Lys & Skygge
..... & Dovrefjell
Utstyr
  • Nikon D70
  • Sigma APO 70-200 mm f2.8 EX
  • Brennvidde200mm
  • Blenderf/16
  • Lukker1/160s
  • FilmtypeRAW (NEF) ISO 200
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger442
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_152308} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (21)
Ivar B.

magisk. dette bildet falt i smak...
Camilla S.

Heisann


Fin stemning her, litt trolsk nesten. Et fint norsk landskap bilde, der du presenterer det norske fjell på en fin og grønn måte:)
Liker skygge virkningen som lager også en fin dybde i bildet.

Har sansen for bildene dine, du er flink!

-Camilla
Inger Anne Maritsdotter V.

Absolutt severdig bilde;-)

Nasjonalromantikk på sitt beste, behagelige linjer i landskapet, fin utnyttelse av lys og skygger, fine passende farger attåt:-)

Inger Anne
Judit W.

Perfect composition about a beautiful landscape. The clouds are amazing among the hills. I like the snow-spots on the hills as well; those make your photo very unique. The sunny parts and the shadows are interesting too. The colours, as always, are fantastic. All in all, nice and very well taken picture!

Judit :)
Tone B.

Mektig natur og flott spill mellom lys og skygge. Meget passende tittel! Synes skydekket er med å lage en fin stemning i bildet og som CST sier - litt trollsk stemning. Klarer ikke å bli helt fortrolig med fargetonene her. Forgrunnen er fin, men på fjellene ble det litt unaturlig i mine øyner. Litt støy i himmelen, men ikke noe som generer.

mvh Tone
Helge A.

Dette ble en vellykket komp med et flott lys og stemning.
Her synes jeg du har truffet veldig bra med fargene, som framhever fjellandskapet og det dramatiske skylaget.

Helge
Avsluttet .

Flott komposisjon med noen nydelige formasjoner du har fått med her. Litt andre farger og kontraster enn hva jeg er vant til fra dine andre bilder, men det funker utmerket. Litt grums på himmelen i høyre bildekant tror jeg!! Uansett fortsetter du med å ta gode og severdige bilder.

MvhJRH

Nina S.

Flott bilde, vakker stemnig, fine tunge skyer, fint grønt og blått.
Mvh Nina
Steinulf L.

Fin flatebruk. Er heller ikke helt fortrolig med fargetonene,på min skjerm ser det ut til å være et grønnstikk i bildet.
Kurt S.

Tror kanskje du har presset bildet litt for hardt med levels eller curves i P.S og på den måten fått litt støy i himmelen.
Ser en ganske tydelig USM/komprimeringsstripe over fjellene. Særlig på fjellet midt imot.
Når dette er sagt så synes jeg bildet ble flott. Kjempefine skyggevirkninger i fjellene og fin flatefordeling/komposisjon med god dybde.
Likte bildet og det ble absolutt severdig.
Mvh Kurt
Audhild E.

Flott lys i bildet, som gir fine skygger innimellom toppene.Fremhever så fint terrenget,med sine fine linjer og former.
Fint at det ligger snøflekker her og der.
Men det er noe i det Steinulf sier om grønnstikk..

Mvh-Audhild
Torbjørn K.

Veldig fint dette her Jan Frode!

Lyset og de tunge skyene skaper fin dramatikk i bilde. Liker også mønsteret du har fått frem i forgrunnen. Bra kontrast og som vanlig mettede farger. Ser at noen har kommentert at det er grønnstikk i bildet, men jeg kan ikke se at dette er noe problem? Er enig med Kurt at det er noe støy i himmelen.

Torbjørn
Mike T.

Hei Jan Frode.
Mektig inntrykk og super komp. Slik forestiller jeg meg Dovrefjellet (har aldri vært der).
Bekrefter inntykket av litt grønt fargestikk. Men gjør det någe? Jeg tror at dette bildet kunne presenteres i forskjellige fargestikk, fordi flatebruken gjør susen her.
Hilsen
Mike
Tone A.

Eit vakkert bilde med fine kontrastar når det gjeld lys og skugge, ulike former og mellom høge fjell med snø mot den grøne forgrunnen.Flott komposisjon, god dybde og fine fargar. Dei tunge skyene som delvis dekker eit fjell er flotte i bakgrunnen av dei mest bølgeforma fjella. Den reine grøne flata er veldig flott med lyset på seg.Eit flott stemningsbilde!
-Tone-
Hans Jacob H.

Fin stemningsskildring, men totalt sett litt vel altomfattende komposisjon, synes nå jeg da.:-)
Definitivt best i høyre halvdel av bildet, med rolige former i hhv. lys og skygge innover. Et utsnitt av det kunne jeg gjerne hatt på veggen!
Rune L.

Pent landskap plassert i flott format. Fargene ser gode ut. Mens skyggene blir for dominerende. På skyene burde du vært litt mer forsiktig med de mørkeste partiene. De burde vært beholdt litt lysere. Fordi slik de er nå, blir litt kunstige. Støyfjerningen har nok glattet ut litt i meste laget..

Bildet er meget pent. Men burde fått en mere forsiktig etterbehandling enn dette.

Mvh
Rune
Inger-Lise S.

Mektig og flott natur, her i en godt valg av komposisjon.Kombinasjonen av de dramatiske skyene og roen i bildet ble vellykket.
Et godt bide fra deg igjen:)

Inger-Lise
Avsluttet .

Hei Jan Frode

Ser det er mange som har kommentert farvene, jeg har ingen problem her med å kjenne igjen farvene slik naturen er. Bilde ditt forteller mye her om naturen og dets lys og skygger. Jeg synes du har vært ganske så heldig med dette bilde, greie farver og skyggepartiene lager jo en fin effekt i bilde.

Jeg synes det var litt synd at skydekket lå så tungt over det nesten snødekte fjellet i horisonten, hadde vært fint å fått det med i bilde fordi da tror jeg bilde hadde blitt enda bedre, særlig for dybdevirkningen.

God helg
mvh arild
Jan Frode A.

Takk takk alle sammen, for kommentarer og synspunkter :-)

Lett blanding her, og det er bra! Takker for gode råd og innspill, alltid verdifullt å ta med seg.

Her drog jeg vel litt hardt i etpartre spaker for å forsterke virkningen av lys/skygge. Dette resulterte bl.a i endel støy på himmelen, og også et utbrent parti der jeg måtte klone inn noen skyer (partiet i V'en mellom de to fjella mot høyresiden). Tok en forsiktig runde i NeatImage, men ville ikke vaske bort mere på himmelen siden landskapet da ble for glatt etter mitt syn. I og med en litt tung stemning i bildet, så ser jeg ikke korna som noe problem egentlig.


mvh Jan Frode :-)
Johan K.

Synes dette ble veldig bra, tross noen tekniske svakheter.
Fint komponert, og flott lysspill. Likte godt de tunge skyene
Synes ikke den nevnte støyen på skyene var voldsom plagsom. Kunne vært en ide å ikke hatt USM på himmelen?

Uansett, pent

Johan
ingebjørg fyrileiv g.

Dette har gått forbi meg, men heldigvis fant jeg det! Noe så vakkert landskap...-og bilde! Flott lys, farger, himmelen: ALT! perfekt i mine øyne. Hadde likt å trasket rundt der ja. Det blir nok en gang.

hilsen ingebjørg
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu