For tett?
Skal settes sammen med bilde nr. 194194
Fotograf
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger320
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_156109} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (9)
Nina S.
Synes dette bildet er mer vellykket med hensyn til bakgrunnsfarge og antydning rundt kronbladene enn referansebildet ditt.
Men liker ikke det dominerende sorte kronen i dette bildet, det tok for mye oppmerksomhet. Synes dette bildet er fint hvis man kutter bildet helt under den mørke delen, da blir det veldig lett og lyset blir mer kraftfullt.
Mvh Nina
Eli B.
Hadde kuttet det gråsvarte øvre venstre hjørnet. Ellers bra.
mvh Eli
Tone A.
Det forrige bildet var det litt meir liv i når det gjeld fargar, lys og kronblada som mest dansa.
Men eg likte også dette, med ein lys bakgrunn med grønguletonar mot kronblada som kun er markerte på endane. Kronblada er plasserte i diagonalen slik at det vert litt dybde og blikket vert drege mot midten av blomen i det venstre hjørnet. Kva om du lysna dette mørke partiet litt?
Bildet har eit litt malerisk uttrykk. Eg synes ikkje at du er for tett på.Fin komposisjon.

Bildet av deg på infoen synes eg er kjempebra! Det fortel kva me som driv på med makrofotografering held på med! Det vart mykje åling rundt i naturen, frysing og vonde stillingar på kne og armar, men gildt er det når resultatet vert eit fint bilde!
:) Tone
Anne-Britt L. M.
Jeg likte dette, og fargene her er kjempefine. Spesielt de grønne sjatteringene mot det gulorange. Men jeg ville ha beskåret det litt annerledes, men slikt er jo smak og behag. Det mørkebrune dominerer for mye, men noe må være med! Stilig med de små kontrastrike linjene mot det diffuse.
Savner teknikkbeskrivelse og hva du har evt. har gjort i PS???

Anne-Britt
Ann F.
Auda, Anne-Britt, der tok du meg på ferskenen.
Jeg synes jeg nettopp har tatt et langt sprang fremover i å beherske noen teknikker i PS for å forbedre et bilde, å kunne bruke dem bevisst for å få til mitt eget ønskede inntrykk på blomsterbilder, så jeg tester og prøver meg frem, og noterer ikke alltid.
Men jeg TROR:
opptaket er i ca. 1:1 med f/2,8, så dybdeskarpheten er som dette i utgangspunkt. Levelsjustering, saturationjustering, selectiv colour for å få frem enda mer glød. Alt dette i adjustemnt layers.
Flatten image, lag en kopi av bakgrunnen som eget lag, kjør en passende dose diffuse glow - ikke mye. Flatten image, ny kopi av bakgrunnslaget, kjør en del for mye Gaussian Blur. Skarp opp bakgrunnslaget noe helt forferdelig mye slik at det blir artefakter og konturer langs alle skarpe kanter (du må slå av synligheten på kopilaget imens. Det skal se ille ut). Slå på igjen synligheten på øvre lag og juster ned opacity til det ser omtrent slik ut. Det skjuler den overdrevne oppskarpingen og gjør det soft men likevel skarpt på konturene.
Regn med frem og tilbake ''en del ganger''.
Noe av samme fremgangsmåte er brukt her: bilde nr. 192451

Og ellers; jeg er selv litt i tvil om det mørke feltet. Beskjæring er vanskelig også, for jeg mister lett for mange kronblader oppover mot høyre. Må ta en ny titt på de andre opptakene, om det er et med en litt annen vinkel.

Tone: du har forstått det. Hvorfor bakgrunnsbildet, altså. Det er stort sett den delen du ser av meg hvis vi er på fototur sammen.
:-)

Mvh Ann
Anne-Britt L. M.
Oj! Takk for fremgangsmåten. Dette var helt nytt for meg og må testes ut. Storknebb-bildet var rålekkert og dette får du til (misunnenlig...) Med denne teknikken kan man vel få det ekstra man alltid er på jakt etter og ikke får til i søkeren?? Jeg strever i allefall. Takk igjen.

Anne-Britt
Magnar B.
Syns detter er passe tett! Likar godt uttrykket du får fram med den store blendaren. Syns fargesammensetningen også er veldig tiltalande. Mulig det mørke feltet kjem litt langt til venstre… men vakkert… meir av dette!
Karl Morten R.
Estetisk vakkert macrobilde ! Den åpne blenderen har gitt bildet en drømmeaktig effekt. Nydelige farger. Spennende komposisjon.

Mvh
Karl Morten
Steinulf L.
*Området oppe til venstre er litt tungt. Håper du finner et opptak hvor det ikke er så fremtrdende. Har du vurdert å rotere bildet før du beskjærer, slik at du ikke mister så mange av de lekre kronbladene.

Gjennomtenkt og br dette.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu