Bare noen blader
Bildet sees best i sammenheng med mitt forrige bilde, bilde nr. 199921, hvor jeg, etter noens mening, spente over for mye. ;-)

Her er vel fargepaletten det bærende element, men blir det ikke i enkleste/kjedeligste laget?
Bildet inngår i albumet DIVERSE NATUR- OG UTEBILDER -
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2005-10-15 22:49:47
    Versjon #2
Utstyr
  • Olympus digitalt kompaktkamera, mju300
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger695
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_159991} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (21)
Camilla S.

Heisann

Synes dette var veldig pent jeg:)
Det forrige bildet, var litt preget av uskarp forgrunn, mens her har du klart å få alt like skarpt og fint.
Flotte høstfarger, greit utsnitt.
Bildet tåler et lite hakk mer fargemetning, ellers fint utført.
Har du brukt blitz? Ser slik ut på det nederste bilde i venstre hjørnet.

-Camilla
Hege J.

Takk for positiv kommentar, Camilla.

Ditt spørsmål om blitz, kan jeg ikke svare ja eller nei på. Hadde blitzen på autoinnstilling, slik at kameraet selv utløser den ved behov. Kan ikke tenke meg at den ble utløst i dette lyset, men helt sikker er jeg ikke. ;-) Ser hva du mener.

Hege
Camilla S.

Ooops, litt skrivefeil fra meg, skulle stå ''Ser slik ut på det nederste b l a d e t i venstre hjørnet'' hehe, sånn kan det gå.

-Camilla
Sidsel A.

Vanskelig å få til et slikt virvar av blader på bakken uten at det blir for rotete. Her synes jeg du har klart det. Fint avstemte farger. savner ikke mer fargemetning. Har gått med nesa mot bakken i dag jeg også.
mvh Sidsel
Inger-Lise S.

Her er jeg enig med Sissel. Det kunne blitt fullt virvar her, men du har klart å unngå for mye rot, hovedsaklig på grunn av de større bladene i forgrunnen.
Deilige høstfarger.

Inger-Lise
Bjorn F.

Hei. Dette har du løst på en fin måte uten att det virker rotete og kaotisk.Nydelige farger.
Hilsen Bjørn
Liv Anette T.

Et fint samspill av høstfarger ..under et Lønnetre. Det er jo slik det ser ut..
Fint med de største bladene fremst og med det store røde bladet som blikkfang. Som visse andre så er det enten nesa ned eller nesa opp om dagene for å få med seg alle de vakre fargene og om mulig noen nye otiver.
Mvh Anette
Steinulf L.

Det er jo slik som dette høsten er. Dette synes jeg ble bra. Min skjerm tåler nok en versjon med litt mer smell i fargene.
Hege J.

Det var hyggelig at dette fallt i smak.
Takk for mange, raske kommentarer!
Det er ikke alltid man treffer helt med hva som slår an her inne, man ser vel seg ofte blind på egne bilder. :-) Dette synes jeg ikke selv er av de ''store'', men er enig at det ble dekorativt.

Synes selv jeg har tatt godt i hva fargemetning angår, men det varierer nok mye fra skjerm til skjerm hvordan det blir oppfattet.

Hege
Hege J.

Takk for flere kommentarer!

Jeg har nå lagt ut en ny versjon som jeg har fått sendt på mail av Steinulf Listerud. Her skal jeg si det ble futt i fargene!!
Takk for engasjementet ditt, Steinulf. :-)

Hege
Camilla S.

V2 ble knall bra:) Nå har du et motiv som virkelig skriker ut H-Ø-S-T.
Supert!

-Camilla
Inger Anne Maritsdotter V.

Eg har sans for sånne bilder - typisk høst på sitt beste;-)

Litt blasst i #1, en smule mørkt i #2, men slik er det med de ulike typer skjermer;-)

Mvh Inger Anne
Hans Henrik F.

Ikke gær'nt dette, men jeg synes komposisjonen og tanken i det forrige var bedre og mer spennende. Her er til gjengjeld alt skarpt og fint og spesielt i v2 har du fått en smell (antakelig med litt levels-instilling) som passer fargene fint. Ser av egenskapene på filen din at det ikke er nevnt noen blitz, så det har du antakelig ikke brukt selvom det nesten kan se slik ut (medmindre Olympusen din ikke noterer slik info uansett da).
Mone S.

Hei. Dette ble pent de store bladen i forkant gjør mye for motivet, alle fargene samlet på et brett. Tor jeg går for vers. 1
Mvh Mone
Stine J.

Hei Hege,

Flotte høstfarger i fint utsnitt. Du har greid å finne orden i noe som lett kunne blitt kaotisk. Fargene er litt blasse i v1 og v2 er litt i mørkeste laget, en mellomting hadde kanskje gjort seg best.

Her kunne du godt ha lagt på en ramme. Dekorativt. :-)

mvh Stine
Jon Christian J.

For meg ble dette bare en haug med blad. Dette bildet gav meg ingenting. Beklager! Slik som andre også har påpekt er bildet for blasst. Listerud sin versjon er for mørk. Prøv å finn en versjon i mellom de to, så blir nok fargene bra. Men selv om fargene blir bra vil nok ikke dette føre til at motivet i seg selv blir bedre. Synes at ditt forrige bilde var et mye bedre bilde. Bare synd at bladene var litt uskarpe. Hadde du hatt skarpe bilder i forgrunnen der, ville bildet vært overlegent dette her. Lykke til videre!
Hege J.

Mange av dere kommenterer fargemetning og lys. Tror det avhenger mye av hva slags skjerm man har, mer enn ulik smak, med tanke på hvordan man opplever bildet.

Jon Christian: Takk for ærlig kritikk, det setter jeg pris på. Liker bedre det forrige bildet selv også, tekniske svakheter til tross. Synes det har noe ved seg, som dette vel mangler. La ut dette etter kommentarer på det forrige om at jeg spente over for mye, og at bladene der kunne være et bilde i seg selv. Så smaken er forskjellig, og godt er det, ikke sant? ;-)

Tusen takk til alle dere andre også!

Men nå er det sengetid for denne jenta... :-)

Hege
Odd Tore S.

En mengde friske farger og former, litt hulter til bulter, kanskje vel mye??
Bladet i venstre hjørne er kandidat til hovedmotiv, men får konkurranse fra høyre, også av et par bladstilker i kors.
Skulle jeg få komme med et forslag, ville det være at du konsentrerte det mer om ett blad som forgrunn, kanskje ved å vri det litt slik at det kom litt på kant og kom over de andre. Siden det da kommer mer parallelt med brikkeplanet, er det enklere å få det skarpt ved stor blender, dvs. du kan både være rimelig sikker på skarphet i hovedmotivet, og du kan regulere skarpheten på bakgrunnen ved å velge stor eller liten blender.
Men med de motivvalgene du gjøre her, beveger du deg i grenseland for det du kan styre med et kamera med så kort brennvidde og stor dybdeskarphet.
Fargene og skarpheten er upåklagelig, bra i v1, bedre i v2 selv om det nesten er vel kraftige saker på denne skjermen.
Odd Tore
Avsluttet .

Hei

Fin fargeklatt og godt valg av utsnitt. Dette kunne fort blitt rotete men synes du har løst dette bra. En mellomting mellom V1 og V3. Ramme hadde blitt fint på dette bildet også.

MvhJRH
Fred S.

Hei Hege: tror jeg hopper over fotballbildene dine, de har jeg nok av i den lyserøde innmaten i VG ( som jeg som regel også hopper over). Det betyr ikke at jeg er lite interessert i sport, får med meg det meste når det gjelder skisport, men jeg har forlengst nådd et metningspunkt når det gjelder fotball.

...men det var ikke det vi skulle snakk om, så over til neste metningspunkt, som jeg nettopp har fortalt Jan Roar om, nemlig høstblader. Du har også haugevis av dem her, men siden jeg var en av dem som foreslo et slikt utsnitt på det forrige bildet ditt, så er jeg vel programforpliktet til å like dette, selv om jeg nå er lei avfotograferte høstblader. Så jeg liker dem..., liker dem..., liker dem.., liker dem...( forsøk på selvsuggesjon)
Ja, ja, nå er de snart borte, bladene altså, blir jo litt trist det også...

vh fred
Anne-Grethe S.

Her var det mykje rot samla på ein plass. På ein merkeleg måte blir ikkje bildet rotete av den grunn. Eit spennande bilde som ein kan sjå på lenge der det stadig dukker opp nye ting. Versjon 2 for meg, takk.

Mvh
Anne-Grethe
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu