Løvsanger
Bildet inngår i albumet Norske fuglearter - En serie med artsbilder av fugler som finnes i Norge, men hvor bildene ikke nødvendigvis er tatt i Norge. Får jeg miljøet rundt fuglen med i bildet tas det nok med, selv om det da ofte ikke blir rolig bakgrunn eller forgrunn for den saks skyld.
Utstyr
  • Nikon F5
  • Nikon 300 mm 2,8
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDyr
  • Lastet opp
  • Visninger189
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_15657} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (9)
Rune Edvin H.

Kuult, den synger jo faktisk også. Fint blikk.
Rune
Bjørn H.

Et veldig behagelig og varmt bilde!!
Bra gjort Ketil!!
mvh Bjørn
Leif L.

Koselig, fint miljø. Mvh LL
Erik A.

Småpent bilde av en rastløs krabat som ikke er enkel å fotografere, der den renner og smetter gjennom løvverket. Det latinske navnet betyr beskrivende nok noe i retning av ''løvtitter''. Bildet har et lite blåstikk, jfr. fuglens kroppssider/buk, som egentlig er mer olivengrå enn blågrå som her. En liten oppskarping kunne vært brukt. Fint med heggeknuppene, og gjennomsikten mot den blå himmelen bakenfor.
Jonas L.

Et helt greit artsbilde. Som nevnt er ikke løvsangeren den fuglen som er enklest å fotografere, selv om den er norges vanligste fugl.
mvh <a href=''http://home.no.net/jonaslan/''>JL</a>
Kent Inge O.

Kjempebilde, liker miljøet.
Ketil K.

Takk for kommentarene. Et lite tip: Det er flere som forteller at det kan være vanskelig å få bilde av løvsanger, Og det er riktig, unntatt på et tidspunkt; når den ankommer om våren. Så forsøk selv - rett før heggen blomstrer. Finn en stille bekk - der kryr det ofte av løvsangere på den tiden. Siden løvet ikke er sprunget ut ordentlig ennå er det relativt gode lysforhold, og fuglen sitter ofte åpent - samtidig som den i speiding etter nyklekkede mygg som flyr opp fra bekken kan sitte relativt stille.
Rune Edvin H.

Fikser man lett gode bilder med en manuell 600? :) Tror jeg har litt utfordring der.
Rune
Ketil K.

Nei du er avhengig av autofokus når fuglene kjapper rundt som løvsangeren. Det blir dessuten så mye bevegelse når du skal stille inn en manuell fokus at det er lett å skremme fuglen, dessuten tar det lang tid og det er ikke lett å være nøyaktig nok. Men på stillesittende fugler ellers går det fint med manuell fokus. Eller hvis du sitter i kamuflasje kan det gå bra med manuell.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu