Busken & Dovrefjell
Utstyr
  • Nikon D70
  • Nikon AF-S Nikkor 18-70mm f3.5~4.5
  • Brennvidde62mm
  • Blenderf/18
  • Lukker1/100s
  • FilmtypeRAW (NEF) ISO 200
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger563
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_151800} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (22)
Avsluttet .

Jan Frode her har du fått til noe iøyenfallende vakkert. Fargene er glimrende, du har fått med hele skalaen fra de røde- gule - grønne og blå. Kjempefin variasjon og harmoni. Ellers pent og luftig med den vakre utsikten. Motivet var ikke det jeg la merke til først, men fargene som sagt. Flott arbeid!
Audhild E.

Fin tittel.
Flotte høstlige farger. Litt kunstig øverst på himmelen, men.
Her ser jeg for meg at du ligger helt nede i lyngen, det er en perfekt kameravinkel i alle fall.
Fin komposisjon , med en flott inndeling, fra lyngen med busken, til de ulike høydene innover i bildet. Passende format!

Veldig bra!

Mvh-Audhild
Hans Henrik F.

Her har du blitt litt mer edruelig i fargene igjen, selvom himmelen har fått litt drøyt med blått øverst ;-) Liker dette godt allikevel og buske står flott i forgrunnen her.
Stein Rune B.

Flotte farger, bra bilde
Tone B.

Ser høstfargene har begynnt å vise seg! Synes ikke det er lenge siden sist, men det er en fin tid vi går i møte.
Liker det lave kamerastandpunktet du har her og en fin inndeling av flatene innover i bildet. Fargene er bedre her enn ditt forrige bilde, men synes de ser litt unaturlige ut. Spesiellt øverst i himmelen, men også litt på fjellene innover. Komposisjonen er fin, utsnitt og format meget bra.

mvh Tone
Inger-Lise S.

Virkelig vakkert motiv! Flott dybde,lekre farger og bare nydelig:)Teknisk godt!

Inger-Lise
Ingolf Zeiner P.

Hei,

flott bilde! Her sier jeg meg enig med Linn.
Steinulf L.

Himmelfargen er nevnt. Ellers fin komp som gir bildet dybde.
Avsluttet .

Du verden, det er jo et veldig fint bilde, et bilde som fenger med sine flotte natur og farver, en god oppbygning hvor du blir dratt innover i fjellheimen.

Jeg har ikke noe problem med himmelen her som andre har nevnt. Derimot synes jeg forgrunnen er litt uklar og at det ''grønne'' fjellet inneholder litt mye grønnfarve.

Men alt i alt meget severdig.

mvh arild
Torbjørn K.

Veldig fin dybde i bildet og flotte høstfarger. Det virker som du har overdrevet støyfjerning i himmelen da den ser noe ''plastikk-aktig'' ut. Ellers veldig vakkert.

Torbjørn
Inger Anne Maritsdotter V.

Et malerisk vakkert høstfjell, velkomponert og med fine høstfarger.
Fargene ser bra ut, bortsett fra himmelen i øvre venstre hjørnet, der ble det en unaturlig turkisfarge.
Ellers et vakkert syn!
-Inger Anne-
Tone A.

Eit vakkert bilde med fine fargar som viser at det går mot haust. Det er mest eit Norgesreklame-bilde! Flott plassering av busken og du har eit lågt kamerastandpunkt i lyngen med sine røde fargar. Eg er nok enig med Arild at lyngen er litt uklar, men bildet er så flott med sine fargar, buskrekka bortover, fjella med dei ulike formene, at lyngen er berre eit pirk. Flott dybde og naturlege fargar .
-Tone-
Kurt S.

Liker de spreke og flotte fargene i bildene dine. Dette ble intet unntak.
Enig med det Inger Anne påpeker ang. himmelen helt opp i venstre hjørne.
Tror jeg ville klona litt sky over det partiet så var den saken biff-:)
En flott naturskildring du har fått til her. Fjellene i bakgrunnen og skyggevirkningene der skaper flott dybde i bildet.
Vakkert.
Mvh Kurt
Judit W.

Hei igjen Jan Frode! ;)

You have posted a very nice picture again ;) Do you have that much time? ;)

The colours are beautiful again. Does the brownish colour in the foreground mean the first step of autumn there? Good balance in tones. The lighting is perfect as well. Good composition and very well done!

Judit :)
Bjorn F.

Hei. Meget vakkert og stilrent.
Hilsen Bjørn
Avsluttet .

Det meste er vel sagt her men får bare henge meg på og skryte av farger, komposisjon og tittel. Malerisk, vakkert og teknisk godt!
Elise K.

Bildene dine er bare fantastiske og en nytelse for øyet. Dette er intet unntak!

Tusen takk for kommentar på mitt bilde. Jeg synes det er en stor ære å få kommentar av en så dyktig fotograf som deg. Takk!

Mvh Elise Klaveness
ingebjørg fyrileiv g.

Dette var et av de beste bildene jeg har sett fra deg på lenge! Så utrolig vakkert!! Mektig natur, fjell, farger og fotografi! Bildet har nesten et malerisk uttrykk, bare at alt er klart.

Jeg må si meg enig med Elise: det er svært hyggelig å lese kommentarer fra deg.

Hilsen ingebjørg
Fred S.

'Djerve dvergbjerker'' gjør seg godt som forgrunnsfyll på fjellbilder, og bakgrunnen er det som vanlig ingen ting å si på. Upåklagelig det meste her; dette er din stil, og den slår an, også hos meg.

vh fred
Hege J.

Du verden for et nydelig bilde. :-)
Her stemmer det meste i mine øyne, og det er en fryd å betrakte bildet ditt.

Det første jeg la merke til er hvordan busken i venstre front følger terrenget. Du har vært bevisst på plasseringen av busken her, og det ble svært vellykket. Komposisjonen i sin helhet er utmerket.
Dernest ser jeg nydelig natur med fine formasjoner, fin dybde i motivet og flotte farger som spenner fra det kaldeste kalde og til de begynnende høstfargene i front.
Ja, dette var et nydelig bilde helt i min smak!!

Mvh Hege
Jan Frode A.

Takk skal dere ha alle sammen, for kommentarer, synspunkter og innspill.
Og tusen takk til dere to som i tillegg til å kommentere bildet, også anbefalte det. Alltid hyggelig med litt ekstra oppmerksomhet, til og med for en 'beskjeden' sørlending ;-)

Det 'rusket' på himmelen øverst mot venstre, irriterte meg ja. Det snodige er at merkes ikke så godt på fila jeg har liggende her på pc'en. Kan det være at ting kan endre seg idet bildet blir lagt ut på web? Jeg aner ikke.

Judit: Not so much time now. I'm back at work again after 4 weeks holiday. You are right about the first step og autumn. This area is about 1000 - 1100 moh, but also down in the valley at about 550 - 600 moh we saw some of the colours of autumn.

Hege: Siden du spesielt nevner form og plassering på busken. Her skal jeg ærlig innrømme at jeg brukte kloneverktøyet for å stusse og pynte litt. Spesielt på høyresiden var der endel kvister som strakk seg oppover fjellpartiet og himmelen.

Ha ei flott helg alle sammen!

mvh Jan Frode :-)
Nikolai T.

Å, nydelig motiv! Flott tatt! Blir mer og mer fascinert over bildene dine. Du har mange fine på din profil! Du er en veldig dyktig natur fotograf. Mange flotte bilder under kategorien natur. Jeg har også prøvd meg endel på natur fotografier. Norsk natur er fint, når det ikke er så kaldt. Hehe. Hvis jeg måtte pirke på noen liker jeg ikke cyan fargen på himmelen noen steder. Men ellers helt konge! Stå på.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu