Myra
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2005-08-20 13:27:17
    Versjon #2
Utstyr
  • Nikon D70
  • Nikon AF-S Nikkor 18-70mm f3.5~4.5
  • Brennvidde18mm
  • Blenderf/18
  • Lukker1/100s
  • FilmtypeRAW (NEF) ISO 200
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger489
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_151528} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (23)
Espen A. I.

Hei Jan Frode! Det første jeg tenkte på når jeg så dette bildet var deg.. Og jeg hadde rett. Dessverre ikke like imponerende som din forrige fargeklatt, men slett ikke dårlig heller! Bra komp og himmelen var nydelig.

Mvh Espen
Inger Anne Maritsdotter V.

Hei Jan Frode.

Eg begynner som nevnt å bli vant til fargene dine og begynner også å like de,
i dette bildet stemmer kompet fint og blåfargene syns eg var veldig fine, om enn sterke så fine, mens grønnfargene ble l i t t for unaturlige for min smak.

Flott ellers!

Mvh Inger Anne
Helge A.

Hei Jan Frode
Igjen et bra komponert bilde med ''dine'' farger. Blåfargene og bakgrunnen/ himmelen synes jeg er meget bra . Jeg forsøkte å dempe grønnfargen bare ørlite grann, og synes det gir en bedre fargebalanse i bildet.
Egentlig fint at du legger ut et bilde hvor jeg får muligheten til å komme med et forbedringsforslag :-)

Helge
Per Espen T.

Hallo, dette var også et flott bilde, med veldig god dybde, men syns også her at du drar litt for hardt i fargene, grønnfargen blir litt kunstig, (kunstig for meg i hvertfall) tror kanskje bildeefekten hadde blitt like god med litt demping på fargene spesielt den grønne. Elller er det netopp det du er ute etter, lage litt ekstrem effekt? Uansett morrsomt og se, jeg liker bildet.
Johan K.

Veldig flott landskapsbilde. Friske og fine farger, igjen. Det gjør bildet svært pent. Kan kanskje være noe i det som er sagt om grønnfargen, men jeg synes likevel det fungerer slik det er nå og.
Fint komponert, og det lave kamerastandpunktet bidrar til en god dybde i bildet.

Johan
Tone A.

Hei Jan Frode
Eit flott landskapsbilde med dine spesielle fargar. Det er mykje grønt og blått i dine bilde, men det er jo naturen sine farga også.
Her er landskapet så flatt, med både linjer, former, kontrastar. Dei småe vatna med ulike former gir bildet litt liv.. Det store vatnet er motvekt til dei to små som dannar ei linje innover.Flott dybde og ikkje minst er bildet skarpt! Den klare blå himmelen med dei lette skyene over litt snødekte fjell, er vakker i kontrast til alt det grøne. Eg er nok enig med dei andre her om at det er litt for grønt (limegrønt). Fin komposisjon, og eg ser her utifrå dei gode råda eg fekk frå deg, at du ligg i terrenget når du tek bildet, for å få slike vakre bilde med stor dybde og mange skarpe detaljar. Takk for gode råd!
-Tone-
Inger-Lise S.

Heisann! Enda ewt vakkert bilde fra deg! Nydelige farger, godt utsnitt og fin dybde. Du har så mange vakre bilder! Men jeg kan jo ikke bosette meg under dem heller;-) Gode å se på!

Inger-Lise
Torbjørn K.

Nok en ''fargebombe'' fra deg. Du har fått en egen stil når det gjelder landskapsfoto, og det er er lett å kjenne igjen bildene dine. Det er et kvalitetsstempel i seg selv. Komposisjonen er bra, men jeg synes du mangler litt på skarphet og detaljering i dette bildet. Nær skyene ser det også ut som du har vært litt hard i JPEG-komprimeringa. Fin dybde!

Torbjørn
Avsluttet .

Hei
Hva mer skal man kunne si om dine bilder, du verden så komplett.
Nå ble jeg ganske så fåmælt.
Gratulerer, det er jo helt rått.

mvh arild
Helene E.

Litt uskarpt i forgrunnen. Fargene blir for meg en anelse for ''kalde'', men absolutt et severdig bilde.

Helene
Avsluttet .

Det er lett å kjenne igjen bildene dine i posistiv forstand.
Godt med farger og trøkk. Bildet gir inspirasjon til et fjellhjerte, og særlig nå som høsten nærmer seg med stormskritt. Litt uskarpt i forgrunnen er nevnt, men et severdig bilde.

MvhJRH
Judit W.

Hei Jan Frode!

You used my favourite colour-combination again. Fantastic! But every time you can surprise me with a new landscape. After a while it will be difficult to find new phrase to express my fascination ;) This photo is SUPER!

Judit :)
Tone B.

Heisann,

Du har fått ditt ''varemerke'' og det er jo fint!

Komposisjonen er fin med den lange sletta i forgrunn som skaper fin dybde inn mot fjellene. Fint med innslagene av vann som bryter litt i flaten. Men desverre, her stopper det for meg denne gangen. Synes du har vært uheldig med etterbehandlingen og dradd litt vel hardt i spakene. Fargene skjærer i øynene denne gangen.

mvh Tone
Jan Frode A.

Takker for kommentarene og synspunkter :-)

Delte meninger om det grønne ser jeg, og det er bra!
Jeg lar meg lett fasinere av grønnfarger, og dro vel litt hardt i spakene denne gangen. Legger ut en ny versjon #2, litt mindre intens kanskje.......

mvh Jan Frode :-)
Rune L.

I v2 synes jeg kontrasten blir for hard, slik at detaljene i gresset skaper et litt for rotete inntrykk. Synes v1 har litt for kraftig grønnfarge. Den kunne vært forsøkt redusert forsiktig. Litt synd at skyene er blitt så kunstige som følge av støyfjeringen. Dette til tross, v1 er et veldig pent bilde.

Mvh
Rune
Anne Grethe L.

Jeg liker bildet veldig godt, er glad i naturbilder. Men for meg blir disse skarpe fargene litt for kunstige. Jeg liker den fine naturen vår slik den er, og dette virker unaturlig. Men smaken er som kjent delt.... :)
Takk for kommentar på mine bilder :)
Helge A.

Enig med Rune, ble litt mye kontrast i V2. Men uansett, det er jo bare for å pirke litt på et flott bilde :-)

Helge
Fred S.

Er litt ''delt'' her. Liker fremdeles himmelen din og de sommerlige skyene; den blåfargen er absolutt ikke ''over streken'' i mine øyne; men herlig.
Det grønne blir litt mer tvilsomt; litt ''gusjegrønt'' ( eller hva det nå heter), samtidig som jeg har liiiiitt sans for den kraftige fargen. Ellers er kjennetegnene på plass: lavt standpunkt, høy himmel, vidt perspektiv, og fremdeles severdig.

vh fred
Hans Henrik F.

Får jo prøve å kommentere et av dine bilder som jeg ikke er like happy med også da. Her blir din fargebruk litt for drøy og motivet er heller ikke like genialt som jeg har sett deg plukke dem ut før. Sorry :-)
Ingolf Zeiner P.

Version 2 ble absolutt bedre. Det første jeg tenkte var ''asj, for grønt'' - helt til jeg så at det var enda en version :-)

Bra bilde!
Tone A.

Versjon 2 blei svært bra, grønfargen blei meir harmonisk og det blei meir blåfarge i bildet. Eg synes faktisk at dei litt mørkare blåtonane i versjon 2 skapte meir kontrast i bildet ditt !
-Tone-
Bjorn F.

Hei. Jan Frode.Først må jeg si att du har utrolig mange vakre og velkomponerte naturbilder,-- og dette er ikke noe untak. Fin dybde og nydelige farge kontraster , det grønne gresset mot fjellene, den blå himmelen og de hvite skydottene.Meget vakkert.
Hilsen Bjørn
Jan Frode A.

Heisann og takk til alle dere siste også, for synspunkter vedr. versjon #2 spesielt, og kommentarer generelt :-)

Joda, fargebruken blir kanskje litt 'heftig', men det er nå min stil da sånn i perioder. Mulig at jeg gjør noen forsøk på å dempe meg framover, men kan jo ikke love noen verdens ting; snart kommer høstfargene for fullt ;-)

Hans Henrik: Flott at du sier din ærlige mening. Slike kommentarer er også verdifulle, og jeg setter stor pris på å høre meningsforskjeller på motiv og farger.

mvh Jan Frode :-)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu