''Hvor er kveldsmaten'', eller ''Stokkmaur i solnedgang''
Hvem kan stå imot det sjarmerende smilet til denne krabaten? Med mindre man er det tiltenkte måltidet, selvsagt.
Utstyr
  • Nikon D1X
  • Macro-Nikkor 35 mm f/4.5
  • Blender-
  • Nei
  • Annet8X. Smil til fotografen.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriPortrett
  • Lastet opp
  • Visninger979
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_15181} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (14)
Marius J.
Kjempetøft bilde !!
Birna R.
I grunnen en trivelig krabat, dette her. Med så mange antenner og tynne bein pekende i alle tenkelige retninger blir oppgaven helst å få til ''bildemessige'' bilder, skarphet overalt kan du bare glemme med slikt motiv (og forstørrelsesgrad). Jeg syntes smilet var så flott, så akkurat dette temaet konsentrerte jeg de fleste bildene om.

Først var jeg riktignok litt sur på fyren, der han forsøksvis mesket seg med plankeveggen på hytta. Nå viste det seg imidlertid at han fant en tallerken med Maurkverk enda mer fristende og det ble til at vi tilbrakte ettermiddagen og kvelden sammen, helt til skumringen falt på. Han spiste og koste seg og jeg fotograferte. I skumringen tuslet han stille vekk og jeg så ham ikke igjen, men bildene lever jo videre.


Aleksander J.
Jeg synes pixlene, spesielt i den oransje bakgrunnen, virker ganske skitne. Er dette tilfelle, eller er det bare jeg som begynner å bli trøtt.

Fortreffelig bilde ellers.

Birna R.
Jpg-komprimeringen har vel ikke vært helt ''snilt'' med dette bildet (jeg har originalfilen ute i øyeblikket så brukte en mellomstor jpg som arbeidsgrunnlag).

Ikke at de sjenerer meg. Digitalt MÅ jo ikke være glattstrøkent må vite.
Aleksander J.
Jeg synes det var ganske sjenerende, og fikk dermed ikke den helt store opplevelsen av bildet.
Line Kristin W.
Ha, kompisen din får snart konkurranse, bare vent til de syv dagene har passert!
Satt i en skogmaurtue i ''hele'' går, men DE gutta sto ikke mye stille!

Be Aleksander passe sine egne pixler, du! Han ha'kke peiling på maur, de er nemlig VELDIG vanskelige å få øyekontakt med.
Bra jobba :-D!

Beste hilsner - Line
Vemund L.
Det tekniske her er jo som vanlig ganske slående, og få en MAUR til holde seg tilstrekkelig i ro til at du treffer såppas bra som dette med skarpheten, er ganke bemerkelsesverdig. En hel ettermiddag + at du slipper å tenke på film-kostnader med den nikonen din, er vel selvsagt en meget god hjelp, men allikavell er dette imponerende.
At den digitale kvaliteten ikke er av den beste, får vi vell nesten se gjennom fingrene med, selvom det nok hadde hevet bilde ennå noen hakk, om det også satt som det skulle.

Uansett, kult bilde, glad jeg ikke er maten hans. Ser skummel ut:) Blod-fråden står jo av kjeften hans, jo:)

Vemund
Eli L.
Jeg beundrer dine fotografiske evner og ikke minst din tålmodighet og kjærlighet til denne maueren. Men en ting er sikkert, neste gang maueren kommer krypene, løper jeg som faen.
Torbjørn V.
Et skikkelig ekkelt beist, men et bra bilde!
Birna R.
Jeg aner en tendens til at folk ønsker ''pene'' nærbilder. Nå er teknisk gode (perfekte?) nærbilder temmelig enkle å ta, selv ved de målestokkene jeg har valgt å ta i bruk. Dessverre blir ''pene'' nærbilder alt for lett like kjedelige som ''pene'' bilder av alt annet ''pent'': landskap, hus, jenter, bikkjer og gud vet hva.

Som en avveksling forsøker jeg for tiden å gå ''inn i'' motivene mine - bokstavelig talt - og se på dem med nye og friske øyne. Dette portrett er laget med dette utgangspunktet: få et bildemessig uttrykk hvor de faglige detaljene slett ikke, for en gangs skyld, er viktigst. At det går an å få korning selv på digitalopptak ser jeg jo, men det passer liksom inn i det røffe, da. (synes jeg).
Vemund L.
Enig der, det passer inn i dette utrykket, noe som gjør at det er langt fra like sjenerende som det ville vært på et mere konvensionelt macro bilde. Spørsmålet er hvordan DETTE bildet hadde gjort seg med høyere teknisk kvalitet, noe som etter min mening er et interresant spørsmål, saken har opplagt flere sider. Har du andre versioner av dette bildet, er jeg VELDIG nysjerrig:)

Vemund
Birna R.
Jada VL, jeg har massevis av andre utgaver jeg. Hadde liksom ikke tenkt å overdynge forumet med maur-snuter, men er etterspørslen på topp så får vi se - kanskje allerede i kveld?
Vemund L.
Give it to me:) Om etterspørselen på foto.no ikke er på topp, så har jeg fastlinje:) Store mail er ikke no problem:)

Vemund
Egil O.
Stilig bilde. Nesten noe E.T.-over det. Utenomjordisk og koselig på samme tid! Likte bildet akkurat som det er. Den ''duse'' stemningen, og den markerte uskarpheten bakover i bildet, forsterket bare den spesielle stemningen. Meget bra!
Egil
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu