Bakenfor strendene
Legger ut et bilde fra Brusand igjen. Bildet gir et inntrykk av landskapet mellom strendene og tettstedet Brusand. Området ligger beskyttet bak en lang gress- og marehalmkledd sandrygg som strekker seg nedover mot Ogna. Mellom blomsterenga og sandryggen skimtes elva Rennå.
Bildet inngår i albumet Bilder fra Brusand på Jæren - Fotografert i løpet av etpar ettermiddagstimer fredag 29. juli 2005.
Her ligger Norges lengste og fineste sandstrand som starter ved utløpet av elva Rennå og strekker seg sørover til Ogna. Strandbeltet fra Rennå og nordover, veksler mellom rullestein- og sandstrender. Området er også definert som landskapsvernsområde med et allsidig plante- og fugleliv. Den lille øye Raunen rett utfor Brusand er fredet fuglekoloni . Brusand ligger i Hå kommune, rett der det flate, imponerende Jærlandskapet slutter og et spennende og kupert landskap begynner. Her er en flott kontrast mellom hav, strand, flatland og fjell.
Utstyr
  • Nikon D70
  • Nikon AF-S Nikkor 18-70mm f3.5~4.5
  • Brennvidde18mm
  • Blenderf/18
  • Lukker1/125s
  • FilmtypeRAW (NEF) ISO 200
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger543
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_153596} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (18)
ingebjørg fyrileiv g.

Dine bilder er svært imponerende. Også dette. Enkelt motiv, men du får det fram på en så fin måte. Fargene, skarpheten og ikke minst: de flotte, lyseblå, (bomulls) skyene! Geiteramsen lager liv i bildet. Bra...-igjen.. :)

hilsen ingebjørg
Audhild E.

Meget flott bilde fra Brusand.
Det er blitt en fin serie derifra.
De skrå linjene skaper fin dybde i bildet.
Gode farger, jeg liker spesielt godt de lilla blomstene, de gir liv.


Mvh-Audhild

Karl Morten R.

Nydelig bilde. Bra komposisjon. Liker måten du har fått frem det frodige plantelivet - med stor artsrikdom. Fin himmel. Flotte farger.

Mvh
Karl Morten
Lasse E.

Vakkert bilde. Et slikt bilde kan fort bli kjedelig uten noe ekstra. Her er det detaljene i forgrunnen, himmelen og kontrasten grønt/blått som fungerer.
Lasse
Kurt S.

Mener å se litt bevegelsesuskarphet i gresset i forgrunnen. Ser det blåste en del og du kunne nok valgt en litt kortere lukkertid. Dette betyr imidlertid ikke mye for helheten i bildet som ble veldig fint.
Som vanlig: Nydelige farger som faller i smak hos meg.
Spesielt ble himmelen fin.
Vakkert!
Mvh Kurt
Helge A.

Her liker jeg best fargene i bildet. Synes også både forgrunnen og himmelen bidrar til å gi bildet dybde.
Kunne ønsket meg å se litt mer vann :-)

Helge
Bård Lauris H.

Hemm... har har du fått mye ros... jeg er ikke sikker på om jeg er enig. For meg ble dette litt kjedelig. Ikke like bra som mange av dine andre landskapsbilder...
Steinulf L.

Vakkert, med fine farger. Oppfatter ikke bildet som tomt.
Tone A.

Vakkert bilde i frå Brusand med flott natur. Grasstråa i forgrunnen viser at det bles, som vanleg på Jæren. Flott forgrunn med desse høge og kvite gruppene med blomar og desse geitramsane som fargeklattar i alt det grøne. Flotte grøntonar, fine linjer, former og kontrastar. Dei grønkledde sanddynene med sine former og stigar dreg blikket til seg. Flott himmelen med vakker blåtone og fine skyer. Fin dybde og lågt kamerastandpunkt, eit vakkert landskapsbilde med fine detaljar! Kva med ei fotoutstilling på Hå gamle prestegård med denne serien din?
:) Tone
Knut L.

Interessant bilde og fin dokumentasjon av sted og landskap.

Teknisk meget bra - fine farger og kontraster.

Jeh scroller bildet opp og ned og drister meg til et lite forslag om én cm kutt ovenfra inn i himmelen.

mvh
Knut
Avsluttet .

Hei Jan Frode
Jamen, du klarer jo å få gode bilder ut av ingenting.
Vel, ingenting er vel å overdrive, en eng med blomster og gress, elven skimtes så vidt og en fin himmel.

Joda, et vakkert bilde med gode farver.

mvh arild
Elise K.

Dine bilder har et utsnitt og farger så man nesten kan se det er dine bilder uten å vite det. Nok en gang flotte farger og et fint bilde! Det som gjør mye her for meg er hvordan stråene blåser og skyene beveger seg. Gir spenning til bildet. Synes kanskje ikke det er av dine aller beste bilder, men det sier mer om fotografen enn om bildet... ;-)

Mvh Elise
Hans Jacob H.

Likte godt bevegelsen og gresset i forgrunnen. Slik som jeg mener å huske området, er dette utsatt for mye vind, og da er dette helt på sin plass. Ja, jeg kunne godt ha tenkt meg mye mer av det faktisk.
Mettede farger og fin kontrast mellom frodig grønn og knall blå i himmel. Kunne dog ha tenkt meg noe mer blikkfang i fronten, kanskje noe mønster i gresset, en par markerte steiner el.l.
Trude H.

Nydelig! Du skaper så god dybde i bildene dine. fine linjer og farger. Flott natur!
mvh Trude
Fred S.

Pen blå himmel igjen, men mer nøktern bruk av det blå denne gangen ? Fint liv i gresset , legger jeg merke til, tyder på at det er ''vindfoillt'' her , det er vel stort sett det på Jæren.
Tomt ? Njaaaeeei, egentlig ikke, ser mange fine klynger med mjødurt som utfyller bra, og blir nysgjerrig på de røde: Ikke noe geiterams her på stranden vel; er det kattehale ? Har sett den et par ganger, men den vokser ikke på våre kanter.
Alt i alt rent og pent;...igjen.

vh fred
Jan Frode A.

Takk skal dere ha alle sammen, for kommentarene :-)

Når det gjelder fargeklattene av blomster her, er det granatert ikke geiterams. Jeg er usikker, mener å huske at det var lupiner, men kan ta feil. Så dere folka på Jæren får heller ta turen til neste sommer og sjekke opp her. Mulig at jeg også dukker opp ;-)

Helge som savner vann: mulig at der dukker opp flere bilder ifra disse ettermiddagstimene på Brusand. Hav er der i alle fall nok av.

Tone, ang. utstilling tror jeg ikke jeg har bredde nok i bildeutvalget. Det blir jo litt begrenset hva en får ut av etpar solrike ettermiddagstimer. En utstilling med Brusand som tema, bør nok inneholde bilder fra de alle årstidene forskjellige tider på døgnet. Men artig hadde det vært å fått til noe. For ca. 25 år siden hadde jeg utstilling (sammen med 3 andre) i regi av Kulturetatene i kommunene Eigersund, Lund og Sokndal. Mye arbeid på forhånd, men morro var det i alle fall.

mvh Jan Frode :-)
Gunn-Bente S.

Fint bilete! Fløyelsmjukt på ein måte - spesielt på den bakre delen av landskapet. Flott med ''Revebjøllene'' som livar opp med fargen sin. Einaste eg er litt i stuss på er at eg føler ''Mjødurt''ane er i grønaste laget (er ikkje dei meir gule?)
mvh
Gunn-Bente
Mone S.

En naturperle i full utfoldelse, synes det blir et effektfult dragsug mot himmelen og vannet. Dette svaiet skikkelig i vinden..Kjedelig? Nei..
Mvh Mone
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu