We are family.
Glemte dette i farten da jeg sa at jeg var ferdig med skogstjernet....
Utstyr
  • nikon coolpix 5700
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger714
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_154479} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (43)
Lars-Anders M.

Herlig bild. Strålende bra.
Odd E. k.

Et vakkert bilde med flotte farger og en fin komposisjon. Bare lekkert!!!!
Avsluttet .

Hei
..eller, gjemte det beste til slutt.
Praktfullt, alle regnbuens farver her, flott med vannet på bladene.

mvh arild
Elise K.

Oi! Nydelig igjen. Glemte, du lissom...;) Hele denne vakre serien med de flotte fargene er verdt en plass på veggen.

Mvh Elise
Kristian H.

Må føye meg til de andre her; delikate farger og god komp!
Svært bra!!

mvh

Kristian
Tom E.

Jeg synes at dette var virkelig flott,fint utsnitt og fantastiske farger.
mvh tom
Nina S.

Dette var da virkelig vakkert, synes bakgrunnen skaper atmosfæren i bildet, og kontrasten til de kraftige fargene.
Mvh Nina
monica p.

Glad for at du kom på det igjen Fred, dette var bare helt nydelig:o)
Mvh Monica:o)
Avsluttet .

Rent fantastiskt.. Otrolig skärpa, livfulla färger och kontraster. En väl balanserad komposition som tillåter en att se hela bildens innehåll. Som en tavla, mycket vackert!
Mvh
Elisabeth
Vegard L.

Flott bilde. Slenger meg på det positive som er sagt.
Mvh Vegard
Kjartan T.

Nok en fargeklatt, nok et blikkfang og nok en veggpryd etter min mening. Fargene er langt ute på viddene, men det er jo det som gjør det til noe spesielt å se på. Litt merkelig struktur i deler av bildet, se på vannet i begge hjørnene til høyre i bildet. Tror de har fått seg en smekk etter litt tøff behandling i PS.

Jeg synes valget av standpunkt er litt merkelig, hverken fugl eller fisk, men samtidig gir dette et bilde uten særlig dybde - og det gjør det faktisk til noe som er verd å se på og å tenke litt på.

Vanskelig å gi så mye konstruktiv kritikk på dette - for det er jo veldig, veldig bra. Jeg synes selvfølgelig at en liten frosk som hoppet ut fra et av de største bladene ville ha løftet dette opp fra veldig bra til et av de jeg alltid ville ha husket.

Ha ei go natt
Kjartan
Fred S.

Takk til alle, kjempehyggelig.
Kjartan, alltid artig å høre dine refleksjoner, og må dessuten flire litt til den om frosken. Vi er , på hver vår måte, naturfotografer, og du har sikkert etterhvert innsett at jeg ikke gjengir naturen slik jeg ser den, men, for å være pompøs ( igjen), slik jeg føler den. Ville forøvrig ha blitt kjempeglad om det hadde befunnet seg en frosk på et av bladene, og enda gladere hvis den satt stille i et minutt, slik at jeg hadde fått fumlet meg til å ta bilde ( både jeg og coolpixen er ltt treg i vendingen). Men om så var, ville den ikke ha sett ut som dine frosker antageligvis ville ha sett ut, men derfor er det enda mer grunn til å sette pris på at du tar deg tid til å fundere over standpunkt og mer til.

Ellers: Nei, jeg hadde vel ikke ''glemt'' dette bildet, men fra å være et førstevalg fra skogstjernet havnet det sist, av en eller annen grunn. Jeg hadde ærlig talt tenkt å droppe bildet, helt til at jeg kom på noe jeg faktisk hadde glemt ( og det er sant),nemlig at jeg plutselig kan legge ut fire bilder i uka. Gammel vane er vond å vende, og mer enn tre pr, uke blir nok en sjeldenhet. Men jeg kom altså på det, og da så...

En annen ting som sølvmedl.skap medfører, er at jeg endelig kan se navnene
til de som anbefaler. Så en ekstra takk til Elise og Tom.

vh fred

vh fred
Tone A.

Eit vakkert vannliljebilde med flotte fargar. Skarpt med flotte dråpar, fin komposisjon og bildet har eit mest malerisk uttrykk. Fine former og kontrastar.
Interessant å få med seg Kjell og dine synspunkt på dette bildet. Du har laga deg ein stil som er din med flotte fargar og vannliljeserien har uttrykk som naturen sitt kunstverk! Kjempebra!
:) Tone
Kurt S.

Legger spesielt merke til det du sier i din kommentar at du ikke gjengir naturen slik du ser den men slik du føler den. Det synes jeg er flott. Du blir på den måten mye friere og er ikke så bundet av såkalte lover og regler.
Dristighet lønner seg-:)
Vi er da på nytt inne på dette med fotografi og virkelighet hvor jeg kjenner ditt standpunkt.
Bildet her ble kjempeflott. Nydelige farger, flotte linjer og former og med den mørke bakgrunnen fremheves alt dette ekstra godt.
Dekorativt, severdig og et kjempefint bilde.
Mvh Kurt
John Ø.

Wow. Fantastiske farger, fantastisk lys, fantastisk motiv. Fantastisk.
Ann F.

Foretrekker dette langt fremfor Cubus.
Standpunktet er kanskje litt sånn rett-på, og vannet er ikke av den vanlige nydelige blå du har vist i så mange bilder tidligere, men alle fargene i vannliljebladene er et syn og får meg (nesten) til å lengte etter høstfargene.
Mvh Ann
leif b.

Vakkert som, Tröndelag.
ingebjørg fyrileiv g.

Ja,Fred, ikke mer å si; utrolig! Nydelig sterke, intense, farger og de dråpene..BRA!

hilsen ingebjørg
Hans-Gunnar H.

Hei Fred!
Dette ble en flott skildring fra din side, severdig til tusen!
Siden du ikke har frosk på bladene, men til gjengjeld vanndråper...gir det alikevel en utrolig fin stemning! Men helt enig med Kjartan...en frosk...en huggorm ol hadde løftet dette enormt.....
MVH Hans-Gunnar
Fred S.

Takk igjen for fine kommentarer. Kunne ikke la være å ''henge meg opp'' i kommentarene til Ann og Leif; her har vi kanskje ideer til nye innfallsvinkler å variere måten vi skriver kommentarer på, ved hjelp av nye bildekriterier: Ann nevner Cubus, og da kan jeg tenke meg kommentarer som; ''Pent bilde, men de fargene er da litt for mye Dressmann'', eller ''Kjempestilig, helt Armani !''
''Pent som Trøndelag'', sier Leif, og det åpner også for muligheter som ''Foreslår et drastisk kutt i dette bildet, det blir litt for mye Finnmark slik det framstår nå'', eller ''Du bør fjerne buskene i forgrunnen, synes dette er alt for Hedmark'' eller ''for noen Harry farger, helt Østfold'' Ja,ja, håper jeg ikke fornærmet noen nå, og hvis jeg gjorde det, så er det bare a svare med samme mynt: ''Bildene dine er alt for mye Sunnmøre....''

En huggorm i vannliljedammen min, Hans-Gunnar ? Nei takk, og heldigvis har vi ikke krypene her i Namdalen. ...enda, det ryktes at de er på vei nordover. Men OK da, en frosk lar seg kanskje oppdrive ved neste korsvei.

vh fred
leif b.

Neida,Fred. Jeg ble ikke fornärmet. Men det er vakkert som tröndelag. Og ikke noen annen plass. Det förste jeg tenkte på når jeg så bildet var tröndelag. Etter mange år i områdene rundt Namdalen (oppdrag for Statskog) om hösten og i elgjakta, så både, så og fotograferte jeg samme (i gåseöyne) motiv og höstfarger.
Og regnet med en tilbakemelding på kommentaren.
Ha en fin dag i tröndelag.
Fred S.

Nei, nei, nei Leif, selvsagt skal ikke du bli fornærmet, det har du da heller ingen grunn til, hverken du eller Ann er i den gruppa som jeg innbiller meg kan bli littegrann ''såret'' her. Jeg skjønner selvsagt hva begge mener, og jeg tar det, igjen selvsagt, opp rosende, poenget er at dere ga meg påskudd til å komme med en ( enda en...) litt fleipende ide. ( Tror jeg må være lett å misforstå....)
De som KAN bli litt såra og vonbroten er de som bor i de fylkene jeg bruker som eksempler her, men jeg tror jo ikke det heller, da, folk flest tåler en dum spøk. Det gjelder sikkert ansatte i Dressmann også...

vh fred
leif b.

Dette her blir helt, Åhlens, Fred.
Trond S.

....i'm lovin' it

-Svane-
Knut L.

Hei - og litt for sent inn, men i fullmodus og med et glimt i øye';

- '' de' e' n' øyenfanger '' !

Naturens fargepalett som stiger som diamenter opp fra skogtjernets nattsorte dyp, - og gnistrer i lyset ...

Det er da dynamisk, kreativt og dekorativt - m.a.o. meget severdig.

mvh
Knut
Frank K.

Herlig skarphet som får frem detaljene i bildet helt utmerket. Nydelig fargespill i bladene. De ser ut til å sveve :-)
Kjartan T.

Jeg ser det som min plikt å rette på deg når det gjelder huggormen Fred :)

Du skriver: - ''En huggorm i vannliljedammen min, Hans-Gunnar ? Nei takk, og heldigvis har vi ikke krypene her i Namdalen. ...enda, det ryktes at de er på vei nordover.''

Jeg kan bare slå fast at det selvføllgelig er feil. Huggorm har vi hatt her i fylket i mange herrans år. Jeg husker bestefaren min fortelle mange spennende historier om huggormen på Nord-Statland. (En av disse handlet om ormen som havnet i vedstabelen og tinte opp da den komm inn sammen med vedpinnene på juleaften:)

Selv om mange føler som jeg tolker deg her, og i tillegg banker ihjel krypet med en stokk når de ser den, finnes det heldigvis fortsatt godt om orm på enkelte steder ved Namsenfjorden.

Selv tok jeg bilder av en på Statlandfjellet den 2. mai i år, og bildet ligger ute på Foto.no. Jeg vet også at den finnes på Salsnes, i Botnan og jeg regner med at den også kan krype i vannliljedammen din. Huggormen er en del av naturen vår, og er en liten stakkar som bare prøver å overleve den også...

Det ble lite bildekritikk, men håper du setter pris på litt naturkunnskap:)

Alt godt
Kjartan
Fred S.

Takk til dere også:
Åhlens; er det bedre enn Cubus, Leif ?
Kjartan: Joda, jeg vet det finnes orm i ytre strøk: Har hørt om folk som har truffet den i Botnan, og har også venner som gikk seg på en solende og fresende kar på fjellet på Otterøya. Men i indre strøk...?
Ellers er jeg dyrevenn så det holder, men jeg foretrekker dyr med pels...

vh fred
Rolf S.

Ikke mye konstruktivt. Det meste er sagt. Nøyer meg derfor bare med: Knallbra.

M.v.h. Rolf
Janne L.

Det var godt at du hadde et bilde til på lur. For dette tjernet er virkelig flott. Ikke så mye å si om bildet. Jeg gir det bare tommelen opp.
Janne
Jan Frode A.

Så var det denne da :-) Fyttirakkern dette er bra, rett og slett.
Jeg leser gjennom kommentarene, og Kurt er inne på mye av det jeg selv tenker om bildene dine nå etterhvert som jeg har blitt mere og mere kjent med dem. Det å se, oppleve, og videreformidle sitt eget inntrykk og stemning i forhold til motivet slik det ble obeservert og fotografert. Dette gjør du i en stil som tiltaler meg.
Flott bruk av farger og spill, herlige kontraster. Teknisk på topp. Vanndråper som ekstrabonuser i massevis. Her trenges hverken frosker eller huggormer. Og siden folk nevner distrikter osv. kan jeg ikke helt dy meg: Like vakkert som kysten Lindesnes - Åna Sira og dalstroka innafor (og for den saks skyld: alle steder der et slikt lite tjern måtte befinne seg).
Ellers fikk jeg en fornemmelse av distré lektor med tanke på at bildet var glemt, men leste din egen kommentar litt nedenfor.

mvh Jan Frode
Johan K.

Det meste er allerede sagt her, men jeg vil bare henge meg på rosen.
Finner ikke noe negativt å si om dette. Lener meg heller bak å nyter dette ei stund.

Herlig bilde

Johan
Ronnie S.

Ordet symfoni dukker opp i hodet mitt når jeg titter på dette. Da er det meste sagt.
Hege J.

Du gjemmer rosinen i pølsa til slutt, Fred!
Bildet er så friskt og lekkert med et utrolig spenn i fargene. Du har skapt et bilde som bare er å nyte.

Det meste er jo sagt før meg her. Klarer imidlertid ikke å dy meg, og henger meg på i skrytekoret. ;-)

Mvh Hege
Veronica S.

Meget, meget bra bilde!! Flotte farget, kjempe fin skarphet, spennende lys og bra komponert!
Helge A.

Nydelige farger på dette ''familiebildet'', Fred. '' 2 voksne, noen halvvoksne og en gjeng småtasser som lurer seg innimellom :-)
En fargesterk familie med en indre harmoni.

Helge
Ketil M.

Lekkert Igjenn! hvor mye PS arbeid er det i dette?
Fred S.

Takk for mange, nye kommentarer, og takk fot flere anbefalinger fra Tone, Jan Frode og Johan. Blir nesten litt for mye av det gode...

Jan Frode: Har desverre ikke vært langs kysten Lindesnes-Åna Sira; heller ikke i dalstroka innanfor, men tviler ikke på at det er vakkert, og du tok poenget mitt. Ellers kan lektoren ganske riktig være distre, særlig når han er stresset....

Ketil: PS-arbeid ? Har ryddet bort litt rusk i dammen, (dessuten noen frosker og ormer, Kjartan..), justert ( for å si det mildt) fargene i levels + shadows/highlight. Oppskarpet på vanlig primitivt vis: kommandoen ''sharpen''

vh fred
Stine J.

Hei Fred,

Vakker familie dette. :-) Lekre farger og flott komponert som alltid. Heftig og herlig fargemetning som virkelig kler vannliljer.

Dette inspirerer meg til å gå ut og prøve selv. :-)

mvh Stine
Inger Anne Maritsdotter V.

Imponerende og inspirerende bra bilde!

Mvh-iav-
Inger Anne Maritsdotter V.

Imponerende og inspirerende bra bilde!

Mvh-iav-
Tone B.

Hei Fred,

Nok en nydelig fargebombe fra deg! Dette med farger det kan du og du viser det gang på gang! Bilder med herlige farger som en blir i godt humør av å betrakte! Fargene, dråpene og den upåklagelige skarpheten i bildet gjør dette til et meget severdig bilde! Jeg tar av meg hatten for en flott familie!

mvh Tone
Avsluttet .

Nydelig bilde. Fin variasjon i farvenyansene. Fin fylling av bildeflaten uten at den ble midstilt og kjedelig.

En skikkelig ''dekoris'' denne her..noe å lure på hvordan få det til...

Odd
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu