Nappstraumen II
En tur innom arkivet denne gangen. Fotoutstyret mitt har liksom hatt en stille tid for øyeblikket. Her har vi igjen Nappstraumen, men fra en annen vinkel en et tidligere bilde. Som tidligere nevnt er dette straumen som skiller Vestvågøy fra Flakstad og vest-Lofoten. Vegforbindelsen er en undersjøisk tunell. Her får jeg med delingen av straumen hvor høyre del er selve Nappstraumen som går fra innersiden (Vestfjorden) og tvers gjennom øyriket og løper ut på uttersiden av Lofoten. Armen til høyre er innløpet til Øffersøystraumen og ender opp i et laksevassdrag som jeg bruker en del tid på. Bilde her er fra tidligere i sommer.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2005-08-26 12:01:36
    Versjon #2
Utstyr
  • Nikon D70 Kamerahus
  • Nikon AF-S DX 17-55mm f/2.8G IF-ED
  • Brennvidde26mm
  • Blenderf/11
  • Lukker1/15s
  • FilmtypeRaw Iso 200
  • Nei
  • AnnetEnfot
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger438
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_152483} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (14)
Steinulf L.

Nydelige farger. Er ikke så begeistret for tekst på bildet.
Tone B.

Hei Roger,
Jeg blir bestandig sittende å bare nyte den mektige naturen når disse bildene fra vår fantastiske landsdel i nord dukker opp. Jeg liker komposisjonen med fjordarmene som møtes og leder vei ut mot havet. Fint med fjellet i forkant som også er med på å tilføre dybde. Fine fargetoner og bra skarphet. Det eneste jeg har å utsette er teksten på bildet, men den under bildet derimot er alltid like fin å lese. Veldig kjekt at du tar deg tid til det på bildene dine!

Ha en riktig fin dag!

mvh Tone
Kurt S.

Her har du vært høyt til værs, ser jeg, og fikk en nydelig utsikt. Så langt øyet kan rekke, som det heter. Kjempefin dybde i bildet hvor blikket til slutt ender ved horisonten langt ut i storhavet.
Nydelige speilinger/sjatteringer i havet.
Blir det Flakstadøya vi ser til venstre?
Ellers har jeg en følelse at du har tatt med litt mye forgrunn.
Berget i forgrunnen trekker litt oppmerksomhet, synes jeg.
Ville derfor foretatt et forsiktig kutt i bunn. Til litt over der du har skrevet navnet ditt. De to vannene i forgrunnen må være med.
Et flott landskap og et vakkert bilde.
Ha en God Helg i Lofoten.
Mvh Kurt
Roger K.

Hei og takker for kjappe tilbakemeldinger. Ser at signatur kanskje ikke er like velkommen hos alle, men er egentlig bare en svært liten del av bilde. Skal man signere å prøve å beskytte bildene så godt en kan? Ble litt mere bevist på dette da noen bilder dukket opp andre steder. Legger ut en versjon til der signatur er fjernet og med justeringer etter Kurt sitt forslag.
Har liggende to versjoner Kurt og regnet med forslag om kutt i bunn. Hadde der tatt litt mindre en ditt forslag, men justert det litt i etterkant.

..Roger..
Roger V.

Vi lever i en vakker landsdel, ikke minst når man ser slike bilder.
Støtter kuttforslaget fra Kurt. Det skal ikke går utover en den flotte dybden bilde har. Fargene kunne kansje vært en tanke kraftigere, samtidig som en liten økning i kontrasten kunne gjort seg.

Roger
Tor-Erik E.

For noen nydelige omgivelser!!! Her skulle jeg likt å spasert noen dager. Nydelig natur som du formidler på best mulig måte. Støtter meg til Kurt's kommentar med tanke på USM og signatur. Ellers synes jeg forgrunnen tilfører noe til bildet, den er med på å skape ekstra dybde.

Tor-Erik
Venche J.

Dette likte jeg Roger. Spesielt versjon to der du får frem den spesielle gløden som lyset lager nedetter fjellsidene til venstre. Speilingenn av skyene i havet ga en flott perlemorseffekt.
Storslagent og flott.

PS. Jeg er heller ikke tilhenger av tekst på bilder. :)

Wenche.
Roger K.

Hei og takker for nye kommentarer. Har egentlig ikke lyst til å gjøre så mye mere med bilde nå når det gjelder farger og skarphet. Bilde er tatt sent kveld og lufta var noe disig. Derfor litt ullent utover i bilde. Liker det slik og var en flott stemningsøyeblikk jeg hadde her. Lyset spiller en stor rolle når en samler inn inntrykk fra naturen.
Glemte å si det Kurt ang Flakstadøya. Den får du på høyresiden. Vegen du ser der nede i høyre hjørne er utgangen av tunellen på Nappsiden.

..Roger..
Inger Anne Maritsdotter V.

Heisann Roger.

Dette var en flott utsikt over den mektige og vakre naturen du omgir deg med der oppe i høga nord;-)
Litt usikker på om #2 ble bedre, for meg er det viktig at himmelen beholder de vakre duse pastelltonene som ofte forekommer i slikt ver.
Et nydelig og velkomponert bilde!

Vil gjerne se flere bilder fra arkivet ditt hvis kamera trenger en liten ferie;-)

Riktig god helg til deg!

Mvh Inger Anne
Inger Anne Maritsdotter V.

PS; signatur på bildene dine sjenerer ikke meg, så for meg kan du gjerne fortsette med det;-)
Inger Anne
Tone B.

Hei igjen Roger,

Likte v 2 enda bedre! Selv om du har kuttet litt i forgrunn synes jeg fremdeles den fine dybden i bildet er i behold. Fikk en enda bedre følelse av å være oppe i høyden i v 2.

Når det gjelder fargene ser de helt fine og naturlige ut på min skjerm.

mvh Tone
Inger-Lise S.

Hei Roger! Her viser du atter en gang et vakkert naturbilde med nydelige farger. Og for en dybde! Nydelig speiling og. Et fredelig bilde, Norgesreklame av høy klasse:)

Inger-Lise
Jonny E.

Hei hei Roger

Eg synes V2 blei god pga kuttet nede som fikk
de to små vannan plassert fint i bildet.

Flott lys.

Dette ser hærlig ut og kan nok ikke sammenlignes med opplevelsen,
men bildet setter i hvert fall fantasien min i sving.


Ha en god kveld

. JonnyE
Roger K.

Hei og takker mye for nye og fine kommentarer til bilde og naturen jeg vandrer i.

..Roger..
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu