Veteranprofiler
Omtrent jevngamle.
Den ene var slik fra fødselen av, men forfalt og er nå på vei tilbake til fordums prakt.
For den andre har nok utviklingen vært noe annerledes.
------------------------
For de ikke bilfrelste: Greia i bakgrunnen er det særdeles velutviklede endepartiet på en snutebuss fra 40-tallet. Her tok gjerne designeren et litt vel langt steg.
Utstyr
  • Canon EOS 300D
  • Canon EF-S 17-85 mm f/4-5.6 IS USM
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMennesker
  • Lastet opp
  • Visninger397
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_152963} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (18)
Inger-Lise S.
En god idè dette. Men jeg syns vetaranene var noe uskarpe. Kanskje er det en del av poenget ditt? Jeg ville nok foretrukket bildet skarpere likevel.
Tittel og motiv henger godt sammen.

Inger-Lise
Arne S.
Hehe, her er OT virkelig ute i mellomrommets relative gråsone :-)
Hans Jacob H.
Morsom sammenligning mellom ''forfallets'' ulike retninger. Skjønt, modning er vel et bedre uttrykk for den nærmeste profilen. Har litt problemer med å gripe den bakerste greia, men skjønner såpass at det er av noe mer metallisk substans. Presentasjonen er rimelig uvant fra din side, og jeg er veldig usikker på dette. Men det er mulig etter noen flere gjennomtittinger at brikkene kan falle mer på plass.
Øyvind A.
Jeg har problemer med å få tak på dette, og heller forløpig til at jeg kan styre min begeistring. Jeg klarer som HJH ikke å skjønne hva det er for noe bak der. Men litt artig er det, med buen som er parallell med magen.

Uansett, du skal ha for at du våger deg frampå med noe som er såpass sprøtt og forskjellig fra hva du vanligvis viser oss.

Ø.
Tone B.
Hei Odd Tore,

Dette var noe annet enn de flotte naturbildene du viser oss. Her må jeg si meg enig med ØA; jeg gir deg ros for at du våger deg frempå med noe som er nytt fra din side (iallefall etter hva jeg har sett). Bildet får jeg desverre ikke helt taket på, og har problemer med å komme med en fornuftig kommentar!

mvh Tone
Odd Tore S.
Takker for kommentarene!
Det falt ikke en bilgalning som meg inn at noen ikke ville gjenkjenne det særdeles velutviklete endepartiet på en nesebuss fra 40-tallet, med takstige slik at sjåføren kunne lempe de store koffertene opp i takgrinda.
Dette er riktig nok et av de meste outrerte endepartiene jeg har sett, og jeg falt for gjentagelsene av formene i bussens endparti og herrens velutviklete forparti.
Bildet er en ca. 2x forstørrelse av et lite utsnitt av et noe mer dokumentarisk bilde av dashbordet på en Nash, sett gjennom frontruta.
Av og til må jeg tøye meg litt i uvante retninger!
Odd Tore
Venche J.
Ja, - her har du tøyd både her og der, men effekten ble da ganske så stilig. Artig å tøye grensene - og motet. :)

Om jeg snublet over bussen så hadde jeg ikke kjent den.

Wenche.
Avsluttet .
Hei Odd Tore

Redaktør Lasse skulle vel bli svært så fornøyd med slike godbiter som dette. Det er jo helt topp utført. Veldig kreativt og bra.

Ser meget lovende ut spør du meg, og spesiellt i en redaksjonell sammenheng.

Svenn
Kurt S.
Et artig bilde. Må innrømme at jeg ikke klarte å identifisere endepartiet av bussen i bakgrunnen, men det ante meg at det var deler av et kjøretøy.
Gjentakelsen av bussens endeparti (kurven) og typens forparti var jo bare knallgodt observert -:) og tilhørende tekst skikkelig morsom, he,he....
Det er kanskje ikke lov å skrive: Stilig bilde her på kritikken - sier da heller: Et KULT bilde -:)
Kreativt iallefall og, som sagt, veldig bra observert-:)
Mvh Kurt
Inger-Lise S.
Hmm..Det kunne jeg ikke gjettet..Men at jeg straks så et bilvindu her, må henge sammen med viten om din lidenskap for veteranbiler..

Ha en god dag!

Inger-Lise
Avsluttet .
Du er ute på nye jaktmarker ser jeg...veldig bra. Har siden i går kveld sett på dette bildet flere ganger, og trengt litt tid på å fordøye det. Konklusjonen blir at jeg faktisk liker det godt. Liker det eksperimentelle over uttrykket. Mulig bildet kunne blitt like godt også ved å kappe toppen rett under skulderbladet til mannen. Du skal ha honnør for å prøve ut nye territorier mtp. bildetype - iallefall nytt ut fra det du tidligere har lagt ut her på foto.no. Men for alt jeg vet kan det jo godt hende du i løpet av din lange tid som hobbyfotograf har gjort slikt mange ganger før da. Bildet er bra.
Knut L.
Aha ... ! Jeg ser jo poenget, og det er jo rimelig godt presentert i teksten.

Morsom dokumentasjon - og swung over linjene i komposisjonen. ;-)

mvh
Knut
Torbjørn K.
Måtte lese teksten før jeg skjønte poenget her, men det er artig gjennomført. Fin bruk av teknikk!

Torbjørn
Fred S.
Vel, jeg har sett bilder av amerikanske ''storheter'' innen fotografi som har anvendt denne ''effekten'' i bildene sine, så du er i godt selskap. Om jeg umiddelbart faller for det er jeg enda ikke overbevist om, men i all sin grafiske røffhet må jeg innrømme at det er faktisk ganske stilig.
Selve motivet er lettere å forholde seg til, og det er påfallende hvor bra kurvene på fronten til karen og hekken på bussen matcher. Ganske originalt påfunn å velge en såpass ''artsy'' tilnærmelse til de to jevngamle.

vh fred
Lars-Anders M.
Vanskelig dette. har problemer med å se vad du vil med dette bilde. jo mannen med magen er sikkert i min alder. Og slike menn sitter ofte i biler. Derav kulan.
Dag J.
Jeg forstår heller ikke dette. Selv med forklaringen ser jeg knapt hva det i bakgrunnen er, og det hele er ganske uklart.

Hmm, er jeg treg eller?
Odd Tore S.
Takk for flere kommentarer!
Det var ikke akkurat uventet at kommentarene ville være nokså blandet på dette bildet, som er i grenseland for meg, og resultatet av en nokså spontan innskytelse.
Derimot var det uventet at mange ikke ser at dette er bakenden på en veteranbuss. Uten å oppfatte dette blir det hele meningsløst.
Dette er en veldig nyttig tilbakemelding for meg. '
Om veteranmagen hadde fått gå et par skritt forover, hadde han ikke dekket for bakhjulet på bussen, og da hadde antagelig det hele vært noe enklere. I dette tilfellet var det umulig, fordi jeg ikke oppdaget motivet før etter at bildet var tatt. Jeg antar at også det uskarpe bladverket rundt bussprofilen forstyrrer, selv om ingen har kommentert akkurat dette.
Kanskje var dette en parallell til kommentaren i beskrivende geometri om at kandidaten måtte regne med at bare han var i stand til å se hvilken kurve som skjulte seg i den sky av grafitt han presenterte?
Odd Tore
Lars-Anders M.
Til tross for forklaring ser ikke jeg noen buss. Beklager.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu