Det er servert
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2005-10-14 17:49:59
    Versjon #2
Utstyr
  • Nikon Nikon D70
  • Nikon AF-S Nikkor 12-24mm 1:4G ED DX
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDiverse
  • Lastet opp
  • Visninger396
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_159864} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (6)
Steinulf L.

Det er servert…

De siste dagene har det gått et par diskusjoner, dels som egen tråd, dels under Fred S’ og Ann F’s invitasjoner til slakt.

Diskusjonene har dels gått på det spesifikke temaet i bildene, men i god dotten ånd har man så spesielt i Fred S’ tilfelle relativt raskt gått over til å slakte fotografen…

Jeg synes Ann i diskusjonstråden oppsummerer veldig godt hvorfor de fleste av oss opererer på dotten. Det må også være lov å legge ut ”feilgrep” og tabber. Det må være lov til å eksperimentere litt om man ønsker å gjengi et motiv med en litt personlig vri. At jeg 'liker/misliker' et bilde betyr så absolutt ikke at bildet som sådan er godt eller dårlig. At jeg legger ut et bilde betyr ikke at jeg synes det er perfekt, det kan like gjerne være for å få korreksjoner på det jeg driver med.

Jeg synes denne diskusjonen kom på et betimelig tidspunkt. Selv har jeg i det siste lagt ut relativt mange inntrykk fra høstfjellet. Målsettingen var å gi det at personlig preg, gjerne overdrive og juge litt, men samtidig få frem det storslagne i fjellnaturen..

Reaksjonen på bildene var høyst varierende. Det har jeg ingen problemer med, jeg er ikke ute etter klapp på skulderen, men å få et inntrykk av hvordan -om i det hele tatt – folk reagerer på leken min. – For det er det det er. Lek, ikke selvhøytidelig alvor.

Når det er sagt, så synes jeg det er veldig mange tradisjonalister her for tiden, med liten vilje til nyskapning, kreativitet og evne til å se motiv på nye måter. Det går helst i vante spor. Man bør kanskje akseptere at f.eks landskapsbilder også kan presenteres på annen måte enn den tradisjonelle; to deler landskap og en del himmel, fortrinnsvis blå med noen hvite skyer. Noen fasit finnes ikke.

Hva vi legger ut er en ting, hvordan vi kommenterer er vel så viktig. Nedenfor er sakset først et par kommentarer som jeg ikke synes er så konstruktive:

bildet hadde sikkert vært bra det hvis det ikke hadde fremstått så kornete og uskarpt:)


Hvis intensjonen er å formidle lys og farger så bør det vel være noenlunde likt virkeligheten? eller er det noe eg ikke har skjønt enda....?

Ikke så mye nyttig i ovenstående, man må vel regne med at fotografen har observert at bildet er kornete og uskarpt. Legges det likevel ut, er det vel en grunn til det. Jeg var glad for å opplyse forfatteren av det nederste sitatet at den nok var en del som kunne ha gått vedkommende hus forbi.


Dette derimot er lærerikt:

Tror jeg ville knipe igjen litt i topp og bunn, slik at de tre ''lagene'' opplevdes som omtrent like høye. Muligens kunne du også kontrastbehandle bildet (f.eks. med Levels) slik at de tre lagenes forskjellige karakteristikk kom tydeligere fram? Det virker også som om det kan mangle litt på skarpheten. Kanskje kunne litt oppskarping hjelpe her?

Jeg synes tele på landskapsbilder kan gi spennende resultat (ref de to bilder du sikter til). Komposisjonsmessig så synes jeg dette absolutt holder mål. Lysstreifet i bakgrunnen er bra, men det blir litt for lite kontrastfylt. Fargene synes jeg også blir litt for lite mettede og blasse, som gjør at bildet for meg fremstår som noe kjedelig. Begge bildene du bruker som inspirasjon, har vesentlig større kontrastomfang, mer spennende lys og mer mettede farger. En del behandling i ps kunne nok forbedret dette.


Beklager, men her er jeg ikke enig i ovenstående kommentarer. Jeg synes bilde er direkte kjedelig, flatt, mørkt og kontrastløs. Det at du ikke har med noe himmel trekker ytterlig ned.

Ovenstående kommentarer er tatt med for å få frem at utfordringen ligger hos oss om det skal være interessant å operere på dotten, mht å legge ut bilder, gi og få meningsfylte kommentarer.

Da oppfyller dotten sitt formål, uansett om man opererer på BK eller BG nivå.

Ha en god helg.

Tore K.

Superiore Steinulf
Noen kan bli skremt

Vi har vel en felles
interesse på .no
Fotografering er en av dem

Flere burde gjøre som du
Noen mer enn andre
slappe litt av, og nyte.

Hjelpe hverandre til fremgang
Det er gøy å kinpse....

''In vino veritas''
**ToreK
Inger Anne Maritsdotter V.

Det som var ærlige og godt ment, samt konstruktive kommentarer fra min side, blir tatt opp på verst mulig måte, og du harselerer med kommentarene.

Når eg ved to anledninger har kritisert noe ved dine bilder, så blir dette ille tatt opp fra deg.

Dette gjør at eg ikke får lyst å kommentere bildene dine lenger, når du ikke tolerer min ærlige mening!

Mvh Inger Anne (som forøvrig ikke er sur/ei heller fornærmet, men som våger å si ifra - og som syns at det er i orden)

Lykke til videre!
Avsluttet .

Hei Steinulf
Vet ikke helt, skal jeg kommentere bildet, eller din kommentar. I dette tilfelle fikk jeg mest lyst til å kommentere din kommentar:

Jeg synes du frembringer mye bra her og jeg er veldig enig i det du sier. Nå har det seg slik at her på dotten at det finnes alt fra helt ferske til svært dyktige og utdannede fotografer. Jeg føler at jeg er forholdsvis fersk, men innså at hvis jeg skulle få noen kommentarer på mine bilder så må en hoppe i det og ta seg tid til å kommentere andres bilder. Jeg prøver å kommentere bilder på en ærlig og høflig måte, men synes det er ganske vanskelig å kommentere bilder i fra dyktige fotografer, finner liksom ingenting å sette fingeren på.
Men jeg lærer mye av å kommentere og å få kommentarer, og jeg liker denne formen for læring.

Som nybegynner blir en mest opptatt av å klare å få til bilder som er severdige og som er egnet til å legge ut her på dotten, da blir det som oftes ordinære landskapsbilder osv, slik som det går 13 av på dusinet. Du derimot er kommet lenger i fasen og begynner å tenke mer kreativt og nytt, og dette nye er det for oss nybegynnere litt vanskelig å bedømme, fordi vi enda ikke vet hvordan arbeidssituasjonen fungerer - som f.eks. slik du har jobbet med din siste serie med landskap med tele. Derfor blir det for meg litt vanskelig å kommentere. Mener du da at jeg skal la være å kommentere bildet?

God helg til deg og

mvh arild
Steinulf L.

Arild, det er jo det som er poenget.; vi vurderer ting forskjellg. At i befinner oss på forskjellig statium i utviklingen er vel uinteressant.
Anne Grethe L.

Det blir ingen kritikk av bildet ditt denne gangen, men av kritikken din istedet. Jeg er på begynnerstadiet, og kommenterer bilder etter synse-metoden. Det tekniske er jeg ikke så flink med, men synes jeg allerede har lært en del på disse sidene. Jeg kommenterer først og fremst for å få kommentarer selv. Om disse er negative, så er de like fult en kommentar jeg setter pris på. Jeg liker at folk er ærlige. Smak og behag er så forskjellig, og øynene som ser er ikke alltid like gode. Vi må kunne tåle det meste på bildegalleriet, dere proffe har jo bildekritikken, og der har jeg mot bedre vitende vært inne og kommentert ett par ganger. Men det er det slutt med, der har jeg ingen ting å gjøre. Jeg synes det er veldig mye rart som blir lagt ut på foto.no. Men jeg synes om mine bilder, og da gjør vel andre det om sine. Så får vi heller finne oss i at det ikke er alt vi liker. Hovedsaken er at alle får muligheten til å bidra med sitt.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu