Gråværsmorgen
I det siste har det blitt mange bilder ifra meg med sol og sommer, så hva med litt gråvær?

Bjorli i Lesja kommune lørdag 13. august 2005
Utstyr
  • Nikon D70
  • Sigma APO 70-200 mm f2.8 EX
  • Brennvidde200mm
  • Blenderf/11
  • Lukker1/200s
  • FilmtypeRAW (NEF) ISO 200
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger503
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_151082} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (16)
Ann F.

Jeg kan ikke si jeg umiddelbart hyler i begeistring over den versjonen du viser oss, med himmelen som dette og med en meget spesiel grønnfarge. Tvertitmot, fargejusteringen din er ikke etter min smak.
Komposisjonen, derimot, liker jeg, med den lille gården blant de store fjellene og med skyene nedover fjellsiden. Det vil ikke tape på en beskjæring nedenfra, til like over den delen av skogen midt i nedre del som har en gulere tone, slik at alt som er rett nedenfor gården er den skogen som er blågrønn.
Sorry, mest negativt denne gangen.
Mvh Ann

Steinulf L.

Beklager, for nye grønnstikk. Ellers enkel og grei komposisjon..
Helge A.

Hmmm.... ''Den grønne flekk blant mektige fjell''. Motiv og komposisjon er flott, men denne gangen er jeg ikke helt med på fargebruken din.

Helge
Avsluttet .

Jeg kan ikke si meg enig i forrige talere. Bilde balanserer veldig godt, her er mange elementer, og de fleste av dem er faktisk grønne, skog, enga rundt gården og fjellsider som er dekket av sikkert grønne buskvekster og andre både løvfallendene trær og gran og furu. Spennende lavtliggende skydotter, og snøen er fortsatt hvit uten forurensing av verken sur nedbør eller PS arbeid.
Alt i alt et velkomponert detaljrikt bilde, her kan jeg sitte i stolen og dra på fjelltur innover i bilde, blir ikke trett engang:)

Enda et velkomponert arbeid fra din side, takk for at du deler vår natur med oss som lenger ikke er så mobile.

mvh arild
Avsluttet .

Jeg synes du har fått en meget fin komposisjon her, men reagerer også litt på fargetoningen. Noe mer nøytrale farger ble egentlig litt kjedelig og jeg lurer på om f.eks sepia-toning av hele bildet kunne fungert godt for dette motivet?
Tor-Erik E.

Sier meg enig i flertallet... Fargene er ikke helt i balanse her. Komposisjonen sitter bra, men fargene er blasse og ikke helt troverdige (spesielt himmelen). Du kunne med fordel økt kontrasten betraktelig, i tillegg fjernet en del støy. Med tanke på utstyret du skyter med synes jeg ikke bildekvaliteten er slående. Skulle likt å sett RAW fila til dette bildet!!! Om du vil dele resultatet med meg kan du kanskje maile meg fila... tor.erik.eidissen@epost.no

Tor-Erik
Hans Jacob H.

Meget velkomponert landskapsbilde! Den lille gården ligger ikke bare perfekt i bildeflaten, men viser på en herlig måte hvordan vi slår oss ned i dette landet, rydder skog, dyrker mark og tilpasser oss i en mektig og storslått natur! Og tåken skaper en flott atmosfære.
Men i likhet med flere øvrige talere synes jeg fargene, og særlig gråfargen på tåken, virker ganske unaturlig, nærmest litt skitten.
Kan være enig med TW at en tonet s/hv versjon kunne blitt riktig bra tror jeg.
Hege J.

Hei Jan Frode!

Ikke alle bilder får betegnelsen ''fantastisk'' eller ''WOW'' konkluderte jeg nettopp på et av mine egne bilder. Kan gjenta det samme her... I den senere tiden har du levert det ene blinkskuddet etter det andre. Dette blir mer ordinært, men slettes ikke uinterressant av den grunn.

Som de fleste over, synes jeg komposisjonen er god her med gården som blikkfang og friskt innslag i bildet. Måten åsen ligger diagonalt i landskapet og i ditt bilde gir også pluss i komposisjonen.
Liker også kontrasten mellom snøflekkene og det friske, grønne gresset.
Bildet blir imidlertid litt ullent og med et snodig fargestikk som jeg ikke blir helt fortrolig med. Ikke noe dårlig bilde, men vi har sett mye bedre fra deg tidligere. :-)

Mvh Hege
Audhild E.

Meget flott, bra komponert bilde!
Flotte diagonaler i landskapet, fine kontraster med snøen på fjellet,den åpningen med gården og trærne nederst med en annen grønnfarge.

Fine fargetoner som framhever den gråværmorgenen du opplevde.
Likte dette godt.

Mvh-Audhild
Torbjørn K.

Hmm, for meg ble dette litt nedtur etter det forrige du la ut. Komposisjonsmessig er det greit nok, men jeg synes det blir litt blasst. Synes heller ikke du treffer helt med grønnfagen og de brun-aktige skyene. Litt for mye grums og støy i bildet også.

Torbjørn
Inger Anne Maritsdotter V.

Eg likte godt komposisjonen i dette bildet.
Fine diagonale linjer i fjell og åssider, gården fint plassert og som skaper et fint perspektiv i bildet.
Fargene var nok det eg også reagerte på, dei ser unaturleg og ikkje fine ut, dessverre.
Mvh Inger Anne
ingebjørg fyrileiv g.

Jeg liker dette bildet godt. Det eneste som irriterer meg, er at de grå skyene får naturen til å se skitten ut...Hadde de vært blå, hadde det vært bedre...Men de var vel ikke det.

Liker utsnittet godt.

hilsen ingebjørg
Jan Frode A.

Godmorgen alle sammen!
Takk for engasjement og de konstruktive kommentarene med mange gode innspill og synspunkter :-)

Ja fysjom; dette ble vel ganske så tungt og 'rart', der er jeg nok enig med flertallet. Gråværsbildet ble nok ikke slik det egentlig burde ha vært mht. til det tekniske.

Arild: Jeg skal heller ta deg med opp på fjellvidda senere en gang med et av godværsbildene som jeg tok senere denne dagen.

Tomas og Hans Jacob: Joda, sepia gjorde seg egentlig. Forsøkte meg litt fram, og det ble jammen ikke dumt. Nå er dette noe jeg aldri har forsøkt digitalt før, så jeg får prøve meg videre fram.

Tor-Erik: Tusen takk for ditt engasjement. Fila du sendte tilbake var virkelig bra! Sammen med mange nyttige tips og god informasjon pr. mail, skal du ha en stor takk. Lærerikt og nyttig.

Og til alle dere andre: igjen takk for konstruktive kommentarer. Veldig bra!

mvh Jan Frode :-)

Per Espen T.

Er enig i kommentarene du har fått, men hva med og gjøre bildet om til sort hvitt, øke litt i kontrastene, tror kanskje det kunne blitt mer spennende, samtidig som jeg tror det fremhever gråværet. Kanskje værd et forsøk?
Tone B.

Enig med de andre at dette ikke kommer opp mot de du har levert i det siste. Komposisjonen er bra men fargene var ikke særlig tiltalende.

mvh Tone
Jarle W.

Det er godt å få se gråværsbilder innimellom. Her sitter utsnitt og linjeføring i landskapet godt, tåkedottene og strukturen i skyene underbygger komposisjonen ytterligere. Så langt er alt bra! Heller ikke jeg er helt begeistret for prosesseringen av bildet. Finn fram igjen raw-originalen og bearbeid det en gang til, da tror jeg at også fargene kan bli bra.

mvh Jarle
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu