Eventyrveien
Bildet er manipulert i ACDSee.
Spennende bilde med fine farger.
Utstyr
  • Nikon D 70
  • Sigma 55-200
  • Blenderf/5.6
  • Lukker1/50s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger264
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_161781} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (4)
Linde G.

Antageligvis helt nybegynner når det gjelder bildebehandling for du overdriver og du søler til med fargene slik at det blir rotete og ikke særlig brukanes. Du må nok tone deg ned og heller tenke gjennom hva du vil med fargevalget og manipuleringen. Du har blikk for motiver, så hold deg der og forsterk motivene dine, ikke ødelegg dem ! Man blir lett ivrig inni bildebehandlingsprogrammen fordi man kan gjøre alt der, men dette er balansekunst på øverste hylle.

Hilsen
Linde Gilberg
John B.

Hei ! Det er mulig at du mener å skape din helt særegne stil, der det er om å gjøre å terge opp flest mulig. I såfall har du lykkes, hvis ikke det er målet så har du nok bomma helt desverre...
John B.
Joárr Larsson B.

Hmm..enda et ødelagt bilde.
Gunnar G.

Gitt at et bilde skal være mest mulig ''naturlig'', skjønner jeg kommentarene til dem foran som ikke liker det du har gjort. Men jeg er ikke helt sikker på om et bilde nødvendigvis behøver å være naturlig. Vi har flere meget dyktige folk her på foto.no som bevisst bruker ulike digitale redigeringsteknikker og både forvrenger og nyskaper sine bilder - med stort hell og med masse ros fra de øvrige her.
Så hva er det da som kanskje er uheldig med bildet ditt??
Først noe så banalt som beskjæring. Siden du ikke skal gjengi naturens virkelighet, er du også helt fri til å bare ha med i bildet det som utgjør bildets følelsesmessige innhold. I dette bildet vil det si en beskjæring oppe, slik at du får bort himmelen. Den har ingenting i bildet å gjøre!! Beskjær til like over buen i trærne. Dernest må du klone bort himmelen som er igjen i venstre hjørne. Det er mulig du kan/bør beskjære bildet litt fra begge sider. Kutt da tvers gjennom den andre stolpen på venstre side og den første på høyre side. Da vil den omtalte himmelflekken forsvinne i beskjæringen. Du må da også beskjære litt nedenfra.
Men noe som også plager meg er at bildet er uskarpt og derfor virker mer ''rotete'' og gnagende i øynene enn nødvendig. Hadde bildet vært sylskarpt er det ikke sikkert kommentarene hadde vært så negative. Hvis du har fotografert i JPG, er det et tips å overføre dette til TIF før du gjør en enste endring i bildet. Bearbeiding av et Jpg-bilde vil alltid føre til dårlig kvalitet. Det beste er å fotogtrafere i NEF og deretter bearbeide bildet i TIF før omgjøring til JPG og krymping til foto.no-størrelse. Bruk også ''sharpening'' eller helst ''Unsharp mask''. Alle digitale bilder bør/må gå gjennom en slik skarpingsprosess.
vennlig hilsen
Gunnar
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu