I kromglansen på Rockne T65
Speiling i Rockne frontlykt av Rockne 1932, MG A 1957 og førkrigs veteranentusiaster i Eidfjord.
---------------
Rockne var et Studebakerprodukt, oppkalt etter fotballegenden Knute Rockne (Knut Rokne), opprinnelig fra Voss. Kort historie fra 1932 til 1934. Knut omkom i en flyulykke rett før lanseringen i 1932, og salgsglansen av idrettshelter bleknet raskt allerede da.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2005-09-01 20:23:23
    Versjon #2
Utstyr
  • Canon EOS 300D
  • Canon EF-S 17-85 mm f/4-5.6 IS USM
  • Brennvidde85mm
  • Blenderf/5.6
  • Lukker1/500s
  • Filmtype(ISO100)
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriBil/motor/Kjøretøy
  • Lastet opp
  • Visninger501
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_153289} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (22)
Inger-Lise S.
Stilig effekt her og gode farger. Men teksten blir jo nesten gresk;) Noe annet hadde du vel ikke ventet.Ikke akkurat vanlige biler du nevner.
Særlig innsiden av døra ( for det er vel det?) ble stilig:)

Inger-Lise
Inger-Lise S.
Nå tviler jeg på at det er døra....Men speil er der..

Inger-Lise
Avsluttet .
Den røde bilen der rett så lekker ut. Litt morsomt med fordreiningene i slike speilbilder dama og mannen på din venstre side ser jo unektelig litt større ut enn jeg antar de er i virkeligheten. Liker posisjonen på dama og hvordan du smyger deg frem der med kameraet. Artig å se at du er i det kreative hjørnet for tida...det viser at du behersker flere sjangre enn de ofte glimrende naturbildene dine.
Odd Tore S.
Litt forklaring:
Litervis med fisheye-(speil)effekt her: Fra nedre venstre hjørne mørkebrun Rockne forskjerm, lysere brune striper i høyre side utluftingsribber i motorpanser, deretter frontrute, retningsviserpil (vippetass), og tak Rockne.
Resten er tilnærmet normalt, men damens mageparti har blitt kraftig utvidet.
Jeg falt litt for denne forvrengningen av Rocknen, som får den til å bue seg rundt lyktehuset.
Odd Tore
Steinulf L.
Knut R nevnes fortsatt blant kjennere over there. Herlig effekt her, bortsett fra firedelen lengst til venstre med refleksen fra norsk 80 tallsarkitektur. Den kan du jo fjerne..
Jan O Ø.
Hei. Artig fremstilling av en ellers så kanskje vanlig sammenkomst på et gatehjørne. Litt irriterende med den grønne biten øverst til venstre, men forstår at det er vanskelig å beskjære her uten at det går ut over huset og den lyse bilen. Uansett, bra observert.
Mvh Jan O.
Odd Tore S.
Steinulf:
Jeg har vurdert å kutte vekk lyktesargen og dermed den ikke-veterane delen av bildet. Valgte ikke den vrien i første omgang, men skal revurdere saka i kveld. Takk for at du bragte dette opp igjen.
Og Knute er ikke glemt, men salgspotensialet til navnet hans falt brått ved hans død, og er vel nå nærmest obefintlig.
Odd Tore
Lars-Anders M.
Ok speilbilde. Fint miljø du fotograferer. Stå på.
Knut L.
Gutta - boyz forever - og lekker rød bil.

Artig fanget motiv, og måten det ergjort på gir en en passende fordreining - ,,, ;-)

mvh
Knut
leif b.
Et artig og annerledes bilde.
Odd Tore S.
Jeg har kuttet vekk lyktesargen og de ''moderne'' speilingene.
Bilteknisk skjærer det litt, tror det forenkler motivet noe, men er ikke sikker på om det balanserer godt etterpå.
Jeg er veldig åpen for synspunkter på dette.
Odd Tore
Tone B.
Hei Odd Tore,

Beklager at jeg ikke blir så konstruktiv i min kommentar, men dette med biler og krom er ikke helt min greie. Denne gangen nøyer jeg meg med å si at jeg synes dette var et artig bilde og meget bra obeservert! Skulle ønsket min bil var så blankpusset!

mvh Tone
Thorfinn B.
v2 bedre ja. Gutteprat rundt et par gromme motorkjøretøyer. Joda, er vel en velkjent situasjon dette som er hygeglig og bra fanget.
Bård Lauris H.
v2 er klart best... Det ble mere balanse i bildet i tilegg til at partiet til venstre forstyrret for mye...
Ketil K.
Fint situasjonbilde tatt på en kreativ måte, uten at innholdet mistes. Interessant at Knut Rokne var opphav til et bilmerke, det visste jeg ikke. Vet du derimot at Peugot har lagert en moderne trehjulsbil nå? Toseter med tverstillet motor og forhjulsdrift.
Roger K.
Hei Odd Tore!
Ja dette var blanke greier. Det holder ikke med en vask i uken her. Ser på begge dine versjoner og kan nok forstyrre litt den lyktesargen i v1. Slik jeg ser og føler det ble bilde noe høyretungt med ditt kutt i v2. Samtidig får jeg en følese av en brutal kutt av motivet på venstresiden. Jeg holder på din første utleggelse.

Ha en fin helg

Mvh RK
Stine J.
Mye å forholde seg til i bildet, men effekten med fish-eye er stilig. V1 balanserer bedre enn v2, men inneholder litt mange elementer. V2 ble litt høyretung. V1 uten personene til venstre (rundt lyktestolpen) hadde gjort seg. :-)

mvh Stine
Hans Jacob H.
Tror nesten jeg også går for V1. toèrn virker faktisk litt amputert etter å ha sett begge alternativene. Fotografen selv synes jeg er passelig (nok) sjult i kanten/skjøten på den blanke greia. Fin miljøskildring med passelig forvrengt speilbilde.
Fred S.
Det er vel helst slik du vil se omgivelsene, Odd Tore, en anelse forvrengt via en glinsende veteranbil-lykt. Synes de tre forvrengte ser litt bekymrete ut, jeg, mens hun som ikke er forvrengt er mer opptatt av å lese bruksanvisningen, og den mest forvrengte av alle fokuserer for harde livet. Sånn kan det gå når en har bildilla, og Knut Rockne skulle bare ha visst hva kreative fotografer finner på med bilen han har fått oppkalt etter seg. Du tilnærmer deg stadig nye innfallsvinkler, her ble resultatet mer sær effekt enn visuelt harmonisk, for å si det slik.

vh fred
Avsluttet .
Det var mig en blankpolert bil! Mycket fyndigt och väl sett av dig! Som ett ''fischeye'' objektiv, fast mycket bättre! Gillar den!
Mvh
Elisabeth
Janne L.
En lur måte å få fish eye effekt. Artigt bilde. Du gjengir likosm en bil, et gatemiljø og et selvportrett i samme bildet.
Meget bra.
Janne
Odd Tore S.
Takk for kommentarene!
Enig med dem som synes det ble mange elementer her, ønsket var bare Rockne og MG A, og det linjespillet og kontrastene i form og farge det gir.
Det er ikke lett å styre prateglade bilgalninger med eller uten bekymret uttrykk, så da ble det et miljøbilde i stedet.
Jeg mener at selve idéen funket, og håper på en ny anledning neste år, men da neppe med Rockne som speil.
Odd Tore
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu