Tale er sølv.....
Tittelen har lite med bildet å gjøre, den er for å markere at jeg fremdeles foretrekker tale framfor taushet, også som sølvmedlem. Noen videre oppgradering ser jeg liten hensikt i.

Ellers er det vel på sin plass å debutere på ''kritikken'' med det jeg er mest kjent for, et tåkebilde. Det blir også det siste, dvs, av denne årgangen. Med dette har jeg garantert brukt opp alle utsnittsmuligheter fra ''oktober-kolleksjonen'' 2003
Utstyr
  • nikon coolpix 5700
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger697
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_154111} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (25)
Jonny E.
Hei hei

Du debuterer på ''kritikken'' med ditt,
etter mi meining, beste tåkebilde så langt.

Du får stående applaus som din første kritikk fra meg.


Ha en god dag

. JonnyE
Arne S.
Velkommen til Kritikken, Fred! Herlig tåkebilde! Og jeg mener det! :-)
Line Kristin W.
Jeppjepp, hyggelig å se deg her, Fred! :-)

Hihi, tenk så mange flere bilder du kunne lagt ut hvis du hadde brukt muligheten til 'versjoner' under hvert av dem... ;-)

Stemningsfull, trolsk og vakkert som sedvanlig denne også, men du kunne med fordel dempet de skarpe ''lysprikkene'' mellom trærne.

Ser frem til litt Fred-elig liv & røre, ja! :-)

- Line :-)





Eyvind R.
Nydelig bilde.. Taushet er gull så det får bli med det..

MVH Eyvind
Pål Hilmar S.
Dramatisk lys du har fanget. Og en perfekt toning. Du er pokker så god.
monica p.
Hallo Fred.
Se der var du tilbake igjen med tåka.
Synes dette ble svært så vellykket jeg, tror jeg har sett dette bildet tidligere kanskje med et annet utsnitt og en annen farvetone???
Likte det i alle fall veldig godt.
Mvh Monica:o)
Fred S.
Takk for fin velkomst så langt til alle:
Johnny: Du kan få lov å sette deg nå.
Arne: Selvfølgelig mener du det. Er det ikke her vi skal være ærlige mot hverandre ?
Line: Ikke vær for sikker på liv og røre, jeg har blitt en mildere mann....
Lysprikkene er forresten de få lauvene som er igjen som glinser i tåkesola.
Eyvind: Joda, det finnes også stunder da taushet er gull, men....
Pål: Takk for det.
Monica: Huset har du i alle fall sett før, det er det samme som på alle. Utsnittet har du ikke sett før, hvis du ikke er på andre fotosider, da.

vh fred
Hans Jacob H.
Spennende, dystert, dramatisk og spektakulært landskapsbilde!
Kurt S.
Dette bildet vil gjøre seg godt i mange forskjellige fargetoner alt etter hvilken stemning du vil fremheve.
Tror nok du er ute etter en litt dyster og trolsk stemning denne gang og fargetonen du valgte fungerer i så måte godt.
Bare for å sagt det: Synes dette ble veldig flott.
Tilslutter meg Hans Jacob`s kommentar.
Lysprikkene, som Line påpeker, kunne muligens vært litt dempet.
Tenkte først å nevne at huset muligens kunne vært plassert en smule, d.v.s ca 1 cm, lenger opp i bildet.
Ved nærmere ettertanke tror jeg ikke det likevel.
Lysstrålene, som kommer diagonalt nedover i bildet, nærmest presser seg ned på huset og gjør stemningen enda litt mere spektakulær/trolsk.
Med huset litt lenger opp ville noe av denne virkningen forsvunnet.
Vet ikke om du har plassert huset bevisst så langt ned, og vet heller ikke om min beskrivelse har noe for seg. Det var iallefall en tanke jeg fikk mens jeg satt her og betraktet bildet.
Kanskje dummer jeg meg litt ut med å skrive ned slike ''fabuleringer'' - Det gjør imidlertid ingenting -:)
Mvh Kurt

Oddvar B.
Du kan ikke ha vært helt i tåka når du tok dette..
Noe av det beste jeg har sett på lenge, kanskje litt trangt for huset der nede i hjørnet.
ob
Fred S.
Takk til Hans J, Kurt og Oddvar:
Kurt: Nei, selvfølgelig ''dummer du deg ikke ut''. Det er heller ikke ''fabuleringer'', men fornuftig tankevirksomhet rundt dette med hvor en optimalt skal plassere viktige elementer. Jeg har kikket på originalen(e), husker faktisk ikke helt hvilket av bildene jeg tok utsnittet fra, og finner ingen grunn til at det ble såpass trangt nede; tror ikke jeg har tenkt over det heller. Jeg har så mange varianter der dette huset er med, at jeg har vel blitt litt ''sløv'' etterhvert.
Selv har jeg et favorittbilde, med ''favorittplassering'' her:bilde nr. 113029

vh fred
Elise K.
Har ikke sett tåkebildene dine før, jeg, og dette var et veldig spennende og trolsk bilde. Liker solstrålene og antydningen til trær i bakgrunnen.

Mvh Elise Klaveness
Torgeir E.
Jepp, meget meget bra!
Avsluttet .
Hei Fred

Jeg synes nok at alle de lyse prikkene forstyrrer endel her, men ellers er jo bilde helt konge.

mvh arild
Ann F.
Med den stemningen du har laget med farger og korning, fører bildet tankene hen til et slikt bilde man gjerne finner igjen i en kommode ved oppryddingen etter en avdød Bestemor, gulnet og slitt slik gamle bilder blir etter en generasjon eller vel så det. Kanskje av den gården man hørte at Bestemor vokste opp på, hvor man selv fikk være med en gang som riktig liten, og så havner bildet i den haugen man ikke har hjerte til å kaste.

Nåja, det var nå det, til bildet: lysprikkene kan godt få være der for meg, de minner om små solstreif. Helt oppe i v. hjørne er jeg uenig med meg selv, det ble kanskje litt vel mørkt og fremtredende de skrå feltene?

Mvh Ann

P.S: Hvor mange bilder er det egentlig du har plukket utsnitt fra?
Fred S.
Takk til Elise , Torgeir , Arild og Ann.
Ann: Har tatt en rask opptelling, og ''statistikken'' er ikke så staurgærn: Har 12 originalbilder av typen ''solkjegler filtrert gjennom tåke og grantrær'', og av de har jeg laget 13 som ligger her på dot.no. Akseptabelt det, har med andre ord ikke fråtset i utsnitt, men det skal likevel sier at enkelte av de 12 originalene er ganske like. Må også presisere at ikke alle tåkebildene mine er fra denne ''utrolige'' høstdagen i 2003.

vh fred
Tone A.
Spesielt tåkebilde med ei litt mystisk stemning og eit spesielt lys! Eg har ikkje sett nokon av dine tåkebilde før, så difor kan eg ikkje samnlikna med dei.
Lysstrålene har ein effekt som skaper ein kontrast til det mørke i bildet Over huset kjem den litt mystiske stemninga fram, der det mørke og lyse linjer markerer seg. Det er motsatt på andre sida der det er heilt lyst av tåka , berre lysstripene skimtar ein. Mitt inntrykk er at du har fått til eit kjempeflott bilde som formidlar ei spesiell stemning!
:) Tone
Jan Frode A.
Trollsk og vakkert! Den spesielle stemningen og fargetoningen passer som hånd i hanske. Slike motiv som jeg bare liker en hel haug! Flott komposisjon med fin bruk av bildeflata.

mvh Jan Frode
Marit E.
Riktig så fint dette tåkebildet ditt, Fred!
Et hærrrlig lys og fine fargetoner.

Marit
Ketil M.
Bra, men huset kunne vært rett!
Fred S.
Må en tur inn og takke for kommentarer fra Tone, Jan Frode, Marit og Ketil. Lurer også litt på hva du mener med at huset kunne ha vært rett; Ketil. Er huset galt ?

vh fred
Avsluttet .
Bildet er som en hel bok - spiller ingen rolle om du ikke skjønner hva jeg mener med det - men sånn er det bare :)
Odd Tore S.
Velkommen til Slaktehuset, som etter en ganske frisk oppstart viste seg å ikke være noe slaktehus likevel!
Bildet er jo ganske typisk for én av dine sjangre, som jeg forøvrig stadig håper på å få anledning til å prøve selv, fordi jeg liker uttrykket og stemningen i tåkebilder.
Jeg skal ikke forsøke å gi bildet noen ranking blant dine tåkestemninger. Litt overraskende at jeg sporer en antydning til gullskjær i toningen her på denne skjermen, siden du stresser sølv i tittelen.
Siden Ketil tar det opp, huset er ikke rett! Det heller litt mot høyre, men i den settingen du har her, er det neppe galt.
Odd Tore
Erik J.
Jeg bladde gjennom bildene dine for å forstå mer av
Fred Strømme-effekten, og å sjekke om det eventuelt var mer jeg burde gardere meg mot, og fant dette bildet fra lang tid tilbake - fra den gang du var fersk som meg her på dotten:
Da fant jeg en annen effekt som jo bare er helt utrolig!
Det framgår av teksten over at du har gått gradene fra bronse til sølv, og at denne var velbrukt på bronsestadiet og dermed må være Fred Strømme bronseeffekten. Det var sølveffekten jeg uten tillatelse brukte. Er du gullmedlem nå? Jeg er så spent på gulleffekten din!
Fred S.
Takk for kommentarer, både de to som er ett år gamle ( det hender jeg glemmer å takke), og den siste, fra Erik. Du skal få svar, Erik, i og med at jeg stusset litt på kommentaren din: Regner med at du er klar over saker og ting her inne, men forsikkerhets skyld: Sølv-og gullmedlemskap er ikke noe en kvalisifiserer seg for, det er noe en kjøper. I teorien kan en med andre ord gå direkte fra barnehagen og inn på dotten som gullmedlem, med de fordelene de medfører( hva nå de måtte være).
Jeg ble sølvmedlem for å kunne legge ut bilder på Bildekritikken, det kan en ikke som bronsemedlem. Gullmedlemskap er uinteressant for meg; hvem har behov for å legge ut ti bilder i uka ? Riktignok ser jeg en del som gjør det, men i min bok er en slik utleggelsesfrekvens ødeleggende for egen utvikling: En blir mer ukritisk til hva en legger ut, og dessuten blir folk fort lei bildene til en person som legger ut bilder daglig, event. enda oftere. Det betyr ikke nødvendigvis at alt jeg selv legger ut nødvendigvis er kritisk gjennomtenkt; jeg har en del ganger lagt ut bilder mer som ''debattinnlegg'', eller av andre sære grunner. Det er uansett flere enn meg som mener at 2-3 bilder pr. uke er akkurat passe. Så ''gulleffekten min'' finner du nok ikke...

vh fred
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu