Innerleia -
Et montasjeprosjekt a la reportasje fra et kvarters hurtigruteferd på Trøndelagskysten.
Motiv : Nordgående hurtigrute passerer Stokkøya (på yttersia av Fosenhalvøya) i 1630-tiden 8. august 2005.
Her snor leia seg mellom holmer og skjær; - et spektakulært skue for passasjerer (turister) og landfaste bivånere.

1 - Fra Asenleia - NO-kurs - og inn mot Stokkøya -

2 - justeres kursen for passering under brospennet på Stokkøybrua, ferdigstillet mai 2003.

3-4 Inn-under og ut-under brua -

5 - rett mot fastlandet -

6 - og rett inn i Stokken, et meeeget trangt sund med ''hårnålsving'' *) - som er leia mellom Stokkøya og fastlandet og deretter rett ut i åpent lende - retning Folda.

Standpumkt er midt på brospennet, unntatt foto 2 (som er litt ''juks''; - nemlig TROLLFJORD i passasje dagen etter, fotografert fra Stokkøysida for å få med bilde av brua.

*) - iflg. historier fra kystturismens tidlige dager, nærmere bestemt Keiser Wilhelms ferd langs kysten, ble keiseren så skremt i svingen, da losen kurset keiserskipet inn i Stokken, at han trakk sitt sverd og ville gjennombore den norske sjømannen .....
Bildet inngår i albumet STOKKØY - ut mot havet. - Bilder fra ei helg i juli 2005.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2005-08-30 18:58:30
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2005-08-30 18:59:18
    Versjon #3
  • Lagt inn: 2005-08-30 19:00:34
    Versjon #4
  • Lagt inn: 2005-08-30 19:01:27
    Versjon #5
  • Lagt inn: 2005-08-30 19:02:28
    Versjon #6
  • Lagt inn: 2005-08-30 19:03:34
    Versjon #7
Utstyr
  • Nikon D70
  • Nikon Nikkor AF 18-70 mm ED
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDiverse
  • Lastet opp
  • Visninger628
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_153130} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (8)
Torbjørn K.

Jeg synes bildemontasjen var spennende. Teknisk bra med mange gode komposisjoner. Skal jeg velge et enkeltbilde så går jeg for v4.

Torbjørn
Trygve S. A.

Artig montasje, dette. Fargene er så klare og sterke at det minner om en Legoreklame. De er forsterket, vil jeg tro?
Judit W.

Perfect montage! I appreciate that you show every single picture separately as well. All are very nice and the result is a beautiful montage. You worked very hard for having this perfect photo. Congratulations! :)

Judit :)
Kurt S.

Heisann.
Som enkeltbilde liker jeg helt klart V4 best selv om de andre ble fine bilder de også.
Skarpe og fine bilder med fine og behagelige farger.
Likte, som sagt, V4 best. En litt uvanlig og fin vinkel der, god dybde hvor man av kjølvannet kan se hvordan skipet har snirklet seg frem mellom holmer og skjær.
Når det gjelder selve montasjen. Jeg er litt usikker på om du burde ha to bilder som hovedbilder i midten. Tror nesten bare ett bilde ville gitt mere fokus og virket litt roligere. Jeg ville da valgt V4 som hovedbilde.
Bildene rundt ble en representativ samling for å vise litt av ruta for dette flotte skipet. En av kystnorges velkjente travere.
Mvh Kurt
Knut L.

Hei - og jeg takker samtlige for hyggelige kommentarer.

Trygve;
- bildene er justert i Photoshop over samme lest -
i levels og contrast samt curves - svak s
hue/saturation - -2/+7

Judit;
- I appreciate your nice words, - thank you very much.

Torbjørn og Kurt;
- jeg er enig med dere i at #4 enkeltvis vurdert er det mest illustrerende der kjølvannsstripa viser ferden inn fra åpent farvann og inn mellom holmer og skjær.

Utgangspunktet var naturlig nok passeringen under brua og de vidvinkelbaserte bildene ovenfra balanserte godt mot hverandre. De mindre bildene oppe og nede i montasjen skulle ''utfylle historien''. Vanskeligheten er naturligvis å skape et harmonisk hele når alle aspekter skal taes hensyn til.
Dersom man f.eks. bare kan forholde seg til en situasjon uten kronologisk fremdrift, forenkler det saken noe. Da blir det hensyn til komposisjon, balanse, etc. som blir viktigst.
Vurdert fra en reportasjemessig side burde egentlig prosjektet være presentert som et sideoppslag, enkelt eller dobbelt, med overskrift, ingress og brødtekst.

Når det er sagt, var det jo arti' å prøve og samle denne ''historien'' i en montasje.
Men, ellers; - ''less is beautiful'', og ett bilde som kan fortelle en hstorie, - er best.

mvh
Knut



Fred S.

Veldig fin montasje, staselig og fargesterk hurtigrute, og artig at du har tatt det på Trøndelagskysten: Vi har bodd i Namdalen siden -75, men det var først for 3-4 år siden at vi for alvor oppdaget at det finnes en kyst utenfor, og at kommuner som Flatanger, Osen, og Roan er fulle av naturperler. Men vi begynte med Åfjord, Stokkøya inkludert, og jeg har stått på samme bro som deg og fotografert hurtigruta. På samme øy fikk vi med oss en utrolig hvit sandstrand. og en enorm hule som nesten kan måle seg med Torghatthula.
Det var reklamen, og montasjen din liker jeg.

vh fred
Knut L.

Mange takk, Fred, for tilbakemeldingen og hyggelige omtale av bildemontasjen.

Også må jeg få henge meg på reklamen for Trøndelagskysten; - det er så flott fra Hitra/Frøya i sør t.o.m. Vikna i nord - naturperler og opplevelser på rekke og rad.
Fosenhalvøya er et Norge i miniatyr.
Hosen-stranda er Trøndelags Miami Beach - over km'n lang og veldig populær blant tyske (fiske)turister, Det er ei stor hule like ved, som du nevner, men den mest berømte i traktene er Harbakkhula på fastlandet på andre si'a av Stokken(sundet) med utsikt helt utover mot Gjæsingen og Almenningen.

mvh
Knut
Fred S.

Jeg bommet litt, da, Knut, det var Harbak-hula jeg tenkte på; kom ikke på at den ikke lå på fastlandet i farten. I alle fall en artig ''klatretur'' opp, og utsikten var det ganske riktig ikke noe å si på.

vh fred
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu