På en båt
Utstyr
  • Nikon D70
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMennesker
  • Lastet opp
  • Visninger431
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_151258} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (14)
Gro K.

Har sett på dette bildet en stund nå, og det er helt utrolig spennende. Jeg får litt tegneserie-følelse av det. Med en gang jeg så det, trodde jeg du hadde tatt bilde av to-tre forskjellige balkonger, og så limt de sammen til en stor vegg. Jeg liker det veldig veldig godt! :)
Avsluttet .

Dette likte jeg.. et stramt, grafisk og repeterende mønster som fanget øyet og pirret nysgjerrigheten uniddelbart .. når man ser mer ''inn'' i bildet, kommer de små variasjonene frem.. Får meg til å tenke på myten om sisyfos (av albert camus), han som ble dømt til et uendelig og nyttesløst arbeide - å rulle en sten oppover et fjell, for kun å se den trille ned igjen .. sisyfos opplevde likevel - etterhvert - variasjonene i hvert eneste øyeblikk / eller ''krafttak'', med bevissstheten om sin skjebne.. dette gjorde han ''sterkere enn sin sten''.. Sikkert lest det men..
Steinulf L.

Fint. Får meg til å tenke på Selskapsreisen....
Sisifos var vel forøvrig en gresk sagnfigur.
Kim Daniel A.

Herlig,

Dette bilde har saa mye gode elementer, repetisjon er jo det mest markante, men menneskene hver i deres egen verden men samtidig jobber mot samme maal skaper saa mye tanker!

Dette er noe man vil ha paa vegge :)

Kimd
Elise K.

Skikkelig kult bilde med flotte farger! Skulle jeg ha et ønske i det, så ville det være et singelt objekt som hadde brutt ensformigheten. For meg hadde det vært prikken over ien. Feks hvis rengjøringsarbeideren i hvit jakke ikke hadde vært så midtstillt i vertikalen - kanskje gjøre ha frakken hans i en annen farge? Det jeg altså ville forsøkt, er å kutte en etasje i toppen og farge jakken på personen. Bare et forslag for et allerede bra bilde, altså. ;-)

Mvh Elise Klaveness
Vidar B.

takk for hyggelige kommentarer! synes koblingen til albert camus og sysifos er svært interessant. jeg forsøker å si noe om menneskers livsvilkår innenfor strukturer av den moderne verden. camus var jo opptatt av det absurde og fraværet av mening i tilværelsen, og vanskene mennesket, på evig jakt etter nettopp mening, har med å takle dette. vi bygger tankeslott, ideologier, religioner og forretningsforetagender for å skape mening og sikre rammer å forholde oss til, samtidig som disse strukturene ofte blir svært begrensende og rent ut menneskefiendtlige.
Heidi F.

Et spennende bilde! Enig med Gro angående tegneserie-følelse. :o) Mange spennende elementer. Bildet fascinerer meg veldig ...som om jeg får lyst til å dikte små historier om hva som skjer bak dørene ...*smiler*.
Avsluttet .

Dette var et utrolig godt bilde! Blir fristet til å se nærmere etter, og finner spennende detaljer som rengjøringspersonale med maske for å beskytte seg mot alt rengjøringsmidlet som behøves for å holde dette absurde, repetitive systemet på skinner... Synes forslaget med å farge jakken var godt, en god idé for å bryte opp bildet litt...Hva med å farge jakken oransj? Mvh Anna
Gisle H.

Slutter meg til de øvrige. Dette var bare helt topp! Her er det detaljer man utforske, små fortellinger, store fortellinger + at komposisjon og farger også fungerer.

Mht. Camus og Sisyfos, så er det riktig at Sisyfos opprinnelig var en sagnfigur fra antikkens Hellas, men Camus ga i 1942 ut boka ''Myten om Sisyfus''. Den innledes av et kort essay med samme tittel. Sisyfos er altså helten som av gudene er dømt til å utføre en meningsløs oppgave og til alltid å mislykkes. En ganske trist skjebne, med andre ord. Camus slutter imidlertid essayet med følgende ord: ''Selve kampen for å nå høydene er tilstrekkelig til å fylle et menneskehjerte. Man må tro at Sisyfos er lykkelig.''

Om vaskingen av denne båten er et Sisyfos-arbeide skal være usagt. Mine assosiasjoner går i andre retninger enn eksistensialistisk filosofi. Jeg synes de stramme strukturene i bildet sier noe om moderniteten og menneskers (og vaskepersonalets) livsvilkår i vårt moderne samfunn.

Men det er det fine med bilder så rike som dette! De åpner for mange tolkninger og ulike lesinger for forskjellige betrakteren.

PS. Båten skulle ikke tilfeldigvis hete ''The World''? Det hadde i så fall passet utrolig godt på min lesing av dette bildet.
Avsluttet .

Ville bare nevne at for meg ville noe av det som virkelig er interessant i bildet - inntrykket av monotoni og endeløse gjentagelser - som du først oppdager har små variasjoner i seg når du virkelig ser inn i bildet (som jeg jo allerede har sagt), forsvinne.. Hvis man er ute etter en ''perfekt'' komposisjon, kunne riktignok mannen i hvit trøye stått én etg ned - og helt til venstere på verandaen under, men for meg er det egentlig ikke så viktig - og jeg ville for all del ikke farget jakken orange.. er redd bildet da ville ende som kun ennå en god komposisjon, og miste - i hvertfall dette - innholdet (det er kun min mening da..).. bildet er litt ''drum´n base''.. og en liten håndfull setninger..
Avsluttet .

så ikke Gisle sin før jeg hadde lagt inn min.. Gisle skriver at ''Mine assosiasjoner går i andre retninger enn eksistensialistisk filosofi. Jeg synes de stramme strukturene i bildet sier noe om moderniteten og menneskers (og vaskepersonalets) livsvilkår i vårt moderne samfunn'' .. - berører ikke også denne tanken eksistensialistisk filosofi?

Avsluttet .

så ikke Gisle sin før jeg hadde lagt inn min.. Gisle skriver at ''Mine assosiasjoner går i andre retninger enn eksistensialistisk filosofi. Jeg synes de stramme strukturene i bildet sier noe om moderniteten og menneskers (og vaskepersonalets) livsvilkår i vårt moderne samfunn'' .. - berører ikke også denne tanken eksistensialistisk filosofi?

Vidar B.

jøss, takk for alle kommentarer. masse bra input.

gullsitatet må være ''bildet er litt ''drum´n base''.. og en liten håndfull setninger..'' -siw amina bech. veldig bra formulert synes jeg. jeg synes
ikke man trenger å bryte opp bildet med en skarp fargekontrast, nettopp
fordi det trenger oppmerksomheten bort fra tematikken, som du nevner.

gisle: tenkte ikke over hva båten heter. men enig i at ''the world'' passer bra :)
Avsluttet .

Båten heter Costa Atlantica og er ganske forskjellig fra The World...

Synes du mangler litt av de maritime tilsnittet... ;)

-r
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu