- Sempervivum montanum -bergtakløk
Det var ikkje lett å få desse støvbærarane skarpe pga at då blei denne vakre takløken sine kronblad litt uskarpe. Men eg har fått fram særpreget til takløken.
Bildet inngår i albumet Sommarblomar-makro -
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2005-08-27 00:21:32
    Versjon #2
Utstyr
  • Canon EOS20D
  • Canon Macro Lens EF 100mm 1:2.8
  • Brennvidde100mm
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMakro/micro
  • Lastet opp
  • Visninger278
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_152590} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (11)
Audhild E.

Flott plassert og skarpt fokus.
Fine detaljer, hår på utsiden av kronbladene...
Nydelige farger og passende grå bakgrunn.
Bra utsnitt, ja jeg likte dette veldig godt!!

Mvh-Audhild
Heidi Anita R.

Ofte er det av interesse og se hvilken blender, lukke og iso du har brukt. Men, det har du ikke fylt inn her. Men, jeg tror du må ha brukt en ganske stor blender siden blomsten ikke er helt skarp . Tror du har fokusert på støvbærerne.

Når det er sagt synes jeg fargene er fantastiske. Liker versjon 2 best. Jeg synes skarphetsplanet er godt og liker at det er dybdeuskarphet her. Synes samtidig at bakgrunnen bak blomsten og den knoppen på siden stjeler for mye oppmerksomhet fra hovedmotivet. Det blir litt rotete bakover i bildet, føler jeg. Kanskje skulle du tatt fra en helt annen vinkel, hvis det er støvbærerne du ville vise frem. Kanskje du burde vinklet mer fra siden slik at du fikk støvbærere, litt blomst og en helt annen bakgrunn? Dette hadde blitt ett helt annet bilde.

Du skriver selv at ''Det var ikkje lett å få desse støvbærarane skarpe pga at då blei denne vakre takløken sine kronblad litt uskarpe. '' Kanskje hvis du har en mindre blender (8 - 9,5 som ett eksempel) - så hadde du fått begge deler skarpt, hvis dette er ett mål.

:=) Heidi
Jan Frode A.

Versjon #2 ble flott med tanke på litt ekstra farger og smell i lyset.
Plasseringen i bildeflata er bra, og jeg syntes du har fått fin fokus på blomsten og de spesielle kronbladene og støvbærerne.
Ellers syntes jeg Heidi Anita skriver mye fornuftig i sin kommentar. Det er (for meg) alltid interessant å lese tekniske data som blender/lukker. Blender er jo også en avgjørende faktor for fokus/skarphetsplan spesielt ved makrofotografering der marginene jo er veldig små. Mindre blenderåpning = mere dybdeskarphet. Her er det å prøve seg fram; bli godt kjent med objektivet. Utfordringen slik jeg har erfart det, er å få hovedmotiv i skaprhetsplanet mens bakgrunn blir mest mulig utvisket.
Utfordringer ja, men du verden så morro det er :-) Og når en fotograferer digitalt er det jo bare å skyte ivei uten å tenke på kostnader til film, altså mange eksponeringer av samme motivet med varianter av blenderåpning.

mvh Jan Frode
Tone A.

Takk for kommentarar og gode råd ! Eg gir opp både blender og lukkartid til vanleg, men Lexar 1GB minnekortet klikka heilt og eg måtte formatera det og sletta det. Eg har hatt trøbbel med det, og har sendt det i retur. Dette minnekortet og 20D og 350D gåt ikkje isaman fekk eg opplyst.
Denne takløken har eg teke mange bilde av frå mange slags vinklar og med ulike blendara/ lukketid, men denne takløken er så liten at kun alt blir skarpt dersom eg går har større avstand og då får eg for mykje med av andre ting. Eg har eit anna bilde der eg har gått meir tett på, for å få støvbærarane meir skarpe, men der er kronblada meir uskarpe.Så dette har eg strevd med .
Korleis kan eg finna ut blender og lukkartid når det er sletta på dataen? Eg såg at det var opplyst ein plass her på fotodotten. Eg er svært glad for gode råd.
-Tone-:)
Steinulf L.

Særpreget er jo det viktigste. Det har du vel fått frem her.
Avsluttet .

Hei
Jeg synes v1 er best, i v2 blir farvenyansene helt feil inne i kronbladene. Ser ut for at fokuspunktet ligger rett foran støvbærerne.

mvh arild
Inger Anne Maritsdotter V.

#2 ble fin, lekre skarpe detaljer på støvbærerende i midten og flotte farger på blomsten.
Inger Anne
Torbjørn K.

Veldig spesiell blomst du har fanget her. Synes det ble litt vel kunstige farger i v2, så jeg går for v1 her.

Torbjørn
Avsluttet .

Enig med Torbjørn angående valg av versjon 1.
Du har absolutt lykkes med å få støvbærene skarpe. Det med særpreg kan jeg lite om men synes at dybdeskarpheten er bra som den er nå.

MvhJRH
Inger-Lise S.

Et delikat og fint bilde.Godt fokuspunkt. Bildet bør ses i fullscreen. Bakgrunnen er diffus og lekker. Fargene er mer smell i i v#2, men mer naturlige i v#1. Fint utsnitt:)

Inger-Lise
Tone A.

Takk for dei siste kommentarane. Eg likar best v1 pga at det er er originalen, som viser dei duse fargane til denne blomen, med dei spesielle støvbærarane. Denne blomen er liten ca. 2cm. i diam. difor er det andre blomar med, pga at dei veks som ein rosett på ein stengel.
:) Tone
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu