Høstlys
Bildet inngår i albumet Høstsonate - Høstskisser,vesentlig lys,farger og flater.
Utstyr
  • Nikon Nikon D70
  • Nikon Nikkor 70-200 mm f/2,8 G-AFS ED-I
  • Brennvidde400mm
  • Blender-
  • Nei
  • AnnetNikon TC 20E II
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger359
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_158740} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (13)
Trond L.

bildet hadde sikkert vært bra det hvis det ikke hadde fremstått så kornete og uskarpt:)
Peter W.

Ett mäktigt landskap med fina linjer och färgskiftningar i bilden. Ljuset i bakgrunden är mycket fint!

Mvh Peter
Venche J.

Ahahh, utsnitt av et bilde du hadde for noen dager siden. Her likte jeg fargefremstillingen mye bedre (jeg slet fælt med å få øye på hytta på det forrige bildet). Ser at du fremdeles sliter litt med overgangene. :)

Liker lyset, som kan bli enda bedre. Sjekk e-post.

Wenche.
Tor-Erik E.

Den dårlige bildekvaliteten ødelegger desverre hele opplevelsen. Skarphet, detaljer og kontraster er helt fraværende her, og jeg synes du skal være litt mere selvkritisk til den digitale ''fremkallingen'' du gjør, samt opptakskvalitet. Strev litt mere, søk etter optimale resultater og gjør mere ut av mulighetene. Komposisjonsmessig ikke dette dårlig. Men til å skyte med det utstyret du bruker blir resultatet for dårlig, desverre... Må bare dobbeltsjekke bildekommentarnivå før jeg trykker ''Enter'' her... :)

Tor-Erik
Steinulf L.

Tor-Erik,håper ikke den dårlige opplevelsen ødelegger kvelden for deg.

Dersom du leser under tittelen på denne serien står det at det dreier seg om skisser, vesentlig lys,former og flater. Det er et forsøk på å gjengi mektig fjellnatur på en personlig måte. Perfekt skarphet og forsøk på korrekt gjengivelse av virkelighetener dermed ikke av avgjørende betydning denne gangen. Om jeg lykkes eller ei er ikke godt å si, det er mange bilder,helt sikkert av varierende kvalitet.

Om du ikke har fått med deg og forstått det som står under bildene om formålet med serien er det jo synd. At du ikke liker det du ser er jo en smakssak. Uansett så setter jeg pris på alle kommentarer.
Inger Anne Maritsdotter V.

Har sett på dette bildet noen ganger, også på flere bilder i denne serien.

Hvis intensjonen er å formidle lys og farger så bør det vel være noenlunde likt virkeligheten? eller er det noe eg ikke har skjønt enda....?

Eg må ærlig innrømme at eg blir ikke fortrolig hverken med lys eller farger i denne bildeserien.
Fargene er rett og slett for unaturlige.
Er også enig med TEE i at dette bildet fremstår uskarpt og kornete.

Beklager, men eg håper du tåler min ærlige tilbakemelding! ( det tror eg nok at du gjør;-)

God helg, forresten!

Mvh Inger Anne
Steinulf L.

Jeg har nok bannet i kjerka ja...

Inger Anne, Formidler man lys og farger kan man nok tillate seg en subjektiv tilnærming til det. De fleste er nok enige om det, så da er det vel noe du ikke har skjønt, for å svare på ditt spørsmål.

Inspirasjonen til denne serien, og jeg er den første til å innrømme at jeg er kvalitetsmessig milevis unna, er bilder som B Rørsletts bilde nr. 138117 samt bilde nr. 197289 fra K Knudsen. Uansett er det fint å ha noe å strekke seg etter.
Avsluttet .

Hei Steinulf
Jeg har fulgt deg i denne serien din og det er veldig mye bra. Her synes jeg det svikter litt igjen, ene og alene fordi jeg så inderlig savner himmelen (som du vet:))

Bilde er i utgangspunket bra komponert og forteller endel om hvordan lys og linjer i det mektige landskapet tegner flotte kontraster nå når solen er ganske lav og farvene i landskapet er skiftene.

Tror nesten jeg forandrer mening nå etterhvert, synes bilde er veldig fortellende, spennende farver og linjer i den delen av bilde som inneholder fjell og lys, synes nesten at skogen nederst ikke skulle vært med fordi den er svært lite interessant. Kanskje noe himmel:) heller.

mvh arild

Tor-Erik E.

Hei igjen.
Jeg skjønner ikke helt poenget med å bruke Nikon D70 og bra optikk hvis formålet ikke skulle være å utbytte utstyrets muligheter og produsere bilder med bedre bildekvalitet enn det man klarer med et kompaktkamera i prisklassen 1-2000kr... Det er ikke meningen å være ufin, men jeg klarer heller ikke å forstå svaret ditt med at bildene i denne serien ikke skal omfatte bilde(kvalitet) men bare lys, farger, flater og dertil... Et bilde som (spesielt i denne sjangeren) ikke har en noen lunde brukbar bildekvalitet er (i mine øyne) lite interessant. Man ønsker gjerne å se detaljer, fint lys og klare gode kontraster i slike naturbilder, men det hjelper lite hvis kvaliteten ikke tilsvarer kompen og resten av bildet. Å gi skylden på den dårlige bildekvaliteten til ''bildeserien'' bildet tilhører, fordi det ''ikke'' skal handle om kvalitet, men bare farger, lys og flater, synes jeg blir litt for enkelt...

Tor-Erik
Torbjørn K.

Hei

Jeg synes tele på landskapsbilder kan gi spennende resultat (ref de to bilder du sikter til). Komposisjonsmessig så synes jeg dette absolutt holder mål. Lysstreifet i bakgrunnen er bra, men det blir litt for lite kontrastfylt. Fargene synes jeg også blir litt for lite mettede og blasse, som gjør at bildet for meg fremstår som noe kjedelig. Begge bildene du bruker som inspirasjon, har vestenltlig større kontrastomfang, mer spennende lys og mer mettede farger. En del behandlig i ps kunne nok forbedret dette.

Når det gjelder skarphet og teknikk, så mener jeg at dette er en viktig del av helhetsintrykket i et naturbilde. Det finnes selvsagt mange unntak fra dette (bla. bilde nr. 194947 og bilde nr. 188585) men da gjøres det bevisst for å fremheve stemning, ro eller fart i bildet. Her ser jeg ikke at det uskarpe fremhever eller understreker noe i bildet, så da blir det for meg en ''mangel.''

Jeg synes derfor du ikke kommer helt i mål med dette bildet, desverre.

Torbjørn

Steinulf L.

Torbjørn,takk for innsiktsfull kommentar. Jeg antar at både du og andre ville akseptert et bilde som var ekstremt uskarpt. (helt uskartpt). Problemet her er kanskje at det fremstår som halvskarpt og derfor ikke vellykket. Manglende farger og kontrastomfang må jeg vel ta på min kappe. Synes faktisk bildet gjør seg godt i stort format og ser bra ut f.eks på tv skjerm. Men smaken er jo forskjellig.

Tor-Erik; En utstyrsdiskusjon synes jeg blir for dumt og det kaster jeg ikke bort tid på.
Tor-Erik E.

Hvis du ser på kommentaren min som en utstyrsdiskjusjon synes jeg du er flink til å unngå å kommentere temaet, innholdet og begrunnelsen i innlegget mitt... Tror nok du forstår hvor jeg vil, men ikke vil innse realiteten. Synd, her finnes mange som nekter å svelge andres kommentarer, og som bevisst setter dem i vrang-halsen! Da setter jeg strek på denne diskusjonen for min del.......

Tor-Erik
Gry M.

Jeg synes flere av høstbildene dine fra den norske fjellheimen er virkelig vakre! Dybden, fargetonene, utsnittene fungerer godt og gjør inntrykk, det gjelder ikke minst den litt kornete strukturen på bildene, som jeg synes kler motivene veldig, veldig godt!
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu