Djerv dvergbjerk-djerv dvergbjerk-djerv dvergbjerk....
Fin ''tongue twister'', bare prøv. (Måtte ta den tre ganger siden jeg har lagt ut et med samme tittel, urepetert, for et par år siden)
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2005-09-11 23:11:13
    Versjon #2
Utstyr
  • nikon coolpix 5700
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger594
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_154837} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (29)
ingebjørg fyrileiv g.

Dette er nydelig, Fred! Så fine, varme farger og veldig bra skarphet. Endelig høst.. God bakgrunn. Perfekt...fint lys også :)

Hilsen ingebjørg
Vegard L.

Et tiltalende bilde. Fin komp og fine farger. Den gule ''firkanten'' i bakgrunnen nede til venstre stjeler litt av oppmerksomheten.
Mvh Vegard
flemming r.

Fantastisk naturmotiv
Avsluttet .

Delikat komposisjon og fine fargevalører. Lyset spiller en stor rolle her, noe du også har utnyttet meget godt her.

MvhJRH
Kurt S.

Klarer absolutt ikke å uttale tittelen din med noe særlig tempo-:)
Et nydelig høstbilde med fint lys og knallfine farger.
Trodde nesten ikke høsten kunne være så vakker.
Ville vurdert en beskjæring på ca 1 cm til venstre.
Mvh Kurt
Pål Hilmar S.

Du er ikke snau i fargene her, men med slike sylskarpe komposisjoner kan du definitivt tillate deg det. Det er litt dig. støy i bakgrunnen som forstyrrer litt. Du får frem strukturen helt nydelig i bladene og lyset er flott gjengitt.
Olav E.

Sylskarpt! Nydelige farger. Flott bakgrunn. Dette falt eg for:)

Mvh Olav
Steinulf L.

Vakre farger,men bildet skjemmes av masse flekker enten på linsa eller brikken. Dette gjelder mest øvre venstre del av bildet. Over kvisten er det noen kraftige overganger. Effekt av ikke altfor vellykket kloning?
Marit E.

Flotte høstfarger på dverg-bjørka di!
Synes, som et par andre her, at det gule partiet nede i venstre hjørne er for framtredende.

Kveill i stuggu!

Marit
Fred S.

Takk for gode ord:
Vegard: Kan gjerne være litt enig med deg ang. nevnte bakgrunn.
Kurt: Bare tren, så sitter den. Du kan varme opp med ''Ibsens ripsbærbusker''
Pål Hilmar: Jeg er vel egentlig kjent for å være litt generøs med fargene.
Steinulf: Hyggelig med kommentar fra deg etter å ha blitt ''mobbet'' av meg. Du har skarpe øyne, og jeg kan ikke dy meg for å mobbe litt til med en variant ev den bibelske om splinten og bjelken: Du ser rusket i din nestes bilde, men ikke støyen i ditt eget.... Oh shit, Steinulf, du tåler den.
I alle fall, du har helt rett, og skal ha ros for det: Overgangen over toppen av kvisten ER slurvete kloning; det satt halvparten av et grønt lauv der, resten forsvant ut av bildet, så jeg klonet det vekk, med dårlig resultat. Flekkene du nevner er ikke flekker, men pixler; takket være mine sedvanlige likeglade oppskarpingsmetoder. Jeg er litt uryddig av meg, så det er bra du tar meg i nakken.

vh fred
Ronnie S.

Standard høstbilde, men veldig fint presentert.
Avsluttet .

Veldig fint, skarpt og gode sprelske farver i et herlig samspill.

mvh arild
Eyvind R.

Fine former farger, fine former farger, fine former farger (lettere å si enn ddb x 3..)

MVH Eyvind
Stine J.

Hei Fred,

Lekre mettede høstfarger i et fint komponert bilde. Bladene står fint ut fra den duse bakgrunnen. Pixler og kloneslurv er nevnt før, men det kan du sikkert fikse.

Jeg tar ikke helt ''av'' her, bildet er pent men ikke så spennende som det du pleier å legge ut. Men, alt kan jo ikke være like spennende heller. ;-)

mvh Stine
Jan Frode A.

Se her ja, det rødgrønne alternativ.
Litt rusk i siste finnishen er nevnt, men jeg lar meg lett rive med av det flotte lyset og de gode fargevalørene. Sånn sett et bilde helt etter min smak.
Skarpheten og struktur i bladverket er upåklagelig. Gjennomskinnet av lys med skyggepartier gir mange ekstrapoeng. Alt i alt et flott bilde.

mvh Jan Frode
Camilla S.

Heihei

Flott høst bilde, er vel bare til å finne seg i at sommeren er på vei mot høst. Mange flotte og spennende farger i naturen som venter på å bli fotografert nå.
Synes fargene og komposisjonen sitter bra, pent lys.
Litt slurvete med kloningen øverst i bildet, ville gått over dette igjen.
Ellers bra:)

-Camilla
Rolf S.

Utfordrende tittel, knallfarger, men jeg lar meg irritere litt av det uskarpe orange nede i venstre hjørne.
Rolf
Tone A.

Fine dvergbjørkeblad med fine former, vakre fargar og med det fine fjærnerva mønsteret i blada som står der i lyset. Også dei sagtanna forma blada i ulike fargar kjem flott fram. Det er naturens sitt kunstverk som du gjer til ditt spesielle bilde med ditt preg. Flott komposisjon, men bakgrunnen kunne ha vore betre. Du kjem vel med ein ny versjon?
:) Tone
Hege J.

Kvisten er pen, den, og innrømmer gjerne at jeg liker å se på den, uten at jeg denne gangen roper ut av begeistring.
Helt greit bilde, med flotte høstfarger og godt lys, ikke misforstå, men det jeg brukte mest tid på ved dette bildet var tungegymnastikken. ;-) Ikke enkelt, nei... Går liksom ikke bedre etter litt øvelse, heller. Faktisk blir det bare verre og verre! Vel, vel, det er godt vi klarer å engasjere hverandre her på dotten!

Til slutt: Jeg ser småslurvet ditt, jeg også. Uvant fra den kanten. ;-)

Mvh Hege
Espen A. I.

Nok en gang praktfullt

MVh Espen
Fred S.

Tusen takk igjen ! Bra at bildet engasjerer noen, og at andre blir mer engasjert av tongue twisteren, sånn skal det være , da er alle fornøyd.
Men for sikkerhets skyld da, for å imøtekomme en del innvendinger; ny versjon er lagt ut, og den er så strøken som den kan bli etter lynkloning kombinert med blåbærrensing. En del farge fra blåbæra kan ha blitt overført til bildet...

vh fred
Heidi Anita R.

Hei Fred. Jeg har sett på bildet ditt flere ganger i kveld og begynner faktisk og lengte etter den litt kalde høsten med de nydelige fargene (takk skal du ha!). Nydelig bilde. Til tross for bakgrunnsstøy liker jeg versjon 1 best. Liker antydningen til høstfarger i bakgrunnen. Fint skarphetsplan og gode farger!

God natt! :=)
Ann F.

Fine rike farger, motiv og linjer er fine, men det faller litt på støv, kloning og annet teknisk smårusk.
Og litt variabelt lys også, skarp sol og skygger i blanding.
Mvh Ann
Fred S.

Takker:
Heidi: Lengter etter høsten ? Her er vi snart ferdig med den; klar for vinteren.
Ann: Ja, enig, men akkurat nå sitter jeg på jobbskjermen og ser på versjon 2. Har en lys skjerm hjemme, en mørk skjerm her, og på denne ser den ''nymalte'' bakgrunnen på toeren rimelig bra ut.
Når det gjelder det variable lyset, så er det faktisk tilsiktet. Hadde både sol og overskyet da jeg tok bildene; (hvis sola er fremme mer enn to minutter her oppe så er det nærmest en sensasjon)
Vet det hevdes at en ikke skal ta slike bilder i sol. Greit nok det, men av og til vil nettopp blandingen av sol og skygge, og de litt sterke kontrastene det medfører, gi liv til et bilde. Selv synes jeg det passer her...

vh fred
Fred S.

Takker:
Heidi: Lengter etter høsten ? Her er vi snart ferdig med den; klar for vinteren.
Ann: Ja, enig, men akkurat nå sitter jeg på jobbskjermen og ser på versjon 2. Har en lys skjerm hjemme, en mørk skjerm her, og på denne ser den ''nymalte'' bakgrunnen på toeren rimelig bra ut.
Når det gjelder det variable lyset, så er det faktisk tilsiktet. Hadde både sol og overskyet da jeg tok bildene; (hvis sola er fremme mer enn to minutter her oppe så er det nærmest en sensasjon)
Vet det hevdes at en ikke skal ta slike bilder i sol. Greit nok det, men av og til vil nettopp blandingen av sol og skygge, og de litt sterke kontrastene det medfører, gi liv til et bilde. Selv synes jeg det passer her...

vh fred
Hans Jacob H.

Fine litt overdrevne farger (?) i en enkel og grei komposisjon. Sommeren er over (hvis den har vært her i det hele tatt da...) Og bildet er dekorativt, men jeg faller vel ikke akkurat at kontorstolen av dette.
Blir ikke helt fortrolig med bakgrunnen i V2 (blir litt for glatt på venstresiden
(ups; forsiktig med slikt snakk på valgdagen)), så jeg tror jeg holder på originalen.
Tittelen var en utfordring...
Elise K.

Kjempeflotte farger i det løvet ditt der! Og kjempefint lys på det. Bakgrunnen kan du jobbe mer med, synes jeg. Toern er bedre i tuppen av løvet, men jeg synes ikke du skal forandre noe øverst til venstre. Bare det orange i bunnen. Ja, det var min mening da.

Elise :)
Avsluttet .

Har du klonet vekk noe på bildet ? Synest det ser ut som det er masse blanke rundinger på venstre siden av bildet.
Bildet var bra det og fargene var fine , men det er noe med bakgrunnen som ser litt rart ut ..

Ingen ting å si på motivet , pent bilde ..

Vennlig Hilsen

Tord Andre Oen
Avsluttet .

Fine og intense høstfarger..likte akkurat det, men bakgrunnen på V1 er for forstyrrende særlig i venstre del av bildet hvor man også kan se spor av små flekker...støv på brikken..???
V2 har fortsatt rester av V1 bakgrunnen.
For å bedre på dette tror jeg at jeg ville croppet bort venstre kvist med blader....

odd
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu