Augustkveld.
Bildet er fra Reine i Lofoten og ble tatt fra et sted der turistene pleier å stoppe for å fotografere. Tipper at det iløpet av en sommer blir tatt tusenvis av bilder fra denne plassen ved veien. Normalt kjører jeg forbi. Denne kvelden var det imidlertid så stille og fint at jeg lot meg friste til å stille meg opp ved siden av turistene og ta et par bilder.
Bildet inngår i albumet Postkort fra Vest-Lofoten. - Bildene i denne serien bærer ikke voldsomt mye preg av kreativitet. Noen vil sikkert kalle dem for postkort. Det er helt ok. Prøver imidlertid å fremvise naturen og omgivelsene der ute på en best mulig måte. Etterhvert vil det komme bilder fra forskjellige årstider og forskjellige lys og værforhold.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2005-08-22 22:18:04
    Versjon #2
Utstyr
  • Canon Powershot G3
  • Canon zoom 7.2-28.8mm
  • Brennvidde7.2mm
  • Blender-
  • Filmtypeiso50
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDiverse
  • Lastet opp
  • Visninger970
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_151973} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (39)
Avsluttet .

Ja det kunne godt være et postkort, men det egner seg til mye annet også. Meget vakkert........
Venche J.

Veldig flott Kurt. Flotte farger, nydelig speiling og fint utsnitt. For ikke å snakke om været da, det var helt knall. :)

Wenche.
Vegard L.

Vakkert. Heller ikke bilde litt mot høyre?
Mvh Vegard
Arild L.

Hei, støtter kommentarene du allerede har fått. Dette var vakkert. For en natur...
Mvh Arild
Audhild E.

Flott bilde.
Det er veldig vakkert der nord, med de spisse fjelltoppene
og koselige fiskevær.
Bra komposisjon her, og fin spegling i sjøen.
Likte godt stabbesteinene i forgrunnen.

Mvh-Audhild
Torbjørn K.

Serdeles vakkert dette her! Veldig fin komposisjon med majestetiske fjell. Veldig fint med lyset fra siden som skaper fin dybde i bildet og fjella. Det blikkstille vannet med speiling og rolige bølger lager også en veldig fin og rolig stemning. Definitift et postkortbilde, men hva gjør nå det?

Torbjørn
Avsluttet .

Hei
Jeg setter pris på at du deler det flotte landskapet med oss søringer.
Dette var veldig pent, forstår godt at du menget deg med turistene denne kvelden med det speilblanke vannet hvor høye fjell speiler seg i.

Veldig bra dette.

mvh arild
Tore K.

En takknemlig øy å fotografere på er det, men du skal ha skryt for utsnittet. Bra prosjekt å fange øyeblikk, i forskjellige drakter av ''den store designer''. Spennende å følge årstidene i ''Postkortene'', dine. Det blir ikke fort for mye, fra Lofoten, så variert som det er der. Det er forresten mer enn postkort (for postk. er jo skryt) i bildene dine, dette er til å hvile i.

mvh ToreK :-)
Nina S.

Veldig vakkert, utrolig dybde og flott speiling.
Mvh Nina
Helge A.

Hei Kurt.
Ja, dette er et kjent motiv, med en skjeldent flott presentasjon av det.
En virkelig flott komposisjon og stemning, hvor det føles riktig med midtstilt horisont.
Nydelige farger og speilinger i vannet. Dette ble så absolutt severdig.
Øker lysten på en ny tur til Lofoten dette :-)

Helge
Steinulf L.

Nydelig. Teknisk meget bra. Satser på en Lofotentur neste år. Noen år siden sist.
Kurt S.

Tusen takk for kommentarene. Hyggelig at dere likte bildet.
Vegard: Jaggu tror jeg du har rett. Bildet bikka kanskje litt mot høyre. Hadde ikke oppdaga det.
Ellers kom jeg i et lite dilemma når det gjelder midstilt horisont. Eller nesten da. Normalt er jeg ikke for det og ville nok kutta himmelen mere ned mot fjelltoppen i bakgrunnen. Samtidig ville jeg ha med de fine skydottene på himmelen over fjelltoppen.
Ok, av og til får man fravike komposisjonsreglene en smule-:)
Mvh Kurt
Stine J.

Hei Kurt,

Nydelig dette. Jeg er så glad i flotte naturbilder med fine speilinger og dette går inn i rekken. :-)

mvh Stine
Roger V.

Hei
OK postkort, men jeg er ikke enig i måten du løste dette. Ville helt klart unngått opptilingsplassen (?) som her ligger i forgrunnen. Den syntes jeg ikke hører til her. Du fokuserer på kystmiljø her og vakre fjell, så jeg ville nok gått lenger frem for å unngå nevnte plass. Da har du kansje og sluppet problemet med midtstilt horrisont.

Vel det var nu min mening, og fortsattt god kveld

Roger
Roger K.

Heisann Kurt!
Ja her har jeg rastet noen ganger og bare nytt naturperlen. Motivene er også så forskjellige fra hver gang ettersom lyset faller. Bunnen din her gjør faktisk mye for bildets innhold. Fint startet nede i høyre hjørne. Hadde du blitt fristet til å bevege deg lengre ut på kanten slik at bare vann har dannet forgrunn og bunn, hadde nok blikket fått en hurtig reise ut i bilde. Det skal lite til for å få opp oppmerksomheten på hele biledflaten. Bevares er glad i vann, men her gjorde det seg absolutt best slik. Kjempeflott.

Ha en fin kveld

Mvh RK
Kurt S.

Takk til dere andre også.
Roger V: Ja du sier noe-:) Kanskje hadde det lønnet seg å bryte ut av turistmengden og tatt seg en tur ned i fjæra for å finne en litt annen forgrunn.
Jo, det er en utkjørsel/oppstillingsplass du ser.
Uansett så liker jeg å ha med både forgrunn, mellomgrunn og bakgrunn i bildene. Så gjelder det da å få rette fordelingen av disse.
Og, uansett. Gjort er gjort og bildet er tatt. Dette er jo en type bilder hvor man ikke akkurat kan springe tilbake og prøve på nytt-:)
Mvh Kurt
Jóhann Á.

Hei Kurt!

Ja, hva skal man si? Her har du virkelig fanget et nydelig øyeblikk. Dette bildet må nå være et av de bedre av denne plassen. Syns det meste stemmer. Nei, nå blir det OK å legge seg med dette bildet på netthinnen!!

Góða nótt, Jóhann
Inger-Lise S.

Hei Kurt! Reine er bra vakkert! Og det får du virkelig godt fram i dette bildet.
Skarpt og lekkert, fin komp. og blankt og fint vann.Forgrunnen gjør bildet annerledes i positiv forstand. Et virkelig vakkert bilde!

Inger-Lise
Tor-Erik E.

Virkelig flott dette her Kurt. De majestetiske lofotalpene skyter til himmels fra havdypet og skaper en utrolig bra dybde i bildet. Reine er en fantastisk plass, og det klarer du virkelig å formiddle bra her!

Tor-Erik
Avsluttet .

Nydelig presentert bilde, både teknisk og komposisjonsmessig.

MvhJRH
Runar A.

Hei der!
Ser at du har fått masse skryt for dette fine bildet, noe som det fortjener.... men om du hadde korrigert hvitbalansen slik at fargene ble kraftigere og varmere, hadde bildet blitt om mulig enda bedre.
mvh.
runar...
Inger Anne Maritsdotter V.

Karakteristiske Lofotenfjell nydelig fotografert med speilingen av de,
og vakre omgivelser omkring,
flott formidlet.
Mvh Inger Anne
Tom E.

Hei! Dette var jo et utrolig flott sted.Meget vakkert.
Har ingen ting å utsette på dette,flott var det.
mvh tom
Lise Mari L.

Helt perfekt! Du bør vurdere å gi ut postkortsamling :)

Mvh Lise:)
Kurt S.

Runar: Nå tok jeg dessverre ikke bildet i RAW-format. Hadde jeg gjort det ville jeg nok hatt mye bedre muligheter for justeringer i etterkant.
Tror dette er det beste jeg kan få til med den orginalfila jeg har. Lyset kom skrått inn forfra slik at bildet ble litt mørkt. Har brukt shadow/highligt-funksjonen i P.S pluss litt justeringer i levels og curves og USM tilslutt.
Det er stort sett det jeg har gjort av etterarbeid i P.S. Mener å ha fått lys og farger ganske nært opptil slik det var den kvelden.
Takker så mye for kommentarene-:)
Kurt
Jan Frode A.

Du har en egen evne til å hente fram gode motiv, og formidle de videre i teknisk meget bra utførte bilder.

Flott komposisjom og veldig flott lys. Dette er mektige greier, 'postkort' av ypperste klasse. Faller i smak ja, duverden.

mvh Jan Frode
Janne L.

Dette er det flotteste bilde jeg har sett i dag. For en utrolig flott dybde. Teknikken sitter som et skudd. Vakkert og nydeligt.
Janne
Kjell G.

Stabbesteinene er viktige for bildet. Enig i alt skrytet ovenfor: Vakkert.

Jeg lengter også til Lofoten igjen!

Hege J.

Hei Kurt!

For meg er Lofoten eksotisk. Et sted jeg ønsker å få muligheten til å oppleve en dag. I mellomtiden er det godt å ha bildene dine derfra. Du formidler idyllen og det vakre og særegne landskapet på en flott måte. Man kan bare drømme seg bort! :-) Nydelig dette, Kurt.

Når det er sagt, ser jeg at måten du har løst dette på, kan ha forbedringspotensiale. Jeg tenker først og fremst på midtstillingen av horisonten, som jeg ideelt sett ville prøvd å unngått. Du er også inne på det selv, og det er ikke alltid lett å unngå. Som du skriver, så kan det av og til være greit å gå litt bort fra komposisjonsreglene også. Det ville vært kjedelig ellers! ;-)
Ellers er jeg enig med de som mener at forgrunnen ble litt ordinær, og at en liten trasketur helt ned i fjæra muligens ville gitt deg en mer severdig sådan, gjerne i form av litt vegetasjon eller stein.
Uansett, dette er pirk, bildet er utrolig FLOTT!!

Mvh Hege
Tone B.

Hei Kurt,

Kan godt skjønne at du lot deg friste til å ta en stopp her med kamera ditt :-) Jeg synes dette ble et riktig nydelig bilde med en god dybdeskarphet og fine speilinger. Fargetonene er gode og naturlige, og dottene på himmelen passer fint. Når det gjelder forgrunnen er jeg enig med HJM i hennes kommentar, men uansett er dette flott! Hele denne serien din er meget severdig!

mvh Tone
Fred S.

Hei, og velkommen tilbake etter ferien, sikkert med brikkene fulle av Lofotbilder. Bra du kaller disse ''postkort'' selv; så slipper jeg å si det. Får som regel reaksjoner a la ''det er da ingen ting i veien med postkort'' når jeg våger å antyde at et bilde har portkort-preg. Det er det selvsagt heller ikke; kan ikke la være å ta slike selv jeg, når jeg er nordpå; men jeg regner ikke slike bilder som mine ''stolteste fotoøyeblikk'', om sant skal sies.
Bildet er pent nok det, men ikke av dine beste. Forgrunnen ville jeg forresten ha kuttet ut helt. Men flink til å komponere er du som regel, og jeg ser fram til dagen da du også finner ut at du vil legge ut uværsbilder/ gråvæersbilder/vinterbilder fra Lofoten eller Salten. Tror det kunne ha blitt severdige greier, med den erfaringen du etter hvert har skaffet deg som fotograf.

vh fred
Kurt S.

Takker så mye for kommentarene fra dere andre også.
Fred:Fornuftige ord du kommer med der-:) Får se hva det blir til etterhvert.
Bildene i denne serien (Blir kanskje å komme med et og annet av dem en gang iblant) er ikke ment som annet enn postkort og litt reklame for Lofoten og landsdelen.
En ting til, og det er litt merkelig, når det er blikkstille, som her, kan man nesten ikke la være å ta bilder. Kanskje fordi det hører til sjeldenhetene der ute at det er stille og fint som dette. Gråværsdager er det nok av.
Mvh Kurt
Knut L.

Hei Kurt - og vel overstått sommer og ditto ferie.

Jeg kommer hanglende sent inn her, og det meste er vel sagt om bildet.

Motivet - og Vesterålen - Lofoten generelt - er jo bare pittoresk.
Og i slike situasjoner (også andre steder) - da er det noe som skjer med ''fotodottere'' ; de springer, snubler, rygger, detter, mister briller og mobiltelefoner o. a., men klamrer seg til sine kameraer og produserer postkort ! Sånn er det bare - det er jo sånn det er - så pittoresk.
Du sier det selv. Slik er det; - solnedganger og blank sjø langt ned i sjelen - og ikke noe galt med.

Og du, bildet ble helt fint det, og det er pent presentert.

Ha en fortsatt fin kveld. Å de ê steikanes fint i Lofot'n - ;-) !

Knut

Kurt S.

Knut: Takk for kommentaren. Måtte le av det du skrev om fotodotterene som springer, mister briller etc. -:)
Selv har jeg bl.a mistet: Briller, linselokk, filter (et av polafilterene ligger i Saltstraumen) og filterholder.
Nå har jeg linselokket festet til linsa med en tråd og forsøker etter beste evne å roe meg ned når jeg ser et motiv. Det tror jeg gir det beste resultatet.
Mvh Kurt
Inger-Lise S.

Hei! Du har rettet opp horisonten og v#2 er like vakkert:)

Må le av din kommentar over her:) Har selv ikke mistet noe ennå, men jeg vet hva stressende opptelling til enhver tid er:)

God helg!
Inger-Lise
Helge A.

Forgrunnen var jo morsom, et slags mini-lofoten. Beste måten å oppleve området er kanskje med sykkel.

Helge
Kurt S.

Takk til dere siste to også.
Helge: Jo du har helt rett. Man ser og opplever mye mer av omgivelsene på sykkel enn med bil hvor det, spesielt på sommerstid, kan være problemer med å stoppe når man oppdager et fint motiv. Absolutt å anbefale.
Kurt
Elise K.

Dette var rett og slett nydelig! Forstår at jeg burde komme meg nord for Steinkjær en gang i fremtiden...:-)

Mvh Elise Klaveness
Marianne M.

Hei Kurt.

Kjempebilde av en betagende natur. Føyer meg bare inn i rekken av positive kommentarer!

Mvh Marianne
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu