Den første høststormen
Den første høststormen tok et tak i Lofoten i helga som var. Kameraet har vært i vilemodus en tid, men straks det lå litt spenning i lufta måtte det tas i bruk igjen. Denne søndagen dro han til med en liten storm fra vest/sydvest. Her er jeg på Uttakleiv med storhavet utenfor. En fredelig landbruksbygd på nordsiden av Vestvågøy ved foten av de mektige Lofotfjellene. Et populært sted for sommerturistene å komme for å oppleve midtnattsol. Denne søndagen var det ikke mye ro og fred, men regn, vind og bråk fra havet. Mange var også denne dagen kommet hit for å oppleve litt spenning i motsetning til en vakker og fredelig midtsommerdag. Her ruslet de utover stranden og følte på naturens krefter. En skikkelig storm her ute kan en oppleve at luften er like full av sand fra stranden som den er av sky fra havet. Et sted med store kontraster av værforhold, men de klorer seg fast. Det kommer alltids en godværsdag. I dag er det lett å komme seg ut og inn av bygda da det er kommet tunnel gjennom fjellet fra Haukland. For noen få år siden gikk vegen på yttersiden langs fjellfoten mot storhavet. Med tøffe værforhold kunne denne bygda ligge isolert fra omverden i mange dager og spesielt vinterstid.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2005-09-11 10:27:55
    Versjon #2
Utstyr
  • Nikon D70
  • Nikon AF-S DX 17-55mm f/2.8G IF-ED
  • Brennvidde17mm
  • Blenderf/11
  • Lukker1/160s
  • FilmtypeRaw Iso 200
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger424
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_154369} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (10)
Jan O Ø.

Hei. Her har du fått med flere slags værtyper i samme bilde. Bra. Kunne kanskje vært beskjært i nedre del, da denne delen av bildet ikke er relevant for budskapet i bildet.
Mvh Jan O.
Venche J.

Her var du på rett sted til rett tid.

Hærlig vær. Jeg kjenner sjølukta og hører vinden uuuuler. Bra formidlet.

Wenche.
Inger Anne Maritsdotter V.

Hei Roger.

Dette syns eg ble både stemningsfullt, velkomponert og flott.

Regnbuen og lyset gjør mye for bildet.

Bra dok. med din velskrevne tekst attåt:)

mvh Inger Anne
Hans Jacob H.

Her har du en fin skildring av uvær med ''gløtt av sol'' som de gjerne sier i værmeldingen...
Fint plassert regnbue i landskapet. Er enig at det kan kuttes litt i bunnen, men allerhelst burde du ha gått litt nærmere for å beholdt dybden i bildet og samtidig unngått den litt for tomme gressflaten i forkant.
Kurt S.

Heisann Roger.
Ja her var jeg en godværsdag i august. Da var det sol fra nesten klar himmel og ikke så fint fotolys og dramatikk som du har fått frem her.
Bildet ble fint med et dramatisk lys og et friskt vær. Så kom da sannelig regnbuen også frem. Som et ekstra pluss. Fint å se solglimtet borti bakken der regnbuen kommer ned. Det frisket opp bildet, skapte variasjon og ble et kjempepluss for bildet.
Flott at du skriver litt tekst. Det liker jeg. Man får da et nærere forhold til det man ser.
Enig i at du med fordel kunne kuttet litt i bunn.
Et malerisk og flott bilde.
Mvh Kurt
Avsluttet .

Vilken vy du serveras här.. Det finns tillfällen då man verkligen älskar sin kamera, att vara på rätt plats vid rätt tillfälle.. Detta måste vara just ett sådant tillfälle.. Ljuset som spelar över husen och lyser upp omgivningen, regnbågens vackra färger mot det gråblå landskapet..
En bild att betrakta en lång stund och som får mig att drömma om Lofoten... en dag så..
Mvh
Elisabeth
Tim Ø.

Rett og slett nydelig. Men jeg slutter meg til de som synes det blir litt mye forgrunn. En cm oppe og et par-tre nede ville nok ha gjort seg.

Ellers så får jeg lyst til å komme med en generell kommentar når det gjelder bildene dine. De er preget av en utrolig detaljrikdom. Du får strukturen så godt fram. Uansett om det skyldes utstyr, etterbehandling eller selve fotograferinga er det imponerende.

Mvh Tim
Roger K.

Hei og takker for fine kommentarer til bilde. Det ble ikke så mange bilder tatt her nede på stranden da vinden virvlet opp en del sand. En sand som smyger seg inn i alle kroker på fotoytstyret. Får heller gjøre et lite kutt i forgrunnen, men dette tar jeg senere i kveld. Takker Tim for din gennerelle kommentar til bildene mine. Kjekt du liker dem. Jeg er ikke den helt store bruker av behandlingsprogram og kun små justeringer. Jeg har derimot en linse Nikon AF-S DX 17-55mm f/2.8G IF-ED som virkelig gjør jobben. Faktisk favorittobjektivet mitt.

..Roger..
Tor-Erik E.

Virkelig bra formiddling av vær og vind her. Kan nesten kjenne den sure vinden når jeg ser på bildet. Meget innholdsrikt og vakkert. Flott komposisjon.

Tor-Erik
Tone B.

Hei Roger,

Spennende lys og stemning! God formidling av det lunefulle høstværet vi går i møte. Fin komposisjon og dybde i bildet samt gode naturlige fargetoner. Liker best v 2 hvor du har kuttet noe av den tomme ressletta i forgrunnen. Fin presentert!

mvh Tone
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu