Høst #6: Farger
Bildet inngår i albumet Skilikampane om høsten - Snaufjellet et sted i nærheten av Vinstra, i enden av Øldalen i Gudbrandsdalen i Bekkums rike. Bilder av stort og smått i denne vakre høstnaturen, med vakker utsyn til alle kanter.

Fikk anledning til å ta en langhelg der i fineste høstfargetiden. Er takknemlig for den opplevelsen.
Utstyr
  • Canon 10D
  • Sigma 105mm f/2.8 DG macro EX
  • Brennvidde105mm
  • Blenderf/4.5
  • Lukker1/200s
  • FilmtypeDigital raw ISO 100
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMakro/micro
  • Lastet opp
  • Visninger347
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_159942} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (9)
André M.
Gode farger og komposisjon (plassering av hovedmotivet, that is). Bruk av begrenset dybdeskarphet er ok, men jeg har nok to pirk til forbedringer: Mørkne den nederste delen av løvet som ligger ute av fokus (den stjeler litt oppmerksomhet nå). I tillegg ville jeg vurdert å selektivt softe høyre del av bildet (kornstrukturen tilfører intet positiv i de behagelige høstfargesjatteringene).
Thomas B.
Heisann

Dette bildet er sånt jeg liker. Det er jo nesten slike jeg pleier å ta selv:-)

Du skal få pluss for en bakgrunn som har flotte jevne høstfarger, men du skal også få en minus på grunn av gjennskinnet. Her kunne du brukt et polafilter for å redusere dette, eller enda enklere, stå slik at du kastet skygge over motivet:-)

Mvh
Thomas
Kjartan T.
Flott farge - det er det gode. Ellers er lyset og refleksene for harde, og ikke minst synes jeg kanskje det blir litt rotete og litt for mye uskarpt. Ellers meget pen overgang fra rødt mot gult i høyre side av bildet. Jeg tror du hadde tjent på å tenke litt mer ''less is more'' på disse bladbildene dine. Prøv å isoler det beste i motivet, rydd litt i naturen:)

Ellers har jeg glemt å fortelle deg at innslaget fra Runde trolig går på Norge Rundt på juleaften. Redaksjonen synes det var så bra at de trolig ville spare det til denne spesielle sendinga. Litt gøy det da!
Stig B.
Takk for konstruktive kommentarer. Jeg forsøker å bevege meg litt ut fra mitt vante rom med fugler, hvor jeg har mye å gå på, men tross alt har litt mer kontroll over situasjonen. Prøver meg både på landskap og på makro. Har veldig lyst til å ta makro-bilder, men må nok gå veien. Har ikke noe naturtalent, må jobbe meg fram. Er da glad for at dotten finnes, hvor poenget ikke bare er å vise fram sine beste bilder, men også å få eksperimentere litt og få korrektiver underveis.

Jeg får jobbe videre, må nok trene masse.

Kjartan: Gleder meg til Runde-innslaget :-)

Stig
Per Harald O.
Finfine farger, men litt hardt lys og liten dybdeskarphet.
Inger-Lise S.
Et motiv jeg liker godt. Nydelige farger, behagelig bakgrunn. Gjennskinnet er nevnt.Jeg liker komposisjonen du har valgt.

Inger-Lise
Christian H.
Syntes ikke dette var spesielt bra. Enig med de andre her om for hardt lys, for liten dybdeskarphet og for mye uskarpt. Det eneste som er bra er bakgrunnen, og den er virkelig bra. Den hadde helt klart fortjent et bedre hovedmotiv. Det hadde også vært en idé å få bedre balanse mellom hovedmotivet og bakgrunnen (dvs. venstre- og høyresiden). Sånn det er nå er det veldig mye rot på venstresiden, hvor blikket ledes inn mot en uskarp ''knopp'', mens høyresiden er svært behagelig dus og med fine farger. Fargen på bladene ser forresten litt vel kraftig ut, i kombinasjon med det harde lyset ser det ut som plastikk.
Liv Anette T.
Liker både komposisjonen og fargene, men ville gjerne sett større dybdesparphet i hovedmotivet. De utbrente områdene i blomsten forstyrrer en del.
Mvh Anette
Odd Tore S.
Mange har alt sagt mye her.
Jeg samstemmer nok med en del av innvendingene, og vil summere opp ved å si at jeg tror at dette hadde gjort seg bedre med mye mer diffust lys, slik at refleks/påtrengende høylys hadde vært unngått. Da hadde det også vært enklere å bedømme om dybdeskarpheten var som den burde eller ikke.
Dvergbjørkblader gløder fint selv om det ikke er strålende sol.
Odd Tore
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu