På Gjengrodde Stier - Høstversjonen
Se også bilde nr. 124713

Usikker på hvilken - om noen av versjonene, som fungerer best.
Bildet inngår i albumet Lenselangs - Fetsund Lenser er et av ti nasjonale teknisk industrielle kultur-minner, og kanskje det best bevarte vassdrags-kulturminnet i Norge. Det er videre Norges eneste gjenværende anlegg for bunting og sortering av tømmer. Anlegget ble fredet i 1985, og fløtingsmuseet/kulturminnet åpnet for publikum i 1990. Området ligger både i vann og på land og omfatter eksisterende lenseanlegg, 7 slepebåter, 25 robåter, flytende hvilebrakker og 24 bygninger hvorav 20 er fredet.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2005-10-18 16:33:01
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2005-10-18 20:40:51
    Versjon #3
  • Lagt inn: 2005-10-19 21:02:30
    Versjon #4
Utstyr
  • Nikon Nikon D70
  • Nikon Nikkor 70-200 mm f/2,8 G-AFS ED-I
  • Brennvidde175mm
  • Blenderf/10
  • Lukker1/60s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger348
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_160446} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (14)
Birgit D.

Liker dette, hvor man ser spøkelseshuset ligge i en slags tåke i enden av en gjengrodd sti, mystisk og vakkert, litt kaldt, men samtidig en myk stemning over hele bildet. Minner om et maleri. Hva er lyset som skinner på stien foran på bildet, er det faktisk en gløtt av sol? Kanskje du burde dempe den litt, den er veldig gul i forhold til de duse fargene ellers....?
Gry M.

Det er stemning i bildet, men synes at buskaset i forgrunnen, på sidene blir litt dominerende og forstyrrende. Holder en knapp på utsnittet på versjon 2. Samtidig liker jeg fargetonene i versjon bedre enn i versjon 2. Versjon 2 blir for ''rosa''.
Tor-Erik E.

Her går jeg for v1. Men, jeg ville valgt omvendt fokusområde her. Er rimelig sikker på at bildet scorer høyere på å ha en skarp og detaljert forgrunn, mens huset i bakgrunnen er uskarp.

Tor-Erik
Rolf J.

Liker det varme lyset i V2 best. Føler at fokus skulle ha ligget mer på forgrunnen, huset i bakgrunnen er allerede litt sløret pga. dis/tåke og hadde bare blitt ennå mer sløret om du hadde trukket fokusplanet mot deg.
Rolf
Jonny E.

Hei hei

Eg har mest sansen for V1 pga lyset.

Blikket mitt blir fint leda til huset og forgrunnen blir omgivelsa som man eg ser med sidesynet og da trenger ikke omgivelsa/forgrunnen være skarp og ta oppmersomheta bort fra motivet, eg trur også bildet villa virka mer uryddig med større dybdeskarphet.

Ha en god kveld

. JonnyE
Avsluttet .

Drømmende og vakkert, og v3 ble veldig bra. v1 er skjevt, noe som ødelegger bilde, likte godt v2 og, men formatet i v3 passet veldig godt her. Vet ikke hvordan du har fått frem denne effekten som er i bilde, men bra var det.

mvh arild
Avsluttet .

Fin idé, og en tittel som hever bildet. Pga valg av fokusplan ledes blikket inn mot huset, som er det eneste ryddige (ikke gjengrodde) elementet i bildet
Avsluttet .

Har også sett på bildet du reffererer til nedenfor og det var spennende å se hvordan stedets lanskap endrer seg med årstidene. Liker utsnittet i v3 best da det sammenfaller godt med nr. 124713.

Disen er med på å legge en fint og høstlig slør over stedet.

Svenn
Kristel S.

Hei.
Jeg ble overrasket av dette bildet, fordi jeg vanligvis ikke liker kvist og kvast, men bildet ble bare vakrere og vakrere jo mer jeg så på det.
-Drømmende har noen vært innpå, ja, det synes jeg også. Som en avstandsforelskelse. En som sitter i smug, og venter på å få et lite glimt av sin store kjærlighet i vinduet :)
I v1 synes jeg huset ligger for langt oppe i bildet, i v3 synes jeg huset er for nært. Så jeg likte altså best v2 (selv om nok v3 er mest 'riktig' med tanke på det gyldne snitt). De varme fargene i v2 synes jeg understrekte det drømmeaktige inntrykket, kan hende en mellomting mellom v2 og v3 hadde passet hva fargene anngår.
Nydelig!
Mvh Kristel.
Odd Tore S.

Forgrunnen er vel ganske typisk rotete, og av den grunn en riktig del av miljøet, men for min del bidrar ikke kombinasjonen av rotet og uskarp til den rette stemningen her. Kanskje spesielt fordi forgrunnen er sterkere belyst enn huset, som er ganske blasst.
Jeg tror jeg ser hvor du vil, men følger deg ikke her.
Odd Tore
ingebjørg fyrileiv g.

Dette har nesten en litt mystisk/skummel stemning.. Men etter å ha lest Kristel sin kommentar, synes jeg at hun sier det veldig bra. Sier meg enig med henne.
Likte dette. Noe annet fra deg:)

hilsen ingebjørg
Christian H.

Av de tre versjonene som foreligger her syntes jeg nr. 2 er best. Skulle imidlertid gjerne likt å sett v1 i et annet utsnitt. Har sansen for lyset som faller på stien i forgrunnen. Ville kuttet vekk noe av den mørkeste vegetasjonen helt til høyre og venstre i forgrunnen, det tror jeg ville gitt et bedre utsnitt. I tillegg ville jeg hatt veggen litt mørkere.

I motsetning til andre her vil jeg ha større blender, med fokus fremdeles plassert langt inne. Vegetasjonen i forgrunnen er litt irriterende rotete og det blir ikke bedre om den blir skarp.

Ville også vurdert et annet objektivvalg, med den telen du har valgt syntes jeg stien - og dermed dybden - blir litt for kort.
Inger-Lise S.

'På gjengrodde stier'',ja.. Det er ikke bare Knut Hamsun som har vandret på de:) Og her vitner jo buskaset godt om elde.
Interessant undertekst.
Av versjonene liker jeg best v#2. Her faller lyset så fint på stien. v#1 har enda mer lys, men det er som nevnt skjevt.
Jeg velger v#2 her.

Inge-Lise
Gunnar G.

Jeg er enig med Odd Tore. Jeg ser hva du er opptatt av å fange inn, men uten at du helt har klart det. Forgrunnen ødelegger noe, både lysmessig og ikke minst skarphetsmessig. Kanskje skulle du ha brukt et vidvinkelobjektiv og ikke en zoomtele som her. Versjon 3 ga meg mest malerifølelse, også fordi det viser minst av den uskarpe forgrunnen.
Gunnar
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu