Navnløs liten sopp
Om noen i tillegg til en bildekommentar også kan gi meg navnet på soppen, ville jeg bli glad!
Høyde over bakken: ca. 1 cm., voksted: fuktig skogbunn.
Fotograf
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMakro/micro
  • Lastet opp
  • Visninger512
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_158118} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (20)
Rune S.

Hei, jeg tror navnet på soppen kan være ''Ulvemelk'' (Lycogala epidendrum) som vokser på rotnende ved. Er ikke helt sikker men kanskje.....
Hans-Gunnar H.

Navn på denne tørr jeg ikke begi meg ut på!
Derimot likte jeg gjentagelses effekten i kompet her, meget bra;)
MVH Hans-Gunnar
Ole Walter S.

Fint bilde av sopp fremstilt i en herlig oransj farge. Når det er sagt, jeg stod en cm fra de to der, men tydeligvis var jeg to meter for høyt oppe med kameraet mitt og satte meg derfor ikke ned for å ta dem nøyere i betraktning. :-)

Ole Walter
Kurt S.

Forruten gjentakelseseffekten var de fine fargene det første som slo meg med dette bildet. Flott oransjefarge.
Det lille grønne nede gjorde seg godt og fint at du fikk litt grønt i bakgrunnen oppe også.
Vakker liten naturdetalj.
Mvh Kurt
Steinulf L.

Lekker liten sak. Fin komposisjon. Ikke sikker på om jeg ville spist den...
Knut L.

Hei.

Dette var en perle i sin sjanger; - teknisk fint, klare farger og en komposisjon som sitter og behager øye og sinn fra lyngkvastene nederst til det navnløse, men skarptegnede hovedelement og dets duse replika, som igjen glir fint sammen med bakgrunnen.

Enig med Steinulf; - skikkelig lekkert.

mvh
Knut
Camilla S.

Heisann

Ville ikke spist den.. hehe, har ingen anelse hva denne heter, men flotte friske farger i bildet!
Pent og rent, fint høstlig motiv.

-Camilla
Ole T.

Ulvemelk er det definitivt ikke.

Heller mer til at det kan være en av de små gule vokssoppene, eller kanskje en annen av de flere hundre små gul/oransje/brune soppene som avogtil slås sammen til LBS (Liten Brun Sopp).
Ann F.

Takk for hyggelige kommentarer og forsøk på navngiving. Jeg får lete og spørre videre.
Det hjelper med slike kommentarer når olabuksa etter opptaket så ut som den hadde tilbragt en periode som liggeunderlag i fjøset.
:-)

Inntil videre er jo LBS et sjarmerende navn. Minner meg om en av Dyrlege Herriots hundehistorier, om den finere eldre frøkenen som hadde fått en hundehvalp av noen naboer. Frøkenen ville gjerne vite rasen, og Herriot studerte dyret forfra og bakfra, vurderte de mulige rasene som hadde vært involvert i de siste åtte gatehjørnekrysningene som hadde frembragt den logrende kameraten, og sa noe slikt som at den tilhørte rasen Elbidi.

(Little Brown Dog - LBD, uttalt på engelsk).

Mvh Ann
Karl Morten R.

Herlig gjentakelse bakover i bildet. Nydelige farger. Kan desverre ikke hjelpe deg med artsbestemmelsen. (Tror ikke jeg ville spist den ...)

Mvh
Karl Morten
Odd Tore S.

Liten fargespraker med gjentagelse bak, bra utført teknisk.
OK motiv, men det er gjerne flere måter å plassere disse på i bildet enn så rett bak hverandre. Litt kutt i hatten på soppen i bakgrunnen, det gir ikke fullkommen gjentagelse av former.
Etter min ringe mening må dette være vokssopp, som så absolutt er mer for øyet enn for munn og mage. Ikke akkurat en av de typene vi plukker, men et av innslagene som kan forstyrre soppsankingen om nok kamerautstyr er med.
Odd Tore
Torbjørn K.

Dette likte jeg umiddelbart. Det første som slår en er vel lyset og de sterke fargene. Liker også at den uskarpe soppen i bakgrunnen omtrent er en ''kopi'' av den foran. Synes utsnittet i smalt høydeformat ble veldig spennende. Skal jeg pirke, så tror jeg at jeg ville hatt fokusplanet noe nærmere, slik at forkanten av soppen hadde blitt mer skarp.

Torbjørn
Ketil K.

Aner ikke hva soppen heter, annet enn at det er ikke traktkantarell. Både fokusplan og gjentagelsen er bra, kunne tenkt meg mer bredde i utsnittet.
Rune Edvin H.

Bildet er tatt ganske så pent og det gjør det tilnærmet umulig å bestemme arten, men jeg gir lite odds til ulvemelkbestemmelsen. Denne vokser også helst på råttent treverk og ikke så mye i mose. Synes hatten er litt for nedbøyd i midten, men det kan nok være en annen av slimsoppene.
Peter W.

Läckert skärpedjup och snygga färger i bilden. En riktigt fin höstbild är det!

Mvh Peter
Odd Tore S.

I følge den store klokeboken om sopper er dette en eller annen art av gule vokssopper. Stilken skal gjerne være litt slimet og kan være pudret øverst. Og den er spiselig for de med masse plukkelyst og tålmodighet, men neppe mer enn det.
Dette utsagnet er gjerne basert på en litt mindre fotospennende versjon av soppen enn det bildet ditt viser, så det bør være rommelige feilmarginer her.
Odd Tore
Rune Edvin H.

Er nok ikke gul vokssopp heller., De har skiver som går rett inn til stilken.
Ann F.

Tusen takk også til dere sist ankomne.
Det ser ut til at den må lide skjebnen å hete LBS.
:-)
Odd Tore: hattekuttet er bevisst, jeg vet at du og jeg ser litt ulikt på det. Hvis begge hattene var med hele, ville gjentagelsen bli for opplagt og for kjedelig.
Jeg prøvde varianten med å la forkanten av soppen være skarp, men da ble det lille grønne nede t.h. for soppen for uskarpt, og jeg synes det er viktig at det er skarpt. Og siden jeg altså elsker f/2,8 ved makroopptak . .
Mvh Ann
Rune Edvin H.

Jau,. det må den nok. Asker soppkontroll kunne ikke med hundre prosent sikkerhet navngi den, så ta den igjen i flere vinkler og stativ og blender 22 (da risikerer du faktisk fortsatt at disse må inn på DNA analyse for eksakt artsbestemmelse)
Avsluttet .

,,,tror jeg har svaret på mysteriet......vokssopp er det definitivt ikke.....men traktkantarellen kan den ligne.....hadde du klemt en hedde du blitt ''klissete''.....jeg tror dette må være Slimmorkel...Leotia lubrica.... mbh Bjørn
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu