Naturens pyramidespill
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2005-10-28 13:35:48
    Versjon #2
Fotograf
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger404
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_161723} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (21)
John B.

Hei ! Jeg synes dette var meget stilig, og ikke minst meget godt observert.
Det hadde nok vært enda noen hakk bedre om sola hadde vist seg. Jeg tror sola hadde vært med å gi litt mer dybde i motivet, men for all del meget bra bilde.
John B.
Bente K.

Så enkelt og så elegant. Bra sett. Dette likte jeg umiddelbart.
mvh Bente
Grethe H.

Jeg falt fullstendig for dette! Godt blikk for detaljer...og jeg savner absolutt ikke solen her. Det ville blitt skygger som *ødelegger* pyramidene.
Grethe :-)
Ole Walter S.

Hei Ann, et fint bilde, vinterdokumentasjon. Likte fargene du har fått på stråene, men savnet litt luft over dem.

hilsen din kritiske nabo.


Ole W.
Christian H.

God idé og et ok bilde. Jeg syntes snøen er litt i overkant blå og at det litt vanskelig å se detaljene i snøen. Litt i tvil om jeg syntes om at du har kuttet snøen som ligger på toppen av den høyeste pyramiden, for utsnittet er egentlig stramt og fint, og jeg savner ikke luft over for luftens skyld.
Avsluttet .

Enkelt, rent og pent. Liker komposisjonen og de få elementene samt det minimalistiske ved motivet. Fin skildring av de små ting en kan finne i naturen - det kreves et observant blikk for å se slike ting som dette. Og det ser det ut til at du har.
Edvin S.

Honør til deg Ann, for dette bildet. Meget enkelt og virkningsfullt. Bra sett.

Mvh ~ Arne
Avsluttet .

Hei
Meget stilig, og jeg er enig i første kommentar fra John. Godt observert, og bildet hadde nok blitt enda bedre om sola hadde lyst opp motivet og gitt litt mer liv og dybdefølelse.

mvh arild
Steinulf L.

Ikke så mye å føye til her, din observasjonsevne svikter sjelden.
Nina S.

Ser nesten ut som en skisse over pyramidene i Gisa. Veldig bra sett, artig med snøen langs kanten og fint med det rommet av lysere nyanser snøkantene skaper. Likte godt tittelen du har valgt.
Mvh Nina
Stine J.

Hei Ann,

Pen pyramide i en fin komposisjon. :-)

mvh Stine
Rolf J.

Elegant, litt trangt i toppen. Tror ikke at sol hadde forbedret noe her.
Rolf
Odd Tore S.

Stilig og enkelt, motivet kler det helt diffuse lyset du har her som lar stråene få dominere samtidig med at snøen de bærer er tilstrekkelig godt antydet. Jeg synes at dette formidler følelsen av tidlig vinter på en utmerket måte.
Men hvorfor må du dyrke snauismen så grundig i topp?
Nå stopper du blikket mitt effektivt der, og lar det irriteres over at du har kuttet midt i snøen på strået. Vel er det in å kutte toppen av hoder når man skal lage portretter, men kan man trekke parallellen hit?
Odd Tore
Jan O Ø.

Hei. Enkelt, men veldig dekorativt. Veldig fine farger som står godt i forhold til den hvite sneen. En fin dokumentasjon på overgangen mellom høst og vinter. Bildet ser en tanke lyst ut på min skjerm.
Mvh Jan O.
Fred S.

Strå, ja; det liker jeg ! Sitter på et par slike med rimfrost på, men ''tør'' ikke legge dem ut; må jo tenke på mitt frynsete navn og rykte: Har fått signaler om at nok er nok. Du, derimot, har vel holdt din sti rein når det gjelder strå, og tåler et par til før fornyelsespolitiet slår til .
Teknisk rimelig bra, så vidt jeg kan bedømme; snøen på stråene i klar nok kontrast til snøen i bakgrunnen, og høstens gulfarge er i behold. Enkelt og greit, dette, og bestandig et fascinerende motiv, med eller uten speiling. Hører med blant de små ting som de er fint å utforske....

vh fred
Thomas M.

Hei, flott bilde! og må si som Steinulf sa; din observasjonsevne svikter sjelden ;) godt fanget!

mvh thomas mørch
Ann F.

Tusen takk for kommentarer til dere alle!

Til min kritiske nabo OWS, AKK-kamerat OTS med samt Rolf J.: dæ'kke mer å gå på. Jo kanskje et par mm., men bakenfor var det strå alle vegne, så utsnittet måtte det virkelig jobbes med (for ikke å si min stilling i opptaksøyeblikket - se profilbilde, men tenkt dere i sne) for å unngå å få med mer.

Er ikke så sikker på om sol hadde tilført så mye, det måtte i så fall vært sløret sol, ellers hadde kontrasten blitt veldig høy.

Mvh Ann
Odd Tore S.

Snauisme med gode grunner må naturligvis aksepteres, men ellers er det snart på tide med en liten kontrarevolusjon her:
Det appellerer ikke til min fantasi at bilder må være så dønn konsentrerte om det som skal være hovedbudskapet. Litt miljø og frihet hører gjerne til!
Ellers blir det fort like endimensjonalt som økonomers tenkesett.
Odd Tore
Ann F.

Jamen, jamen,
tenk om jeg ikke VIL ha med mer, da, klutteret bakenfor ville ødelagt de rene linjene i trekantene.
:-)
JPG-versjonen av originalopptaket er lagt inn som V2, kun nedskalert, ikke beskåret eller behandlet i det hele tatt. V1 er justert fra RAW-fila.

Mvh Amm
Odd Tore S.

Det var akkurat det jeg mente, din begrunnelse er i høyeste grad akseptabel fordi den holdt unna forstyrrende rot. Til og med jeg lar være å sette likhetstegn mellom rot og naturlig og tilhørende miljø! Men uten rot synes jeg at du hadde kuttet snaut!!!
Jeg har ikke planer om å bli rødegardist her heller.
Odd Tore
Ann F.

OK da, så er vi vel egentlig enige.
:-)

Rotet bakenfor er heller ikke synlig på V2 fordi jeg inntok min sedvanlige bønneteppestilling i nysneen. Men du har jo fantasi nok til selv å forestille deg hvordan det kan se ut et sted hvor det er en del tørre lange gresstrå langs stien, og som er overrasket av første snefall, hvori det altså fantes en mindre del som var interessant i mine øyne, nemlig dette.

Beskjæring/utsnitt synes jeg i prinsippet skal være så snau at den drar oppmerksomheten mot det viktige, hovedmotivet, og utelater det distraherende, det som ødelegger linjer. Og samtidig så luftig at det ikke føles som motivet stanger i veggen.

Grenselinjene kan av og til være flytende. Og diskutable.

Mvh Ann
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu