Nøtteskriker lander
Utstyr
  • Canon EOS 1 D mark II
  • EF 300 MM. f 2,8
  • Blender-
  • FilmtypeIso 800
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger968
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_153827} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (16)
Rolf S.
Det skal bare være en Nøtteskrike.
Mvh Rolf
Ole L.
Nydelig:) Ble kanskje litt for kornete. Også ble det litt for mye stamme for meg. Men uansett, bra fanga:)

Snakkes.
Jan O Ø.
Hei. Flott bilde tatt akkurat i rett tid. Litt kornete bakgrunn, men ellers bra jobba.
Mvh Jan O.
Nils B.
Hærlig Rolf. Likte det en hel haug. Bakgrunnen kan du fikse i ps.
mvh Nils
Morten G.
Likte kompen svært godt! Synes stammen slik den femstår gir en god inngang til bildet. Noe lekent og lystig i uttrykket i nøtteskrika! Enig i kommentaren ang støy, men ingenting neat image ikke fikser greit!
Einar Y.
Hei Rolf.
Hva skal man si?
Slike bilder er så absolutt ikke enkle å ta.Tipper du har pre-satt fokus her,er ikke sikker på om du traff 100%?
I tillegg ville jeg kanskje dratt litt mere i kontrast/curves på selve Skrika,synes kanskje den ble litt blass?
Uansett; et godt utgangspunkt jeg tipper du jobber mere mot...
E.
Avsluttet .
Perfekt positur - vingen er helt fantastisk!

Litt blasst helhetsinntrykk, ikke fulltreff med fokus. Ville kuttet litt på begge sider.

Men jeg blir helt matt når folk klager over støy i slike bilder...
Reidar T.
Veldig bra dette. Fanget i rette øyeblikk. Bakgrunnen er nevnt og som Einar sier så er jeg ikke helt sikker på om fokus traff 100%. Ser ut som fokus ligger litt i forkant av nøtteskrika, men veldig bra fanget.
En svak S kurve i curves hadde nok fått litt mer trøkk i bildet.

RT
Vegard L.
Komposisjon sitter som et skudd. Det ser ut til at bakgrunnen hadde hatt nytte av en runde i Neat Image. Som noen er inne på virker bildet litt blasst.
Mvh Vegard
Carsten A.
Posituren er virkelig fin, enig med K-SH når det gjelder dette med klaging over støy, det har desverre utviklet seg et støy-syndrom på FOTOdotNO. Ingen ville vel drømt om å si noe om støy (=korn) om dette hadde vært et tradisjonelt opptak på ISO 400 diafilm.

Ellers er det en vinning med en forsiktig S-kurve på hele bildet, og en partiell kontrastøking av fuglekroppen, f.eks. med USM og parametrene A:30,R:30, T:0 (eller andre metoder) - det visuelle inntrykket blir bedre da (ja, jeg har forsøkt).

MVH CA
Ronnie S.
All ære til deg og fine naturfoto over lang tid. Kan være enig i at bildet her kan mangle litt ''piff''. Diskusjonen om korn og støy jo at vi lever i en tid da databruken avgjør for ''mye'' kanskje? Sender deg et forslag på mail der jeg har brukt burn og dodge-verktøyet i ps.... littegrann.
Tore Johan V.
Herlig fanget ja. Det ''negative'' er vel allerede nevnt. Jeg bare venter at fuglen skal lande jeg.

-TV
Oda Lystrup H.
flott fanget!
der traff du bra!
bra utsnitt.

Oda:)
Steinulf L.
Enig om dette med aversjon mot korning. Flott bilde.
Svein B.
Nesten fulltreff dette Rolf, litt fokusbom som først og fremst trekker litt, samt noe blasse farger på nøtteskrika som ikke bedrer intrykket. Kan se ut som om bildet er litt overeksponert i utgangspunktet.

Jeg ser slett ikke skjemmende støy i dette bildet, men skjønner heller ikke hvorfor kommentarer om støy skal behøves å kalles ''støy-syndrom''. Den digitale hverdagen har etterhvert gitt oss muligheter til å håndtere støy på måter som burde lovprises. Jeg ser ingen grunn til å ''frede'' støyen fra kritikk eller kommentarer bare fordi den var nær uungåelig når vi brukte diasfilm tidligere. Mye av støyen i mange bilder kan unngås ved nøyaktigere eksponering og mer forsiktig bruk av høye ISO verdier, og hvorfor ikke kunngjøre dette gjennom kommentarer?? Men selvfølgelig blir ikke ellers gode bilder dårlige pga noe støy, men det bør være rom for å kommentere det uansett, mener nå jeg.


Mvh
Svein B
Magnar L.
Fint bilde av nøtteskrike. Her har du trykt på utløseren i rette øyeblikk. Det er ikke enkelt å treffe med komposisjonen på slike bilder. Da får det heller våge seg om ikke fokus er helt perfekt eller at bakgrunnen er litt kornete. Alt i alt et veldig bra opptak.
mvh Magnar
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu