SVEV
Bildet inngår i albumet Ekstrem-sport/Action - Noen bilder fra mitt primære arbeids-område,diverse former for ekstremsport og action.
Utstyr
  • -
  • 24 mm
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriSport/Action
  • Lastet opp
  • Visninger256
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_15217} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (17)
Avsluttet .

stilig! er det på voldsløkka?
Bjørn H.

Spenstig, men syklisten ser litt
''innklipt'' ut.
Bjørn.
Vemund L.

Jepp, det er på voldsløkka.

Hadde sykilsten vært innklip, hadde dette bildet hørt hjemme under ''mannipulasjon''.

Vemund
Thorfinn B.

absolutt bra bilde av denne sporten. Selvsagt noe forstyrrende med den lyse himmelen,men .....

Undres om jeg ville maskert noe på h siden slik at personen nede til h forsvinner. Da sitter man igjen med det som er bildet; Syklisten og de tre tilskuerne/konkurrentene.
Vemund L.

Hmmm...interresant poeng, TB, mener du å redigere de vekk, eller faktisk kutte bildet til venstre for de to menneskene til høyre???? Føler at det hadde ødelagt balansen litt, jeg.

Vemund
Thorfinn B.

mulig jeg formulerte meg dårlig. Det jeg mente var beskjæring av høyre siden for å få bort personen(e) nede til høyre. Samtidig kan det da tas litt nede også for å kompensere litt for at balansen blir litt svakere. Sendt deg mail med slik jeg mener, men det er min mening og sikkert mange som er uenig.
Håvard K.

Enig med TB, litt kutting på høyresiden gjør susen.
Tor-Erling T. R.

Vemund Lamberg - ekstremsportfotografen.

Stilig! Jeg hadde kanskje helst sett at fokus lå på syklisten. Han blir litt blurry og hadde kanskje trengt en dæsj kontrast også.
Vemund L.

:)
Kan ikke nekte for at ekstremsport er en av mine hoved-interesser, kommer sikkert av at jeg i tilleg til foto, også driver med motorsport, og har kjørt snowbard i flere år, selvom jeg nå bare kjører snowboard for gøy.

Når det gjelder fokusen, så har jeg irritert meg over dette selv. Dette er en av de første gangene jeg har brukt denne linsa, og autofokusen er ikke blandt de kjappeste. Stilte derfor bare inn en røff manuel fokus, og gambla på at den store dybde-skarpheten i de fleste vid-vinkel objektiver skulle ta seg av resten, men det viste seg unektelig nok att 24 mm ikke var ekstremt nok i denn sammenheng:) AT han er litt blury, skulles nok også en litt ''lang'' lukker, dette er tatt på stativ, og knipset de få hundredelende syllisten står nesten stille på toppen av svevet, før han går nedover igjenn:)
ER også litt misfornøyde med dette, jeg føler vell egentlig ikke at bevegelsen kom godt nok fram, jeg burde nok ha gitt enten et par klikk kjappere eller kortere lukker, her blir det hverken fugl elle fisk:)

Enig i kontrasten. Irriterende at man ikke alltid ser slike ting selv, FØR man legger ut bildene:)

Vemund
Lars-Anders M.

Bra bild. Både utsnitt og situasjion. MVH LAM.
Lars-Anders M.

Du liker svev. Liker du alle utfodringer? Fine aktionsbilder her hos deg.
Vemund L.

LAM:
Ja, jeg er glad i utfordinger...hvordan det?

Liker svev, ja...glad i bevegelser:) Å få livlig å farstfylte inntrykk inn i et statisk bilde, er etter min meing en av de største utfordingene til en fotograf. Prøver mye på det, og mye blir sørglige grier, men jeg håper at det dukker opp noe bruktbart innimellom:)

Vemund
Arild E.

jaja Vemund.. Her må jeg få lov til og si et par ting... Uskarp mann i svev, (eller x-up faktisk) kunne vært ungått relativt enkelt..
På kameraet er det som regel en funskjon som gjør at du kan synke blitzen på bakre lukker. Dvs blitzen går av når lukkeren din skal stenge. Og siden blitzen din har et lys som ''kjører'' eller kall det hva du vil i cirka 10,000 km i minutet (vanvittig tall uansett) skal det mye til før at noe ikke blir ''fryst'' av blitsen. Som regel blir alt rundt motivet uskarpt men det gjør jo ikke noe.
Du har en lov som du burde prøve og lese litt om. Inverse Square Law. dvs en formel og en lov omn hvordan lyset til blitsen fordeler seg og minker i effekt etter hvert som distansen blir større. Dette kan nemlig kompenseres for i manuell instillingen på blitsen. Ved kreativt bruk av dette og eksperimentering med lukker blender forholdet hadde reddet dette bildet.
Min dom er nådeløs som den gamle BMXèren jeg er: Dette går da slett ikke an. Eller noe. God ide, dårlig teknisk.
P.s. Skate bildet er kult!!
Arild
Vemund L.

Hei, Arild, lenges siden sist:) Tabba nok litt på den tekniske gjennomførelsen av lys-setting her, ja....:) Har jobba mye med blitz i det siste, men her lå den desverre igjenn hjemme:) Hadde bare naturlig lys.
Uansnett, så var vell dette blant de aller første sessions med ''telys-staken'':) Blir bedre neste gang:)
Hilse Camilla og Silje:)
Tar meg nok en tur til Sandefjord snart:)

Vemund
Arild E.

Det skal jeg! Men Canona di har innebygd blitz har den ikke det? Uansett stå på og bruk blitsen på kamera.. Slave blitsing er greit men som oftest blir det bedre når du kjører blitsen på kamera og eksperimenter mer med lys og selve kompe`n..

Arild
Vemund L.

Hmmm....Ja det har den jo faktisk....har ikk falt meg in, faktisk....bruker aldri den innebygde.....burde kanskje gjøre det, av og til.....bedre en ingenting, om blitz trengs for å fryse bevegelser:)

Vemund
Avsluttet .

Stilig ! Liker fartsbildene dine .
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu