Bymarka og fjella bakenfor
Utsikt utover Bymarka i Trondheim. Fotografert lørdag 8. oktober 2005 klokka 11:00 på vei fra Skistua og innover mot Kvistingen.
Vannet som skimtes midt i bildet, er Skjelbreia.
Utstyr
  • Nikon D70
  • Nikon AF-S Nikkor 18-70mm f3.5~4.5
  • Brennvidde70mm
  • Blenderf/13
  • Lukker1/125s
  • FilmtypeRAW (NEF) ISO 200
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger631
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_159285} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (27)
Espen A. I.

Hei Jan Frode!

Først og fremst flotte farger, nydelig landskap, sinnsyk komposisjon (positivt) og veldig fin overlapping av fjellene. Fin utsikt her altså, dette har du fanget bra.

Fint at du fikk med vannet i midten som skaper interesse for bildet.

Ha en fortreffelig kveld.

Espen AI
Avsluttet .

Det er noe malerisk over dette bildet! Det er kanskje det som gjør bildet såpass interessant og spennende. Jeg liker valg av utsnitt og tonene i bildet. Kanskje jeg ville lettet litt på det mørke partiet i venstre hjørne, men det er pirk.

Nok et flott naturbilde fra deg.

MvhJRH
Odd Tore S.

Enda en klassiker fra Bymarka. Myrene, som fikk gyldent skjær om høsten, og aldri var flate som myrer bør være. Tung granskog, og blinkende vann.
Jeg synes at du har tatt praktutgaven av Bymarka på kornet her.
Godt å ruske litt liv i minnene fra Trondheimstidene igjen. Kanskje var det annet enn regnvær den gangen også, jeg husker i alle fall o-løp uten regn.
Odd Tore
Judit W.

God kveld Jan Frode!

Hmmm ... That's nice! The landscape. Your presentation is very beautiful too. I like the different levels both in colours, in lines and in tones. The river in the middle looks amazing. (I am sure it is.) I am impressed by your photo very much!

See you soon ;)

Judit :)
Avsluttet .

Du store alpakka, nå har du gjort det igjen. Ærlig talt, nå har jeg sittet her og slitt med et bilde i PS i flere timer, og så detter jeg inn her på dotten etterpå og får dette slengt rett i tryne.

Det er jo så enkelt og genialt at jeg blir heilt misunnelig, du liksom løper rett ut i marka og hiver slikt malerisk og fint fargeklattet bilde inn her som havner rett i verdensklasse.

Nydelig bilde, nei jeg tror jeg går tilbake til frimerkesamlinga mi igjen.

mvh arild
Tor-Erik E.

Hei Jan Frode.
Virkelig vakkert dette her! Et vel-elsponert bilde med flotte, klare farger og gode kontraster. Resultatet er skarpt og støyfritt slik jeg liker bildene. Karakter 9 1/2 av 10.

Tor-Erik

Irene A.

ÅÅÅ, jeg får hjemlengsel. Sitter på Svalbard i 10 minus og vil hjem til høst å trær. Du har iallefall fanget bymarka på sitt beste, nydelig bilde!

-Irene
Steinulf L.

Skarpt,varme fine farger,fin dybde og blånene i bakgrunnen. Skikkelig postkort i positiv betydning.
Helge R.

Slutter meg til rekken av gratulanter. Er spesielt svak for den blå innsjøen, for en blåfarge.
;)Helge
Kurt S.

Oi. Hva skal man si ? -:)
En nydelig varm og fin farge i forgrunnen.
Leste en gang noe om bruk av farger i komposisjonen. Dersom man vil ha ekstra dybde i et bilde kan det være lurt å ha en varm farge i forgrunnen mot noe kjøligere bakgrunn. Det er jo forsåvidt logisk også. Blikket fester seg først ved en slik farger og søker etterpå innover i bildet. Dersom den varme fargen er dominerende i bakgrunnen stopper blikket først innerst i bildet og får ikke med seg så mange detaljer på veien.
Slik setter blir dette perfekt. En utrolig fin dybde p.g.a nevnte farge, perspektiv og overlappende åser.
Jeg har ikke tellt opp hvor mange blåner du har med her men det blir jo en hel haug-:)
Et stålende vakkert bilde!
Mvh Kurt
Tone A.

Eit vakkert haustbilde. Den varme orange fargen på graset i forgrunnen lyser opp bildet, og gir fin kontrast til alt det grøne i bildet. Flott med alle blånene innover i dette flotte landskapet! Det blåe vatnet gir litt liv blant alle blånene. Flott dybde og fint lys. Den lette tåka lagar ein fin effekt, der blånene fortsett innover og blir borte. Jan Frode, du er utruleg flink når det gjeld å få fram det vakre i ulike landskap. Dette landskapsbildet er også nydelg!
:) Tone
Audhild E.

Fantastisk flott landskap!
Virkelig et skue med mange detaljer i en fin komp og fargesammensetning!
Likte så godt hvordan solen legger seg så fint innimellom og maler landskapet, det oransje i forgrunnen, de grønne granene, blått vann, og lyser opp innimellom åsene... nydelig!!

Mvh-Audhild
Inger Anne Maritsdotter V.

Flott høstlandskap med de sju blåner i bakgrunnen, skogen med juletrær, og den varme høstsola i forgrunnen, l i t e minus med skyggepartiet i venstre nedre del,
men det blir berre pirk.
Vakkert og velkomponert!

Inger Anne
Jan O Ø.

Hei. Bildet appelerer til gamle eventyr synes jeg. Fint bilde hvor det gule gresset i forgrunnen hever bildet mange hakk. Kjempefint.
Mvh Jan O.
Knut Andreas K.

Fint. Fint komponert, med den lille ''sletta'' i forgrunnen;)

For mye USM etter min smak.

mvh.
Knut A. Kvåle
ingebjørg fyrileiv g.

nydelig natur...-og bilde! Kjempegod dybde. God oppbygning med det gule gresset og trærne foran. Og det er bare begynnelsen..Det blir bare bedre og bedre innover bildet.

ingebjørg.
Kristian H.

dette bildet er fullkomment , både fine farger og god komposisjon.
Torbjørn K.

Her må jeg rett og slett bøye meg i støvet! dette ble imponerende bra. Nydelig farge i forgrunnen og fin dybde med de overlappende og gradvis lysere åsryggene. Vannet i midten er og en fin interessant detalj. Herlig ro og balanse i bildet. Dette kunne jeg hengt på veggen i stua.

Torbjørn - som har tenkt seg til bymarka til helga :-)
Tone B.

Hei Jan Frode,

Beklager, men det blir ikke den lange konstruktive kommentaren fra meg (denne gangen heller). Nøyer meg med å si meg enig i lovordene du har fått om dette bildet - de er vel fortjent! Virkelig flott høstbilde fra marka!

mvh Tone
Trude H.

Trivelige Trøndelag! Flott bilde!

mvh Trude
Knut L.

De sju blåner - helt inn til Sylane !

Her har du fått maks ut av motivet; lys og farger og komposisjon.

Meget bra, Jan Frode.

mvh
Knut
Hans Henrik F.

Helt herlig! Mye mer er det ikke å si når alle over har kommentert dette såpass grundig. Som JOØ vil jeg også bare understreke viktigheten av det gule i forgrunnen, men det er jo relativt selvfølgelig. Knallbra!
Linde G.

Hei Jan Frode

Flott bilde med alt det som skal til for å bli sakral i stemningen.
Jeg ser det ligger på ''anbefalte bilder'' og jeg lurer på hvem som bestemmer hvilke bilder som skal ut der ? Jeg fikk nettopp et bilde ut der og det skjønner jeg ikke så mye av for det var nærmest et ''tulle''-bilde i mangen på noe bra. Fint hvis du gidder svare. Bruk gjerne mailen min,

Hilsen
Linde Gilberg
Fred S.

Så blå var ikke Skjelbreia da jeg studerte i Trondheim.....
Vel, det er vel du og fargene igjen; og du har min sympati; jeg gjør slikt selv av og til, for å si det mildt.
Her fungerer fargene på forgrunne veldig bra med denne litt overdrevne fargemetningen, det gule høstgraset er jo bare lekkert. Lenger bak er det ikke bare Skjelbreia som blir i blåeste laget, synes også granskogen får et lite blåskjær, uten at det igrunn er særlig plagsomt. Så alt i alt rimelig pent, dette, hadde forresten blitt enda penere med mer kontrast på blånene i bakgrunnen; de aller bakerste blir litt utvaskete.

vh fred
Jan Frode A.

God morgen alle sammen, og takk for kommentarene og synspunkter. Gleder meg å lese alle de positive ordene, og også vurderinger og synspunkter.
Og ikke minst: takk for 5 anbefalinger. Utrolig kjekt! :-)

Egentlig har jeg ikke mere å skrive om bildet denne gangen. Gjenstår bare å ønske dere alle ei riktig god helg!

mvh Jan Frode :-)
Hege J.

Dette var riktig et praktbilde, Jan Frode!
Ytterligere kommentar overflødig. ;-)

Mvh Hege
Inger-Lise S.

Et flott motiv med både fin forgrunn og knallgod dybde. Liker komposisjon og farger godt her.

Inger-Lise
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu