???
Et lite kryp jeg kom over. Er det noen som vet hva det er?
ok
Fotograf
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMakro/micro
  • Lastet opp
  • Visninger265
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_150797} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (5)
Tone A.

Er ikkje ikkje dette ein bloddråpesvermar? Eg har teke bilde av dette flotte insektet sjølv .
Følehorna og hodet er klart, men ikkje dei flotte vingene med dei fine dråpane på. Det ser ut som om du har fått litt fokus på blomen og ikkje vingene. Eller har vingene så mykje blomestøv og lys på seg at det virkar uskarpt?
Fin og dus farge på bakgrunnen, fin farge på blomen og komposisjonen er bra.
-Tone-
Roy H.

Takk for kommentaren Tone, og takk for at du oppklarte for meg hva slags insekt jeg fanget på brikka. Jeg ser frem til den dagen da jeg kan fotografere disse skapningene med et makro-objektiv på kameraet mitt.
Mvh Roy
Carsten A.

Hovedmotivet - bloddråpesvermeren - ligger dessverre for en stor del ikke i fokusplanet. Kanskje vel så viktig er at med det valgte opptakslyset (som er en god del for hardt) har det oppstått en ganske sjenerende overflaterefleks på insektets høyre vinge, samtidig som den andre vingen blir liggende i dyp skygge. Dermed blir ikke dyret med dets spesielle farger etc. egentlig gjengitt ganske dårlig.

Ut fra dine gjentatte spørsmål på diskusjonssidene om kostbart fotografisk utstyr er en forutsetning for bl.a. naturfoto er jo svaret et avgjort nei, slikt som f.eks. dette krever ikke særlig avansert eller kostbart utstyr. Normaloptikk og mellomringer ville antakelig være fullt tilstyrekkelig i denne og mange lignende situasjoner.

Men som ved all fotografering krever det endel av fotografen, som umiddelbart bør innse at i slikt lys og/eller opptak fra denne vinkel kan et naturmotiv som dette ikke ytes rettferdighet. Intet kostbart eller avansert utstyr kunne avhjulpet fotografens manglende vurdering her.

MVH CA
Carsten A.

Her ble det et ''ikke'' for mye i en setning, det skal være ''Dermed blir dyret med dets spesielle farger etc. egentlig gjengitt ganske dårlig.''

MVH CA
Roy H.

Takk for kommentaren CA. Det er morro når eksperter tar seg tid til å kommentere å gi tips til oss amatører. Det hjelper oss videre til å bli bedre fotografer.
Litt bakgrunn om akkurat dette bildet: Samborern min ropte å sa hun hadde sett et merkelig insekt. Jeg går bort å ser dette, bestemmer meg for å ta et bilde og hører samtidig at bak meg er dattera vår i fult firsprang mot insektet. 0,1 sekund sitter dattera vår foran meg, i en støvsky, med fanget fullt av vegetasjon å smiler.... insektet er borte. Dette kan være en forklaring på hvorfor bildet ikke er 100 % perfekt i noens øyne + dårlig utstyr selvfølgelig.
Mvh Roy
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu