Eli igjen
Utstyr
  • Nikon F-70
  • Nikkor
  • Brennvidde35-70mm
  • Blenderf/5.6
  • FilmtypeKodak seleck B/W
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriPortrett
  • Lastet opp
  • Visninger1256
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_16030} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (19)
Bjørn H.

La meg være den første som gratulerer deg med et mesterportrett!! Godt,Godt!!
Fint blikk på Eli!! :o)

Bjørn
Haiman A.

Litt mer kontrast. Just a dash... Ramme. Prøv å fjern den lysbryteren over hodet hennes og det mellomrommet mellom det hun lener seg mot og kanten nederst til høyre.
65% Superb;o)

::Haiman::
Bjørn H.

Ja Haiman,hvordan kunne jeg være så blind :o)
Enig med deg....Will not happen again,sorry :o)
Var nok en hastekommentar ,eller at Eli overkjørte meg fullstendig ,eller at jeg is falling i love :o)

Bjørn
Haiman A.

Kan ikke annet enn å le jeg, Bjørn:)

::Haiman::
Bjørn H.

Da ler jeg med deg!! :o)
Blind av kjærlighet var nok et rett utrykk!!

-]BH[-
Haiman A.

Ja hun er søt! Må innrømme det. Sa akkurat det samme til samboeren min.
Jeg må derfor sove på sofaen i natt!

::Haiman::
Bjørn H.

hehe, you killing me!!!
Flott Haiman !!!!
Vi må å ikke glemme Heidi da :o)

Bjørn
Heidi-Beate L.

Er enig med dere at bildet hadde nok blitt bedre med litt PS arbeid, men på de bildene jeg legger ut på foto.no vil jeg skal være mest mulig korekt slik bildet ble tatt der og da. Da lærer jeg i så fall mest tror jeg. Desuten er bildene mine som kundene får helt uten PS arbeid. Det er først ved en eventuelt forrstørrelse at jeg vurdere om jeg bør fjerne noe. Med andre ord så har dere fortalt meg her hva som bør gjøres med dette bildet for at det skal bli bedre. Takk begge to. Artig at du begynner å bli små forelska Bjørn. Kanskje jeg skal legge ut en til neste uke?
Vemund L.

Dette var fine greier
Fint bilde, fin dame, fint komp og fint lys, ikke fult så fin lysbryter.
Men et fint bilde:)
Nå ble det mye fint, her:)

Fint, HBS:)

Vemund
Bjørn H.

Ja gjør endelig det :o)
Skal love deg at det vil bli kommentert :o)
God natt!!

Bj(Ø)rn
Henry L.

Hmm .. Photoshop er et bra verktøy. Syntes ikke man skal skygge unna det, eller digital redigering i det hele. Klart, jeg skjønner godt hva du mener, Heidi, med at du heller vil presentere bildet mest mulig originalt - men etter min personlige mening så stopper ikke fotograf talentet ved kamera.<br>Har man ikke et analogt mørkerom, så kan Photoshop være ens digitale sådan.<p>Vet at mange ser på det å bruke photoshop som uekte, og at man da ikke driver med foto lengre - men der må jeg si meg fullstendig uenig. Photoshop er bare et verktøy i hele foto prossessen.<p>Slike ting som Haiman foreslo, er med på å gjøre bildet enda bedre. Så lenge det er du selv som har gjort det - være det i photoshop, eller andre ''mørkerom,'' så er det fremdeles du som er arkitekten.<br>Slik jeg ser det, finnes det to typer fotografer .. De som TAR bilder, og de som LAGER bilder. Det beste er å kombinere, og det gjør vi her inne hele tiden; du også. :) Bildet her, for eksempel har du LAGET ved at du fikk en modell til å stille seg opp. Om jeg ikke tar feil, så valgte du lokasjon - og instruerte modellen inntil du fikk det som du ville; dette er editering. Det samme er det om du tar bort lysbryteren, osv ..<p>Mine fem cent, som det heter.<br>Takk! :)
Heidi-Beate L.

Takker for mange gode ord Henry. Får vel kanskje et nytt syn på PS nå etter å ha lest dette. Eli er en vanlig kunde som kommer til meg sammen med ei venninne og bestiller fotografering. Jeg gjør da mitt beste for at de skal ha fine bilder av seg fra ungdomstida i framtiden. Prøvebildene blir som sagt printet ut uten noen slags form for forandring fra det orginale. Men jeg kan selvfølgelig allikavel legge dem ut her med forandringer fordi om jeg kanskje ikke lærer like mye av det. Takk for at du har gitt meg et nytt syn. Skal tenke merer på det. Go helg H-BS
Avsluttet .

Liker de fleste portrettene dine veldig godt, og du er flink til å velge søte modeller.
Er ikke helt begeistret for bakgrunnen på dette bildet, men det er det eneste jeg velger å pirke på.
mvh/MR
Claus S.

Meget enig med Henry L. PS er, om man bryder sig om det eller ej, det ''mørkekammer'' der giver fotografer mulighed for at få det mest præcise udtryk frem i deres billeder (sammenlignet med et gammeldags mørkekammer). Hvis man ikke vil behandle sine billeder, fordi billedet skal være så autentisk som muligt må det være fordi man tror på ''det objektive'' fotografi. For mig er fotografi ikke objektivt (det har jeg før sagt på disse sider), men fotografi er et sprog - et subjektivt sprog. Ligesom journalister ikke kan skrive objektivt, fordi der er værdier i de ord de vælger at sætte sammen, er fotografiet også subjektivt. Fotografen vælger ofte lokalitet og altid blænde, lukkertid, hvorfra billedet skal tages (højt eller lavt), hvornår lukkeren udløses etc. så allerede inden billedet bliver taget er der sket en masse valg - som bestemt ikke er objektive, men som kan og bør være loyale overfor det der fotograferes.
PS giver mulighed for at slutte ringen af de valg der er taget da lukkeren blev udløst. Her gives der mulighed for at give billedet mere eller mindre kontrast, lysne eller mørkne plus mange andre muligheder - og på den måde gøre billedet til det unikke udtryk som fotografen gerne vil nå frem til.

Jeg har lige snapt set dine billeder igennem og efter min smag, rammer du nogle gode toner i følgende sort/hvide billeder:bilde nr. 22592
bilde nr. 19257
bilde nr. 17212
bilde nr. 18175
bilde nr. 22170
OG DU HAR MANGE GODE PORTRÆTTER, så du får også fem cents fra mig :-)

Iøvrigt kan jeg anbefale at klikke ind på nedenstående link, til danske journalister og fotografers fagblad, hvor problematikken med bl. a. PS diskuteres.

http://www.journalistforbundet.dk/coma.asp?o_id=43541&redir=1


MVH Claus
Ståle Arild G.

Ærlig, direkte fint og sensuelt.
Jeg synes huden og ansiktet hennes burde vært et trinn lysere. Det hadde kanskje latt seg gjøre uten at den lyse bakgrunnen hadde blitt helt utvasket. Stolpen hun står ved finner vi igjen flere ganger innover i rommet, det sammen med planken gir bildet dypde og rom. Tre dimensjoner i et medie som egentlig er flatt. Bra jobbet, hvis det er en valgt eller intuitiv komposisjon.
Linjene i den istykker klipte singlet tas igjen i plankegulvet og de skrå skyggene innover i bildet. Var det noe du valgte ? Det gir mer rom ihvertfall.
Livet er urettferdig. Jeg ville betalt for å få fotografere Eli. Du får penger for å gjøre det.
Trenger du en assistent ?

MVH
Ståle.
Fanklubben.
Heidi-Beate L.

Hei dere, takker igjen for oppmerksomheten. Takk Claus for gode tips om PS. Jeg får vurdere bildene mine litt mer før jeg legger dem ut om de kanskje fortjener litt tid i PS. Håper bare jeg lærer like mye av dere allikavel.
Morten: jeg velger ikke mine ''modeller'' (kunder) de velger meg. I de åra jeg har jobbet som fotograf, så har jeg vel så å si ikke tatt en eneste gratis fotografering. I så fall aldri betalt noen. Men må vel på en måte ta det som et komplemang til meg selv og mine kunder at dere liker dem så godt. Mye fint her i Rauma, ikke bare naturen.
H-BS
Marius J.

Alt er sagt ! Vil bare si at jeg likte bildet og ikke minst modellen MEGET godt !
Anja H.

Hold deg unna Eli,Bjørn.Hun er ikke singel,og hun liker ikke eldre menn!!!! For du er LITT eldre enn henne! Fase the facts!Med all respekt,Anja...
Bjørn H.

Hei igjen Eli, og takk for sist.. fortsatt et flott bilde Heide.
Og Anja, det er lov å drømme og leve i uvirkeligheten og glede seg over ting man ikke kan erfare og oppnå.

Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu