Kulturlandskap
under lav kveldsol, lørdag 3. september 2005
Utstyr
  • Nikon D70
  • Nikon AF-S Nikkor 18-70mm f3.5~4.5
  • Brennvidde18mm
  • Blenderf/8
  • Lukker1/60s
  • FilmtypeRAW (NEF) ISO 200
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger448
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_153955} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (22)
Espen A. I.

Nok en gang: Fantastisk!!

Elsker så fargemettende landskapsbilder. Du får det til gang på gang. Dog kan jeg komme med en liten pirk på dette bildet. Den røde låven ser litt for for rød ut, demp den fargen og jeg kan ikke si noe annet en perfekt:) Himmelen og åkeren står til hverandre og skaper et fargespill.

Ser du bruker RAW. Hvilket program bruker du til å konvertere bildene dine?

MVh Espen
Ole Kristian F.

enig med espen. meget bra bilde! låven var litt for rød.

Mvh.
Ole Kristian F. Thu
Avsluttet .

Hei
Pene farver på åkrene finner vi nå ja, og her har du funnet et motiv som har gode farver, men føler liksom at det mangler et element eller linjer for at bilde skal bli veldig bra. Dessuten var den røde farven på ene veggen ganske så ''sprengt'', og det er vel solen som gjør det.

Synes bilde er fint å se på, men mangler det lille ekstra her.

mvh arild
Bård Lauris H.

Et severdig bilde... som tidligere nevnt litt mye farger.
Torbjørn K.

Kanonfarger og en fin komposisjon med bra dybde i. Veldig klassisk JFA dette her :-) Tatt bak idrettsbygget på Dragvoll?

Torbjørn
Hans Jacob H.

Et rolig og fint motiv med fin struktur i kornet forgrunnen. Her har du nok et motiv med videre potensial også, tenker på når skurtreskeren kommer, eller evt. rundballer som ligger strødd utover...
Helge A.

Dette er så absolutt Jan Frode farger , Ja !
Fin komposisjon og bra dybde i bildet.
Er litt enig med Arild i at det mangler noe for at det kvalifiserer til å henges på veggen.
Et noe annet blikkfang enn det ''røde stopplyset'' i bakgrunnen, kanskje :-)

Helge
Karl Morten R.

Nydelig landskapsbilde ! Herlig skarphet fra front til bakerst. Flott dybde ! Enkel og ryddig komposisjon ! Kanskje litt mye farge på låven, ellers fine og mettede farger. Bra beskjæring av bildet.

Mvh
Karl Morten
Elise K.

Jeg liker de sterke fargene, jeg da. Synes det er nettopp disse, samt de harmonerende linjene i bildet som gjør det så godt. Liker den fine gulfargen på kornet OG den røde låven. ;)

Mvh Elise
Steinulf L.

Litt mye smell i fargene, men et vakkert motiv med fint utsnitt.
Kurt S.

Kjempefine farger som harmonerer flott med hverandre. Den røde låven skaper flott kontrast, bryter med de andre fargene og blir et interessepunkt.
Kunne vært en smule mindre intens i rødfargen. Likevel må du ha den såpass rød at den vekker litt oppmerksomhet. Ergo bare en liten justering der.
Ellers er jeg litt usikker på om det skulle vært flere elementer i dette bildet.
Tror faktisk ikke det.
Synes fargene, de forskjellige fargeflatene og fordelingen av disse er det som ''gjør'' hele bildet.
Får en slags rolig høstfølelse når jeg betrakter bildet.
Flere elementer kunne sikkert blitt bra det også men det ville blitt et helt annet bilde og en annen, ikke så rolig, stemning.
Severdig og vakkert.
Mvh Kurt
Audhild E.

Flott med de sterke fargene. Du får godt frem at det er mer enn en grønnfarge på skogen.. Og så fine nyanser på åkeren .
Fin blå himmel med slørskyer. De røde husene fanger blikket.
Lurer på om du har gjort bildet litt for lyst, en tanke mørkere ville fått bedre frem at det er kveld.

Uansett, nydelig bilde!

Mvh-Audhild
ingebjørg fyrileiv g.

Hei Jan Frode. Dette er virkelig bra! Du vet hva du gjør. Nydelige, behagelige farger, faller spesielt for himmelen med min kjærlighet til blått..Fin kontrast til det grønne. God harmoni.

Det er et bilde som det er svært godt å se på. Merket meg den røde låven, den blir litt for rød. Fin inndelign av bildeflaten. Jeg synes ikke at bildet er for lyst (men så er denne skjermen litt mørk, så det kan være). Bra jobba nok en gang!

hilsen ingebjørg
Tone B.

Heisann, litt seint inne her men må bare føye til at dette synes jeg var virkelig bra! Fargene er nydelige, komposisjonen fin med flott dybde. Og en herlig høststemning over det hele. Låven er litt for rød, men ellers er dette et virkelig bra bilde!

mvh Tone
Fred S.

Jada; jeg er ikke forbauset over fargemetningen, og har ikke noe i mot den, bortsett fra at kortveggen på det nærmeste huset ble en tanke for glorete.
Det er tid for gyldne kornåkere ( vel, her har regnet sørget for legd på det meste), og du er bondens beste venn i dette bildet. Komposisjonen er traust som norsk grunnfjell, den, og om bildet ikke er direkte spennende, så er det igjen...pent.

vh fred
Inger Anne Maritsdotter V.

Bra komposisjon, forsåvidt vakre farger, sjøl om rødfargen på låven ble unaturlig, for mye magenta i bildet?
Ellers pent;-)
Mvh-iav-
Tone A.

Eit vakkert bilde med flotte fargar, stor dybde og fin komposisjon. Flott med den åpne og flate kornåkeren som strekk seg innover i bildet. Berre nokre tre bryt opp i dette langstrakte gule. Fine linjer og former i bildet. Kornet er klart til hausting det er så gult med unntak av litt grønt i forgrunnen. Dei grøne åsane rammar i det heile, med dei røde husa som fargeklattar. Fin himmel med lette skyer som dreg innover. Eit vakkert landskapsbilde med ei fin hauststemning!
:) Tone
Tove Å.

Nok et vakkert landskapsbilde fra deg:) Panoramaformatet er fint, og jeg liker godt sjatteringene i åkeren.
Litt enig med de som har nevnt at kortveggen på den fremste bygningen er litt for skarp i fargen.
Jan Frode A.

Takk skal dere ha alle sammen for kommentarer og meninger :-)

Jaja, jeg får vel starte med den røde veggen først. Var obs på den før jeg la ut bildet, og vurderte også å dempe den, men gadd rett og slett ikke. Nå ble det jo et ekstra interessepunkt ser det ut som, og kanskje også et signal til bonden at nå er det snart på tide å hente fram skurtreskeren ;-) Har ikke vært oppom og sett de siste dagene, men med det været som herjer ute i skrivende stund, blir nok kornet liggendes nedslått av regn og vind om det ikke er i hus.

Ser at der blir nevnt evnt. flere elementer i bildet. Selv syntes jeg at landskapet sammen med gården og fargene holder, men skjønner godt hva dere mener. Det som egentlig fenget meg da jeg rusla forbi her, var hvordan den lave sola farget landskapet. Og kanskje litt tilfeldig at jeg kom forbi her i det rette øyeblikket. Jeg kom gående ned ifra Estenstadmarka på vei hjemover, men fikk et 'ufrivillig' opphold på en halvtimes tid oppi marka pga. ei elgku med to kalver som stod og beita like ved stien. De gjorde ingen tegn til å flytte på seg, så dermed ble jeg sittende på en haug og beundre disse flotte dyrene til de traska videre.

Torbjørn: du har helt rett ang. området. Jeg stod like nedenfor veien som går inn til Stokkanhaugen bak den første skråningen på venstresida. Hvis du savner lyktestolpene, så har jeg klona de bort.

Inger Anne: Magenta??? Neeeeiiii, det tror jeg da ikke. Magenta er vel noe blålilla fargestikk?

mvh Jan Frode :-)
Lars Teppan J.

For meg så ser det ganske så ordinært ut og langt fra så skarpt som det kunne vært... Fargemetningen er for drøy, spesielt på husene.
Bjorn F.

Hei. Dette bildet likte jeg umidelbart. Nydelig gulfarge på åkeren som har også har litt grønt i seg som er med å gi fin dybde i bildet, og gjenspeiler noe av skogens farger.De røde husene synns jeg passer godt inn.
Hilsen Bjørn
Rune T.

På en måte liker jeg det overmettede fargene, men samtidig får jeg etterhvert en ''plastikkfølelse''. Følelsen bekreftes av den røde endeveggen på løa. I tillegg får du trekk for en god del støy i himmelpartiet. Dette kan du, og har du sikkert, fjernet ved å bruke masker når du ''fargelegger'' bildene dine.
mvh
Rune
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu