Sopp 2
Utstyr
  • Canon EOS 1N
  • -
  • Brennvidde105mm
  • Blender-
  • FilmtypeE100VS
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMakro/micro
  • Lastet opp
  • Visninger593
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_15446} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (40)
Ann F.

Den var stilig, ser ut som den står i tåke med sol som skinner gjennom. Meget fint lys.
Men er det litt tomt i øvre venstre del, mon tro? Er ikke enig med meg selv om det - enda. ''Berges'' eventuelt av lysretningen oppe fra v.
Mvh Ann
Dag T.

Elegant og meget bra!

Jeg synes lyset gjør at ''tomheten'' fungerer.
Aleksander J.

Knallbilde!
Mummidalen møter bra norsk naturfotografi!
Vakkert!
Avsluttet .

Smakfullt og nydelig bilde!
Flotte fargetoner og valg av dybde.
Audun S.

Meget bra! Enig med Dag. Pluss for krypet (eller hva det nå er) som er på vei opp stengelen(?)
mvh audun
Avsluttet .

Nydelige farger og toner. ''Tomheten'' skal selvsagt være der. Er det en ripe eller en edderkopptråd tvers over?
Hans- Georg S.

Takker for kommentarer.
Tanken var at innfallsvinkelen av lyset fra venstre skulle balansere bildet.
K-SH: Det er edderkopptråd(er).
Carsten A.

Enkelt, elegant, sober tone- og fargeskala, fin komposisjon, knallbra! TK6!
MVH CA
Audun R.

Ikke noe å trekke fra her, vil bare tilføye at fargene er meget, meget rene og fine.

MVH Audun
Erik A.

Poesi i pixsler! Et drømmersk og svevende bilde, med lekre og samstemte pastelltoner. Enig med AF når hun sier at ''tomheten'' i øvre venstre hjørne oppveies av lyskilden deroppe. Bildet klarer faktisk å formidle noe av den lavmælte og nær mystiske stemning man tidvis fornemmer, om man tilbringer lang tid, alene og lyttende, i storskogen - ''Stillheten, skapt av smålåten lyd...'', som Hans Børli utrykker det. I sum et mesterlig bilde.
Arild K.

Kjempefint lys, flott bilde !!!
Mvh AK
Ole Walter S.

Hvordan får du det til? Kjempefint bilde.

mvh/ows
Avsluttet .

TK6
Tor a.

Som vanlig fra denne mannen ! knallfint bilde Mvh TA
morgan s.

Superb!
Marius J.

Ikke noe mer å tilføre her !!! KJEMPEBRA !!
Avsluttet .

Bara så j....r läcker.......
mvh/gunte..
Haiman A.

Nice!

::Haiman::
Fredrik T.

Bra!!
Tom B.

Det er jo denne type fotografier som jeg har bestemt meg for ikke å like. Det er jo så innmari kjedelig og fantasiløst. Forteller ingen historie og bringer ingen meninger eller fantasier.
Men I: jeg må jo innrømme at det er et estetisk nydelig bilde. Joda, det er pent.
Men II: Hvorfor lager ikke en så dyktig tekniker og estetiker som deg mer interessante og fortellende bilder ?
TK3 (som det tydeligvis heter her nå).

TomB
Leif L.

Nydelig, fin komp. og lys. Mvh LL
Dag T.

TB: Der har vi det igjen. Holdningen ''du som er så flink, hvorfor tar du ikke sånne bilder jeg liker?''. Det er et underlig, tveegget sverd for fotografen. Det han kan er bra, men det han vil er feil?

Dette er ikke direkte mot deg TB, men bare en tanke som slår meg når jeg ser slike kommentarer.
Tom B.

Du har jo rett i det, men jeg liker å se bilder med mer ''stoff'' i. Det behøver vel ikke være voldsomme politiske argumenter, men noe mer enn bare overflaten. Det kan meget godt være at du og mange fler med deg ser noe sånt i det vakre bildet over, men jeg gjør altså det i liten grad.

Kommentaren er godt ment (selv om jeg forstår det dersom du fraber deg slike).
Jeg mener helt dønn alvorlig at når en har en sånn teknisk kompetanse, så vil det være fordelaktig både for seg selv og andre å gå et skritt videre.

Vi ser (igjen etter min mening) altfor mange eksempler på gode teknikere som sitter fast i hestehover og vann på lang lukkertid. Hva om de hadde utfordret seg selv litt mer ?

TomB
Dag T.

Jeg er helt enig i at man hele tiden skal videre, særlig hvis man behersker teknikken, og jeg har nok kommet med en slik kommentar til HGS selv, men hvilken vei man skal gå videre er helt og holdent opp til fotografen. Kanskje noen nettopp ønsker å perfeksjonere seg innen ''hestehover og vann på lang lukkertid''?
Tom B.

Ja,ja dem om det....
Get a life, pleier guttungen min å si.

TomB
Dag T.

Yepp, but not yours :-)
Hans- Georg S.

Tja, hva skal man si til dette....?
TB Jeg skjønner godt at dette er godt ment fra din side, og at du mener jeg bør ''utvikle'' meg videre. Men innen foto, så er denne type fotografi fortsatt ''livet for meg'', noe som gir meg den tilfredstillelse jeg ønsker.
Jeg mener å ha registrert tidligere at du har drevet med foto/bildeskaping i mange år/tiår, så jeg forstår ditt behov for utvikling. For meg som ikke har drevet aktivt med foto mer enn 4-5 år, vil nok behovet for den type utvikling du mener komme.
Ellers takker jeg for mange fine kommentarer.
Leif Y. C.

Ellers kan det legges til at smaken som kjent er forskjellig og at vi som de forskjellige menneskene vi er kan ha svært så forskjellige opplevelser når vi betrakter et bilde. Det er vel heller ingen stor oppdagelse at vi har forskjellige mål med våre bilder.

Det er slett ikke noen enkel sak å produsere gode stemningsbilder fra naturen, slik dette bildet er et godt eksempel på. Dine motivvalg og det fotografiske arbeide med disse står ikke noe tilbake for det ypperste av det som finnes på disse sider HGS. Jeg antar at du som de fleste andre av oss fotograferer mest for egen tilfredsstillelse, og det er (etter kommentarene å dømme) helt klart at du dermed også gir oss andre stor tilfredsstillelse.

Selve bildet er nydelig og betraktelig bedre enn forrige soppbilde. Stemningen, lyset og balansen i bildet er veldig bra. Dersom jeg skulle innvende noe, måtte det være at skarpheten i sopphatten kunne vært bedre, men jeg er neimen ikke sikker på at det egentlig hadde gitt noe bedre totalinntrykk.
Tom B.

Selv om det sikkert kan høres sånn ut har jeg ikke noe behov for å tvinge noen til å mene det samme som meg (ikke får du lov til leve livet mitt heller DT). Likevel har vi vel behov for å bli dratt litt i luggen noen og enhver av og til. Det kan bli fort bli så behagelig at vi ikke engang forsøker noe som ville ha vært enda bedre.

I et slikt forum som dette antar jeg at det er lov til å sparke folk litt i baken. Like lov går jeg ut fra at det er å bare snu litt på seg og bli liggende.

I solnedgangen....

På lang lukkertid....

Tjallabajs !

TomB
Arve k.

Elegant og meget bra.

AK.
Carsten A.

Jeg syns det er greit om man liker, eller ikke liker, et bestemt bilde. For min del syns jeg det virker underlig at man søker å programmere seg selv til ikke å like en bestemt type bilder, men hver sin lyst. Ikke syns jeg det er så greit å typebestemme bilder heller, men det er sikkert min feil. Verbale spark bak er ellers helt OK, for ikke å si ''Tjallabajs''.

Jeg vil gjenta at dette er et uvanlig fint lite naturutsnitt. Vekker faktisk noen følelser hos meg, enten dere tror det eller ikke!
MVH CA
Tom B.

Joda, Carsten - hadde det ikke vært for at jeg møter bildet på en 'site' som heter Bildekritikk, så hadde jeg nok også (i forbifarten) også bemerket at dette var et søtt bilde.

Jeg gleder meg også over klisjeer - ihverfall hvis de er godt utført som her - men jeg forbeholder min rett til her å mene at ''fotoklubb-verdenen'' nok er i ferd med å bli ganske fossilt. Er det ingen andre her som ser det ???

Hvis ikke; flott - da kan jo jeg og mine forsyne oss av hele smörgaasbordet !

PS: Hvordan er det egentlig i OKK nå om dagen? Viser dere bilder med slides projector eller med video kanon ? Det kunne vært morsomt å ta en tur...

TomB
Dag T.

Video er tilgjengelig, men det er meste papirkopier og dias. Stikk innom (selv om du kan risikere å se noen av mine bilder :-), det finnes folk der som jobber mer i din bane også.

Forøvrig: denne diskusjonen startet som et lite sukk fra meg om hvor stor rett vi egentlig har til å be en fotograf endre sin retning. Uten sammenligning med HGS forøvrig har jeg også fått slike beskjeder. Ikke misforstå: Det er hyggelig å føle at noen tror du kan bli enda bedre, og å få et spark bak.

Men å skulle endre stil til en bildetype du på det tidspunktet ikke føler deg moden for er noe ganske annet, temmelig frustrerende, og sjelden vellykket. Jeg har latt meg påvirke noen ganger og har aldri blitt helt fornøyd med resultatet. På grunn av egne erfaringer prøver jeg alltid ved forskjellige typer bildevurderinger å ta hensyn til hvor fotografen selv vil.

At man senere bruker det man kan på andre motivområder er noe annet igjen. Den største fordelen vi amatører har er friheten til å dyrke den interessen man har. Noen av oss, som jeg, er rastløse og utforsker etterhvert bredden, andre fordyper seg i imponerende grad. Vi kan sparke dem videre på sin vei, men å prøve å sparke dem ut av retning kan i verst fall være ganske demotiverende.

Som sagt TomB, dette var med utgangspunkt i din kommentar, men ikke rettet mot deg. Jeg synes like diskusjoner uansett kan være ganske interessante.
Carsten A.

TomB: Svaret på spørsmålet om ''fotoklubb-verdenen'' er i ferd med å bli ganske fossilt må være nei. Jeg har fulgt ''fotoklubb-verdenen'' (ikke bare her i Norge) i bortimot 50 år, off-and-on. Denne ''fotoklubb/fotoamatør-verdenen'' er like mye og like lite billedmessig fossil som den alltid har vært, dvs. akkurat så tradisjonell og konvensjonell som en kunne vente. Men når det er sagt, har OKK gjennom årene hatt en serie med medlemmer som har gått over i seriøs profesjonell fotografering eller like seriøs billedskaping. Noen vil sikkert hevde at dette har en viss sammenheng med at klubben ga dem ''et spark bak'' - iallfall mht. det mest grunnleggende, samt et miljø som kunne inspirere til å gå videre.

Ja, OKK har nylig anskaffet en videokanon, som nok skal blir brukt fornuftig. Ellers er OKK, som du kanskje vet, dels en video/smalfilm-klubb, dels en fotoklubb. Fotoklubb-delen er igjen delt i en lysbildegruppen og en kopigruppe. For meg er fotografi ensbetydende med bilder på papir, helst 30x40 eller større. Aktiviteten i OKK's kopigruppe er ganske høy, se eksempelvis mitt innlegg av 08.09.01 i tråden ''DEN SERIØSE AMATØR; EN UTDØENDE RASE?'' på diskusjonsidene.

Så vil vel noen si, at den som svarer her selv er et fossil (eller på god vei til å bli), og et snev av sannhet er det vel i det, selv om jeg ikke liker å høre det. Så hvilket annet svar kunne en vente, enn at det ene fossil forsvarer det andre?
MVH CA
Tom B.

DT: Vi er nok ikke egentlig så uenige. Selve diskusjonen kan i seg selv være nyttig, både for den som ''gir'' og den som ''tar'' dersom man er åpen for argumentene som kommer.
Selv har jeg holdt på med digital manipulering i 3-4 år og ''sliter'' fremdeles med å finne min stil. Prøve, feile, diskutere, bli kritisert og prøve igjen synes å være veien å gå.

DT/CA: Det er mulig dette er misbruk av Bildekritikk siden, men nå er det for sent:
Hvor og når har OKK møter ?

TomB
Dag T.

Jepp, enig i at slike diskusjoner er nyttige.


OKK's program finner du her:
http://home.online.no/~okamerak/
Erik A.

TB: Jeg skjønner at du ikke ser noe i et bilde som dette. Det finnes dog mange nok andre som gjør det. Det er nemlig mulig å få både gode og sterke assosiasjoner, impulser og inspirasjon ved å betrakte slike rendyrkede naturbilder. Forutsetningen er da at man vet å verdsette skjønnheten og stillheten i opprinnelig natur, at man tilbringer tid derute, og lærer seg respektfullt å sanse og betrakte det som der finnes. At du ikke finner verdier i slikt, og derfor tar andre slags bilder, betyr ikke at de bildene nødvendigvis er så mye mer utviklede og viderekomne. De er bare bilder av andre ting. Et virkelig godt naturbilde er ingen enkel affære å ta. At urbaniserte og fancy bilder er så mye bedre er en ren villfarelse. Du sier ''Get a life''. Et liv uten natur er for meg meningsløst. At du lever uten: Your loss, man!
Tom B.

EAA,
Hadde du bare visst hvor glad jeg er i naturen og hvor mye tid jeg tilbringer der...

Så hadde du ikke kommentert som du gjør.
De fleste av mine bilder er faktisk naturbilder - bare tolket på en annen måte.

Jeg påstår at ikke at jeg er så spesielt bra - jeg har mer å lære enn hva jeg har lært.

Alt jeg oppfordrer andre til (som venner bør gjøre) er å forsøke mer enn det man allerede kan.

Men som sagt - man kan velge å bli liggende i stabilt sideleie og velte seg i klisjeene i solnedgangen. Vel vitende om at man er teknisk nesten fullkommen, og at man sikkert hadde kapret 2dre plassen i NM i skarphet.

Og så var det det med lukkertiden da.

God Helg.

TomB
Vemund L.

Først nå blir jeg oppmerksom på dette bildet, det har forløpig godt meg hus forbi, og godt var kanskje det, slik at ikke jeg også blandet meg inn i denne debatten:)
Lar den biten ligge jeg, til en forandring:)

Bildet er, som allerede delvis påpekt, farlig nær teknisk perfekt, syntes jeg.
Toneforløp og farger, steming og utsnitt, skarphetsplan og dybdeskarphet, alt stemmer til punkt og prikke.
Utrolig at man kan presse så mye steming ut av et bilde av en liten sopp:)

Dette er virkelig en perle.

TK6

Vemund
Elisabeth W.

Jepp, bare å slå fast, du visste hva du gjorde og vel så det før jeg hadde kommet så langt som til å kjøpe meg kamera engang!

-- Elisabeth
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu