Bildet inngår i albumet Tigerbitt - De siste fem årene har Norge blitt kåret til det beste landet å bo i av UNDP.
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriGatefotografi
  • Lastet opp
  • Visninger306
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_155873} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (8)
Tine K.

Knallbra.
Scott A. M.

Åh! Sterkt!
Det er ikke en kvinne som sitter der, er det?
Hiheksa mot lindex.
God kontrast, god komp!
Judit W.

Hei O,

I like this work very much. Perfect contrast between the dolls and the homeless person. I like the tones of black & white colours. The setting is absolute good too. All in all, this is a very good composition.

Judit :)
Pål Hilmar S.

Her er det mye som fungerer. Mange detaljer som gjør at man blir sittende lenge å stirre. Det eneste jeg ville gjort her, er å kutte nederst i bildet slik at fortauet har et enhetlig mønster. Det gir litt mer balanse siden du også har en klar linje øverst i bildet.

Taggen paser jo skremmende godt, og hele komposisjonen vitner om at du har planlagt godt. at fyren nesten forsvinner inn ifrakken er også med å skape stemningen her.

Helt knall, Olav! Lindex forever
Olav L.

Takk takk.
Dette ble skutt fra hofta under en fotosafari i Oslo sentrum søndag formiddag.
Pål, skal leke meg litt med beskjæringen, med tanke på innspillet ditt om forgrunnen. Gracias, amigo!

O
Kristoffer L.

Dette var et blinkskudd av et bilde, og en sterk sosial kommentar.

Jeg slutter meg til beskjæringsforslaget fra PHS. Etter å ha tatt ned bildet og lekt litt med det i bildebehandlingsprogrammet mitt, kom jeg fram til et forslag som jeg synes forsterket uttrykket i bildet:

Lag et eget justeringslag (Levels) som bare inneholder veggen og fortauet (ekskluder vinduet, mannen og sekken med en seleksjon med feather 20). Ton ned mellomtonene i veggen/fortauet (jeg senket mellomtonene helt til 0,52 med godt resultat, men her er det smak og behag). Kjør så Levels på hele bildet, og øk kontrasten en tanke i den mørke og den lyse enden av skalaen. På denne måten kan du få en mørkere og mer dyster vegg/fortau, samtidig som du får en tanke mer kontrast i utstillingsvinduet og på mannen/sekken. En forsiktig skarping med USM til slutt gir bildet enda litt mer ''bite''.

- Kristoffer

Olav L.

Kristoffer, tusen hjertelig takk for utførlig kommentar og oppskrift til veien videre! Kommer nok til å jobbe med dette bildet litt fremover.

O
Avsluttet .

Dette bildet er helt fantastisk! Kan se på det veldig lenge og ikke bli lei. Det er slike bilder som får meg til å skjønne hvor godt jeg har det, at det kanskje ikke gjør noe at jeg ikke har råd til å kjøpe meg bil og greier... Når jeg alikevell reiser gratis med bussen..

Helt nydelig, og veldig sterkt!
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu