Bergand hunn, taffeland hann
Dette bildet ble tatt i sommer i Østensjøvannet i Oslo. To uvanlige andearter. Bergand en fjelland, og taffelanden en sørlig lavlandsand, men begge dykkender og altså ikke så veldig langt fra hverandre slektsmessig.
Bildet inngår i albumet Norske fuglearter - En serie med artsbilder av fugler som finnes i Norge, men hvor bildene ikke nødvendigvis er tatt i Norge. Får jeg miljøet rundt fuglen med i bildet tas det nok med, selv om det da ofte ikke blir rolig bakgrunn eller forgrunn for den saks skyld.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2005-08-28 03:38:23
    Versjon #2
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger476
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_152736} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (8)
Venche J.

Nydelig lys i begge bildene, og artene er for meg helt fremmed.
Litt rar støy i versjon to på vannet rundt fuglen, men bevares, hadde det vært mitt bilde hadde jeg vært overlykkelig. :)

Nå nærmer du deg 100.

God natt, ehhh morgen. (Herrefred den klokka kor ho går.)

Wenche.
Erlend M.

Hehe.. synes nr. 1 er festlig.. Vet ikke hvorfor. Kanskje fordi den nederste minner om en badegakkgakk. Enda mer så om du beskjærer litt i bunn.
Ole Petter D.

Imponert over samlingen du har sakffet deg. Det oser av planlegging og tålmodighet. På dette bildet er det fargene og komposisjonen som jeg liker best.
Ole Petter
Kjell G.

Jeg falt for v1 på grunn av det herlige uttrykket. Begge bildene er flotte.

Jeg ser med engstelse at det ikke er så mange bilder igjen til 100. Kanskje det kunne falle seg slik, at du angret på at du satte denne grensen. Ikke for snaut satt, bevares, men at den etter hvert kanskje ville fremstå som unødvendig begrensende..

Kl 03.29 er imponerende. Vi lever bare én gang, og tiden går fort. Da er det viktig å utnytte døgnets alle timer optimalt!

Ketil K.

Takk for kommentarer. Kjell: Hehe. 0329 var litt seint ja.. Greit ellers å ha noen delmål, så får tiden vise hva det deretter blir til. Se ellers en del bilder lagt ut på ketilknudsen.com.
Inger-Lise S.

Hei Ketil! Jeg syns ikke disse bildene hadde den tekniske standarden vi er bortskjemt med fra din side. Men v#2 ble best her. Det ble noe støy langs stripa på midten her, men ellers er vannet behagelig i v#2 og med fine grønntoner.

Inger-Lise
Ketil K.

Du har helt rett Inger-Lise. Dette er sjeldne fuglearter i Oslo-området - og ofte er de ganske sky. Derfor blir lang avstand til motivet som her ofte et problem som går ut over bildekvaliteten. Her mener jeg det kompenseres noe ved at begge arter er avfotografert i samme bilde.
Jonas L.

Ja her slår du to fluer (altså fuglearter) i en smekk på din vei mot 100 arter presentert her på dotten...

Som nevnt ikke noe teknisk stort bilde, men artig (i allefall sett med ornitologiske øyne) å få to litt sjeldene arter i samme bilde.
Jeg fotograferte den samme taffelanden i begynnelsen av august. Kom ikke særlig nære jeg heller, men ser at du var noe mer heldig med lyset.

mvh JL
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu