Kardinalen på Fivreldets dag (21.09.01)
Kardinalen på Fivreldets dag (21.09.01)
<br>
Den 21.09.10 var sommarfuglane sin dag ( i alle fall her på Stord). Naboen vår har ein sommarfuglbusk som plutseleg var full av to arter. Til å begynne med var dei svært sky, slik at eg ikkje kom inn på dei. Men etter 1 ½ time aksepterte dei meg. Med litt list fekk eg enkelte til å sitja på peikefingeren min eller på ein liten kvist av busken. Det var då lett å manøvrera sommarfuglen mot den bakgrunn eg ville. Insektet i ei hand og E-10 i den andre. Dette eksemplaret heldt eg mot ein blå himmel . I dag møtte eg tilfeldigvis den dyktige naturfotografen Jan Rabben (frå Stord). Etter mi beskriving av den sommarfuglen eg viser her, var han ganske sikker på at det var ein Kardinal. Dersom nokon av dykk ser at namnet er feil, må de gje eit vink. Eg brukte ringblitz som og innstillingar på apparatet som nokolunde balanserte mot himmellyset.
<br>
Eg håpar at Olga Marie og Jarl tilgjev meg at eg har laga ein sti i plenen rundt busken og trakka i ein Hortensiabusk ;-)
<br>

<br>

<br>
Bildet inngår i albumet Flygande objekt. -
Utstyr
  • Olympus E-10
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • AnnetEin sommarfugl i handa er betre enn 10 i busken ;-)
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDiverse
  • Lastet opp
  • Visninger131
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_15816} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (5)
Line Kristin W.

Dette var flott, Arvid.
Sommerfugler er veldig vanskelige å få skarpe, det skinner alltid i ''pelsen'' deres.

Litt tung himmel, kan gjerne lysnes et par hakk.

Trodde disse het Dagpåfugløye, kan godt være det er feil.
CA vet det sikkert!

Planla å legge ut et bilde av ''kusinen'' til denne når 7-dager's fristen går ut i kveld, men nå tror jeg jammen ikke jeg tør! :-D

- Line :-)
Arvid B.

Line..
Jo, klart du vågar. Er kusina i ein liknande divisjon som resten du har vist, er det ingen grunn til panikk. Eg såg i eit leksikon, og den du nemner har få likhetstrekk med den eg tok bilder av. Det var bilder av over 50 arter, men eg finn ikkje min kompis der. -> Dette må vera ein skjeldan type-- minst ein Kardinal ;-)
Line Kristin W.

Helt rett Arvid, dette er ikke Dagpåfugløye! Trolig må vi også forlate geistligheten; Join the navy! Om det danske og norske navnet er det samme, er det nemlig en Admiral (Villahaven's sommerfugle, T.W. Langer).

Såvidt jeg forstår er det ''vår'' største sommerfugl. I gåseøyne fordi den overvintrer i Syd-Europa/Afrika.

En skikkelig slikkmunn med søt, råtnende frukt som livrett. Nedfallsfrukt lagt i solen skal garantere stormtropper av Admiraler (dog, de er visst ikke like tallrike hvert år). Det forklarer iallefall hvorfor det er så mange av dem her... :-D

Kusinen kommer kanskje i kveld.

- Line :-)
Avsluttet .

Skjønner at dette ikke var lett.
Utrolig bra resultat!
Arvid B.

Jan sa nok Admiral til meg, men på vegen heim vart det til Kardinal i mitt surrete hovud. Og eg likar Kardinal betre.. så då får han (ho) heita det ;-)

Arvid
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu