Langt langt der ute........
......et sted ligger Skottland.
Sånn omtrent 280 nautiske mil til Aberdeen f.eks.

Om bare skuta ville gå. De strevde fælt med å holde styr på farkosten og samtidig dra motoren igang
Bildet inngår i albumet Bilder fra Brusand på Jæren - Fotografert i løpet av etpar ettermiddagstimer fredag 29. juli 2005.
Her ligger Norges lengste og fineste sandstrand som starter ved utløpet av elva Rennå og strekker seg sørover til Ogna. Strandbeltet fra Rennå og nordover, veksler mellom rullestein- og sandstrender. Området er også definert som landskapsvernsområde med et allsidig plante- og fugleliv. Den lille øye Raunen rett utfor Brusand er fredet fuglekoloni . Brusand ligger i Hå kommune, rett der det flate, imponerende Jærlandskapet slutter og et spennende og kupert landskap begynner. Her er en flott kontrast mellom hav, strand, flatland og fjell.
Utstyr
  • Nikon D70
  • Nikon AF-S Nikkor 18-70mm f3.5~4.5
  • Brennvidde18mm
  • Blenderf/18
  • Lukker1/160s
  • FilmtypeRAW (NEF) ISO 200
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDiverse
  • Lastet opp
  • Visninger728
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_151239} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (20)
Per Espen T.

Et flott bilde, ingen tvil. Ser du liker og dra på litt ekstra med fargemettning. Syns kanskje himmelen ble litt kunstig blå. Ellers så virker det som at vannet har er utrolig klart på de kanter. Tror jeg får ta meg en tur dit en dag.
Steinulf L.

Helt klart et bilde i din spesielle fargestil. Dette bildet har god komposoisjon,spesielt pga. det lave standpunktet og steinene i forgrunnen som leder blikkety innover i et bilde med stor dybde.
Torbjørn K.

Slutter meg til SL sin kommentar om at dette er et klassisk JFA-bilde med mye farger i. Har sans for alle fargene du får til, og kombinasjonen blå himmel, blågrønt hav og grønn forgrunn er veldig bra. Det røde stikker seg ut og lager den berømte prikken over i-en. Hadde vært interessant å vite om du bruker polar-filter for å få frem ekstra farger i bildene dine?

Torbjørn
Nina S.

Veldig blått og innbyr til drømmerier, ble muligens inspirert av tittelen.
En fin og behagelig komposisjon, bildet har noe lfintb og rolig over seg synes jeg.
Mvh Nina
Avsluttet .

Dette var falt veldig i smak.

Du er meget flink til å få til super dybde i bildene dine. Komposisjonen synes jeg er fin med steinene i forgrunnen og båten og menneskene. Sjøgresset på steinen i front liver opp bildet. Veldig bra.

MvhJRH
Rune T.

Liker fargesammensetningen svært godt. Synes dog at bildet blir noe tung på venstre side og dermed skapes en ubalanse i bildet. Ingen tvil om at jæren innbyr til spennende bilder. Gleder meg til å fortsette min egen uforskning når jeg bare for tid til det:-(
I mellomtiden kan jeg nyte bildene dine og registrere dem som gode tips.

Mvh
Rune
Avsluttet .

Hei
Her er det personene og båten som gjør at bilde balanser, men jeg ville ikke vært med i den gummibåten til Aberdeen.
Ellers et standard bilde hvor farvene er dine initialer.
God dybde takket være den ''grønne'' stenen og vannet virker jo veldig rent og innbydende.
Som alltid, godt levert.

mvh arild
Hege J.

Hei Jan Frode!

Et pent og delikat bilde du viser oss her da.
Fargemetningen er helt din stil og passer godt til bildet. Jeg liker også oppbyggingen av motivet, og som andre er inne på, du får til en kjempefin dybdevirkning i bildene dine. Menneskene som strever med båten er fint plassert i bildet og balanserer bildet godt.

Det er langt til Skottland, ja, håper ikke disse skulle ut på slik en langtur med det utstyret de har til rådighet. ;-)

Ellers er det trivelig og inspirerende å se bildene dine fra Jæren. Håper på maaange flere! :-)

Mvh Hege
Helge A.

Dette likte jeg ! Flott komp med steiner over og under vann, som skaper en fin dybde i bildet, og 2 ''hjelpeløse båtturister'' som skaper både liv og balanse i bildet. Liker de mettede fargene.
Jeg ville heller ikke forsøkt å nå særlig langt utaskjærs med denne båten. Har selv taua inn noe liknende ute ved Færder, i drift mot Danmark :-)

Helge
Inger-Lise S.

Fint motiv i god komposisjon og klare, lekre farger.
Inger-Lise
Inger Anne Maritsdotter V.

Eg liker først og fremst det lave kamerastandpunktet og dybden i bildet.
Velbalansert komposisjon med interessante elementer.

Fargene er eg begynt å bli ''vant'' til og faktisk begynt å like, sjøl om det enkelte ganger kan ''ta litt av'' og bli for unaturlig.

Så alt-i-alt syns eg dette var eit flott bilde - fargemessig også;-)

Inger Anne
Audhild E.

Her var det den 'grønnkledde ' steinen i forgrunnen som fanget min interesse.
Fint og klart vann. Bra med sol som lyser opp steinene utover. Fine slørskyer på himmelen. De med båten gir bildet ballanse, og en fin fargeklatt..

Meget fint sommerbilde.

Mvh-Audhild
Tone A.

Eit naturbilde med klare og sterke fargar som er ditt varemerke, Jan Frode!
Flott komposisjon med steinane utover med ulike formar og fargar. Svaberga til venstre ligg opplyst av sola. Flott dybde. Den store mosegrøne steinen og steinane rundt den,skapte kontrast til alle blåtonane. Båten og og folka skapte både liv og balanse i bildet. Den klare sjøen med sine småbølger var veldig flott ! Det er inspirerande å sjå slike flotte naturbilde!
-Tone-
Johan K.

En flott fargebombe dette :)
Pent motiv og, som du har komponert svært godt. Personene med båten balanserer bildet, og det lave standpunktet gir god dybde.

Flott bilde

Johan
Hans Henrik F.

Blir litt ''Thailandsk'' inntrykk med disse fargene. Innbydende blikkfang, men antakelig litt kaldere i vannet. Hadde man byttet ut båten med en asiatisk variant, var det komplett .... ;-)
Tone B.

Nok et flott bilde fra deg! Liker det lave kamerastandpunktet du har valgt og det er en fin dybde innover i bildet. Sjøgresset på steinen og fargen på denne var et meget fint innslat. Personene med gummibåten er fint plassert i bildeflaten. Fargene er upåklagelige! Meget bra gjennomført bilde!

mvh Tone
Fred S.

Himmel og hav med dine etterhvert umiskjennelige farger. Vakkert er det, himmelen er høy, standpunktet lavt, og karer og båt plassert fint etter boka.
Absolutt severdig, men også fort glemt.

vh fred
Rune L.

Den blå himmelen lettere tildekt av detaljert skydekke, samt klar og gjennomsiktig sjø med litt tendenser til friske skumtopper bidrar til en idyllisk og frisk sommerstemning. Ser alldeles friskt og befriende ut.

Mvh
Rune
Jan Frode A.

Takk takk alle sammen for kommentarene :-)

Jeg tror ikke disse kom noenstedshen, de strevde virkelig med å få liv i motoren.
Jeg ble stående en stund å kikke på dem, og like bortenfor meg på stranda stod en kar og kauka og dirigerte. Så tok jeg da liksågodt noen bilder i samme slengen.

Torbjørn: Ikke noe pola-filter her. På objektivet står der et Skylight-filter, egentlig bare som beskyttelse. Noe som henger igjen i meg ifra 'gamle' analoge dager, med Skylight til farger og UV til sort/hvitt.

Hans Henrik: Garantert kaldere i vannet ja! Men langgrunt og fint å vasse der.

mvh Jan Frode :-)
Judit W.

Hei Jan Frode!

You have composed a beautiful photo taken from a very good position. You made the 'Jan Frode Aase-colours' more exciting with the man (?) wearing red T-shirt. The rocks in the left and the guys in the right are well balanced. The rock with some yellow colour nearly in the middle is beautiful as well. All in all, your photo is perfect! With other words – professional!

Judit :)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu