Hvordan kan den fly?
Alkekongen må være en av de fortsatt flygedyktige fuglearter som står nærmest foran en pingvinkarrière? Ikke desto mindre har denne krabaten med luffer mer enn vinger på kort tid fløyet sånn ca. 3000 km fra Svalbard, rundt Sørlandet og inn i Oslofjorden (bildet tatt ved Gåsungene (feilskrevet først til Gåslungen) i Oslofjorden sist søndag).
Utstyr
  • D2x
  • 300mm
  • Blenderf/4
  • Lukker1/500s
  • FilmtypeIso 200
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger784
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_161515} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (23)
Avsluttet .
Veldig flott bilde! Vannspruten som går mot høyre skaper balanse i komposisjonen. Hadde ikke den vært der, ville det blitt noe venstretungt.
Skarpheten sitter som et skudd der den bør sitte. Skaper liv med litt bevegelse i vingetuppene. Vanndråpene passe frosset. Et teknisk mesterverk etter mitt syn. Enormt bra!
Alkekongen er vel en av de fuglene med minst elegant landingsteknikk. Direkte komisk å se på. Har fotografert denne fuglen mange ganger når jeg har vært på hvalfangst, men aldri med et resultat som dette. Glemte å si at eksponeringen er perfekt den også!
MVH en imponert Jan Ottar Olufsen
Alexander L.
Ha ha ha, tøffe lille karen!

Forøverig enig men Jan OO.

Fett bilde!!!!

Xander
Leif G.
Som vanlig, et fantastisk fuglebilde Ketil! Håper du fortsetter å legge ut masse bilder. Det er svært lærerikt for meg å lese både dine og andres kommentarer.
Jan O Ø.
Hei. Dette var virkelig fint. Vannspruten bak fuglen gjør dette til et helt spesielt bilde som man sjelden eller kanskje aldri får se maken til. Hvis man skal pirke litt så kunne du kanskje beskjært det en liten tanke i bånn.
Mvh Jan O.
Odd Tore S.
Flott actionportrett av fuglen med hekkbølge som formelig eksploderer bak den. Majestetisk i all sin klønethet, det er jo ut som om den har stallet ut i lufta og så nærmest faller i vannet.
Den virker veldig ''rett'' i bakhodet, hadde forventet en mer buet overgang mellom topp av hode og rygg, men det er kanskje en del av landingsstillingen?
Du skriver Gåslungen i Oslofjorden. Jeg er kjent med (og ved) Gåslungen i Nordmarka, finner ikke Gåslungen i Oslofjorden på kartet (NGO). Hvor? Gåsungen ved Røyken?
Odd Tore
Stig B.
Teknisk bra selvsagt, fint balansert med skvulpet bak fuglen. Fin komposisjon med miks av fin skarphet og bevegelseuskarphet.

Mvh Stig
Arne S.
Vannspruten og bevegelsen i vingene gjør dette til et meget severdig bilde. Fugleinteressen din smitter. Måtte virusen ikke gjøre det samme.
Ketil K.
Takker for kommentarene. Odd Tore: Jeg stusset også over det flate bakhodet. men det ser faktisk sånn ut. Derimot var Gåslungen litt feil og er rettet til Gåsungene.

Fuglevirusfaren er antagelig betydelig overdrevet. Det er flere typer av slikt virus, hvorav de fleste ikke betyr noen fare for mennesker. Likevel blander media dette sammen i en herlig suppe av spekulasjon og sensasjon. Det er menneskers nærhushold med ender og kyllinger og dårlig hygiene særlig i deler av Asia hvor det er problemer, og det er et begrenset problem, hvor kun et meget lite antall mennesker har dødd. Å begynne å skyte eller jage trekkfugler i Norge ser rett og slett ut til å bli en massemediaført villedelse, håper det ikke fører til helt feil tiltak.

Det er den menneskelige direkteberøring med smittede tamfugler over tid under svake hygieniske betingelser som skaper problemer for mennesker, ikke villfugler. Det er tamfuglkyllinger som i tilfelle blir hardest rammet av virusene, ikke mennesker. En menneskelig pandemi/epidemi er så langt ikke en realitet.
Gunnar N.
Hei Ketil!

Flott bilde av alkekonge. Nydelig skarpt, komposisjonen holder etter min
mening takket være bevegelsene i vannet bak. Selv om alkekonge er lett
å komme innpå så er dette et ualminnelig bilde uansett.

mvh Gunnar
Rune Edvin H.
Fin ballanse., Fin fugl. Flyvedyktigheten er vel ellers bare et spørsmål om frekvensen av vingeslag i forhold til vekt.
Rolig og behagelig bilde med fin bakgrunn
Rune
Christian H.
Enig med de andre her om fin komposisjon og bevegelsesuskarphet. Savner litt bedre detaljer i den mørke fjærdrakten.
Jonas L.
Meget pent.
Synes du virkelig får frem sjarmøren i denne lille alkefuglen, som jeg førtst og fremst forbinder med Svalbard.
Noen få konturer etter oppskarpingen er det eneste jeg henger meg litt opp i her, ellers synes jeg dette er bare bra.

mvh JL
Avsluttet .
Jeg kan ikke med min skjerm se at det mangler detaljer i den mørke fjærdrakten. Tverimot er jeg imponert over eksponeringen og dynamikken.
MVH JOO
Eyvind R.
Flott bilde, Ketil. Vannspruten gir bildet ''det lille ekstra''.

MVH Eyvind
kai j.
Skarpt og bra bilde med en fin sprut i bakkant som gir bilde spennning. Eneste lille minus er at jeg synes bilde skulle ha hatt litt mere luft til venstre

Mvh Kai Jensen
Svein B.
Herlig krabat dette, og bildet beskriver dens morsomme vesen på en fin måte. Herlig positur, og vannspruten bak tilfører det lille ekstra. Nydelig håndtering av en kontrastrik og vanskelig fjærdrakt. Skulle vel gjerne sett litt mere luft til venstre, samt at noen spor etter oppskarpingen- spesielt ved nebbet- ikke var der.


Mvh
Svein B
Ketil K.
Hjertelig takk for nye kommentarer! Jeg prøvet meg fremfor å finne det beste utsnittet. Hadde jeg tatt med mer luft foran alkekongen ville den blitt veldig midtstilt i bildet, noe jeg ikke synes passet. Alternativet var å gjøre dette til en wide-screenversjon, men det formatet passer dårlig sammen med foto.no's begrensninger. Foto.no har muligens en jobb å gjøre med å få formatgrensene mer fleksible.
Avsluttet .
Vannspruten og bevegelsen i vingene er meget tiltalende. Fuglebildene din er en nytelse.

MvhJRH
Hans-Gunnar H.
Fugel som en alke;)
Nei da, dette var bra praktfullt Ketil, har nok ikke noe mer konstruktivt enn det!
Plages ikke med motivet så langt mot venstre, ikke i denne posituren med denne kontakten!
MVH Hans-Gunnar
Carsten A.
Veldig bra med fint avpasset lukkertid. Pingvinkarrière passer vel endel bedre på en annen alkefugl, den avdøde geirfuglen.

MVH CA
Torbjørn K.
Helt klart vannspruten som gjør dette bildet. Liker at du har både tildels frosset vanndråpene samtidig som du har fått frem bevegelseuskarphet i vingetuppene. Fint med blåtonene i bildet også.

Torbjørn
Avsluttet .
Det er vår oppgave å passe på at Alkekongen ikke lider samme skjebne som Geirfuglen. Spørs om vi klarer det, da.

Ellers er det:
Bra som vanlig, av en fotograf som har klart å få bra bilder av 100 forskjellige fuglearter. Jeg kommer f*** ikke over det. Utrolig.

Stian Håpnes
Atle Q.
Hei Ketil.
Som vanlig teknisk brilliant fra deg. Ville beskjært litt av det uskarpe nede, ellers prikkfritt.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu