Mariposa
Et bilde jeg selv liker - håper jeg har tatt rett kategori nå :-)
Fotograf
Utstyr
  • Canon D30
  • 70-210 mm
  • Brennvidde210mm
  • Blenderf/3.5
  • Lukker1/200s
  • Filmtype400 Iso
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriPresse
  • Lastet opp
  • Visninger141
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_15738} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (14)
Lars-Anders M.

Meget bra.
Ishi K.

Godt fanget av øyeblikket. mvh K.
Vemund L.

Fint bilde..., bra timing, og fint komp.

Vemund
Henry L.

Rett kategori om du føler presse(t). Neida - bildet i seg selv er bra, men pokker for en underholdning! :/
Dag T.

Greit fanget, men litt lite fart i komposisjon og eksponering. Ta en titt på Ernst Haas' bilder:
http://www.peterfetterman.com/artists/haas/haas_pic14.html
http://nzcp.wellington.net.nz/nzcpexpo/nzcpprnt/prints03.htm
Carsten A.

Greit nok som reportasje fra en tyrefektning, selv om det er en tanke statisk. Litt lengre lukkertid kunne nok ha bøtet på det. Bildet vinner på en justering av kontrasten, som er litt svak, og en oppskarping med USM ville også gjøre seg her.

Ellers må plasseringen i ''kategori'' bli nokså likegyldig for vurderingen av bildet.
MVH CA
Carsten A.

Jeg ser at Dag skrev om Haas mens jeg, uvitende om det, lurte på om jeg hadde en link til et Haas-bilde. Det hadde jeg ikke, så jeg droppet å si noe om det.
MVH CA
Dag T.

Skummelt så enige noen er.... ;-)
A S.

Fint bilde. Og så kan man si at man savner dramatikk, blod og nerve ( CA). Er tildels enig i at det er litt statisk og en tanke kjedelig, men en lengre lukkertid ville ødelagt hele bildet. Oksen kommer løpende i mot fotografen. Å gjøre dette bildet om til en uskarp okselapskaus, ville, etter min mening, ikke vært riktig.
Har du flere bilder med tettere beskjæring og mer dramatikk, Kai?
Carsten A.

For ordens skyld: Jeg har ikke i det hele tatt sagt noe om at jeg ''savner [...] blod''. Jeg savner dynamikk, og litt bevegelse, f.eks. slik Haas viste det (og var en pionerene i sin tid). Kan man ikke forestille seg dynamikk uten blod har man sterkt begrensete forestillinger om dynamikk.
MVH CA
Avsluttet .

Hvor er sommerfuglen? Er mariposa også navnet på det rosa pleddet han terger oksen med? Ellers liker jeg timingen i bildet, akkurat idet El Toro løper forbi El Matador.
Carsten A.

Det er, tror jeg, selve bevegelsen av kappen det siktes til med mariposa (sommefugl), den skal minne om en sommerfuglvinge. Hva kappen (ikke noe pledd!) kalles vet jeg ikke.
MVH CA
Avsluttet .

Nei, CA - regnet ikke med at det var et pledd, men kom ikke på noe annet. Har nå blitt opplyst av Kai at den faktisk heter Capote de brega. Du verden så mye man lærer her på FdN ;-)
A S.

CA: Beklager. Jeg feilsiterte deg. Men jeg står inne for uttrykket blod. Blod uten dynamikk går selvsagt fint an, men det jeg mente, for å være litt mer presis: Var at jeg savnet litt mer blod og action i nettopp dette bildet. Blod er tross alt en normal ingrediens i tyrefekting... Punktum.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu