Stjerner ble født i natt
Utstyr
  • Canon EOS 300D
  • Canon EF-S 17-85 mm f/4-5.6 IS USM
  • Brennvidde85mm
  • Blenderf/11
  • Lukker1/200s
  • Filmtype(ISO100)
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger513
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_162222} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (27)
Lars-Anders M.
Fint mønster. Naturen er vakker.
ingebjørg fyrileiv g.
ja, naturen er svært vakker.
fine formasjoner, fascinerende.
fint med hvitt mot svart her.

ingebjørg.
Vegard L.
Orginalt og med fine mønster. Kommer godt frem, slik det er presentert. Isolering av et fnugg hadde nok også kunne blitt et fint studie.
Mvh Vegard
Oddvar B.
Kreativt, et pent bilde med passende utsnitt og bra skarphet.
Det ser ut til å snø temmelig tett her..?
Kurt S.
Masse flotte detaljer å se i naturen for den som har ''øynene med seg,'' som det heter. Her hadde du heldigvis også kamera med deg-:)
Dekorativt og vakkert.
Mvh Kurt
Stine J.
Dette ble lekkert! Ser ut som stjerner på nært hold. De små fnuggene inn i mellom skaper fin dybde. Fint utsnitt. :-)

mvh Stine
Øyvind A.
Pent og velgjort. Har riktignok sett omtrent akkurat samme bildet en del ganger før (i mitt eget arkiv også, hehe), men uansett ok.
Ø.
Avsluttet .
Aha, dette var vakkert. Jeg sitter og ser på det men finner ikke ut hva du har gjort her.

Veldig veldig bra bilde.

mvh arild
Espen A. I.
Wow, naturens egne praktverk fanget av deg. Godt sett og jeg henger meg på de andre her. Stå på!

Mvh Espen AI
Eli B.
Utrolig bra og for en idé! Stilig at du har klart dette. Nesten synd at snøen har forsvunnet igjen.
mvh Eli
Torbjørn K.
Dette ble bra. Meget fint mønster du har fanget og fint med kontrasten som lager et nær sort-hvitt bilde, uten å være sort-hvitt. Bra lys som tilfører bildet en ekstra briljans. Synes det nær kvadratiske utsnittet gir en fin ro i bildet, noe som er bra her. Jeg er litt usikker på skarpheten i enkelte krystaller, spesielt den oppe til høyre. Dette er jo i utgangspunktet et ''flatt'' mønsterbilde, og da mener jeg at hele bildet egentlig bør ligge i fokusplanet slik at alle detaljer blir like sentrale i bildet. Her ser det ut som du har vinklet kameraet litt, slik at fokusplanet går på skrå gjennom bildet. Hadde du valgt en mer paralell løsning, så hadde du kanskje gått mistet litt av lyset og kontrastene i bildet?

Torbjørn
Hans Jacob H.
Vakre isroser på en frossen dam kan det se ut som, hvis jeg ikke er helt på ville veier. Utsnittet fungerer bra det som det er, men et alternativt som var litt nærmere hadde kanskje blitt enda bedre. Det kan også se ut som det er litt vel hardt lys her og der. Hvis dette er direkte sollys (fremdeles med forbehold om at jeg er helt på jordet), kunne det kanskje vært en idè å bruke en reflektor el.l. for å utjevne lyset litt.
Tom A. T.
Nærbilde av nattehimmelens stjerner ;o).. Flott utført.
mvh Tom T
Avsluttet .
Dette synes jeg ble særdeles bra.
Slik bildet fremstår ser det nesten 3-dimmensjonalt ut. Tankene mine er langt ute i verdensrommet når jeg ser på dette bildet. Toppbilde både teknisk og komposisjonsmessig.

Hilsen JRH
Steinulf L.
Det ble en fin harmoni i bildet. Har du pixler nok kan det være en god ide som foreslått ovenfor å utforske en av stjernene.
Nils G.
Jo mer jeg ser desto mer må jeg se videre. Utrolig fascinerende bilde når jeg ser det i fullskjerm. Filosoferer litt over alle de små hvite punktene og spør meg selv: tilfører de noe eller burde de ha vært fjernet? Min konklusjon ble at de skaper en meget spennende tredje dimensjon i billedflaten.
Dette er virkelig inspirerende og det uungåelige spørsmålet blir: hvordan?

Nils
Ann F.
Star Wars-assosiasjoner med eksploderende asteroider.
Heldigvis langt mer fredsommelig, solbelyste glitrende snøkrystaler.
Jeg synes det ble dekorativt, har lite å foreslå i form av endringer/tillegg/fratrekk m.m.m.
Muligens ville jeg ryddet litt opp i de aller minste flekkene for å få frem de store krystallene mot renere bakgrunn.
Men vil gjerne vite - er det i sollyst med mørk vindusrute bak? Eller?
Mvh Ann
Knut L.
Enig med Ann; - her har du fått til en enorm 3-dimensjonal virknig (med et 2-dimensjonalt motiv !) - det er jo som å se rett inn i det beksvarte universet med blinkende stjerner foran og bak. Spektakulært og spennede.

mvh
Knut
Ketil K.
En stjernehimmel uten små lyspunkter blir jo feil, og du ville mistet dybde - så jeg ville beholdt detaljene som det er. Se ellers bilde nr. 54967 mer av typen engler daler ned i skjul av noenlunde samme motivgruppe. Tror jeg ville hatt ditt bilde i farger. Gjerne dyp blå bakgrunn og et visst gyldent skjær i stjernene.
Odd Tore S.
Takker for veldig positive kommentarer, var litt betenkt med dette fordi så mye havner i kategorien klisjé.
Opprinnelig tittel var ''Star Wars'', mye på grunn av typen i øvre venstre hjørne, men så kom jeg på at jeg ikke har sett noen Star Wars film, og egentlig ikke har peiling.
Dette er rim på knapt døgngammel is i utløpet fra Halnetjern, ganske mørk bunn, helt klart, sidelys. Ca. 2/3 utsnitt, bildet tatt med tele og omtrent på nærgrensen (~ 35 cm). Med over en halv mil til bilen i snø type ankeldyp til skrevdyp var det ikke aktuelt å balansere lenger ut for å ta bildet helt vinkelrett ovenfra. Så dette er det beste jeg kunne få til.
Småfnuggene må være med, nye stjerner uten universets myriader i bakgrunnen rimer ikke. Og siden dette er en eksplosjon i urmaterie, må det være spor av andre stjerner som allerede har ekspandert ut av bildeformatet.
Odd Tore
Avsluttet .
Ser for meg en gruppe asteroider på vei gjennom universet. Bare så du vet det.....jeg tenkte tanken før jeg leste hva du har skrevet under bildet.....så det så !!!

Klart de små og mellomstore bitene må være med. Universet er stort og fjerne stjerner dukker altid opp i bakgrunnen.

En fjerning av iskrystallen i nedre kant ville vært på sin plass.

Svenn

Avsluttet .
Ja jeg ser det nå.....det er en gjennomført medtagelse av deler av krystaller i alle bildets sider, så i den forstand kan de være der. Skjønner det er et poeng å ha de der for å skape et større perspektiv, spesiellt hvis man betrakter et univers.

Fjerning av krystall i nedre kant måtte nødvendigvis ressultert i fjerning av krystallene i de andre sidene. Slik sett faller mitt poeng bort i forrige kommentar.

Svenn
Fred S.
En råkald vinter-søndag for et par år siden kom en av bygdas unge fruer spaserende forbi en islagt pytt på et jorde like ved veien, og der lå en fyr utstrakt på magen. Fyren var meg, fruen tenkte nok sitt rundt dette med festglade lærere, så jeg var rask å fortelle hva jeg drev på med; nemlig det samme som du har gjort her.
Veldig fascinerende greier, disse isrosene, som tydeligvis bare dukker opp under helt spesielle værforhold. Pytten hadde hundrevis av dem, men bildene mine ble desverre ikke særlig mye å skryte av. Det synes jeg ditt har blitt: komposisjonen er kanskje litt ''tilfeldig'', noe den nødvendigvis må bli, men skarpheten er upåklagelig, og det er vel det viktigste her. Hvorvidt du burde ha klonet vekk enkelte av de som stikker fram i kantene vil jeg ikke ta stilling til, egentlig uvesentlig her.

vh fred
Nina S.
En sånn nærkontakt med stjernene har jeg aldri hatt.
Utrolig stilig, og stjerneklart.
Veldig bra, i tillegg en flott dybde og uendelighet du formidler bakover i stjernehimmelen.
Mvh Nina
Odd Tore S.
Takker for flere kommentarer!
Min egen kommentar ville vel blitt noe slikt som at dette var en ganske interessant tilnærming, og at de små lyse prikkene sammen med sporene av flere stjerner som ''rømmer'' ut av bildeflaten gir dybde og dynamikk til bildet.
Selve kompen er tilfeldig, men med en antydning av diagonal som forsterkes av retningen på isnålene. Mørk bakgrunn gjør seg, stjerner står best frem om natten!
Et nærstudie ville vært interessant, f.eks. av høyre hjørne.
Odd Tore
John-Tore G.
Hei. Dyktig sent ute her. Jeg tror jeg nøyer meg med å henge meg på de andre rosende ord. For dette likte jeg. virkelig bra!
mvh John-Tore
Tone B.
Hei Odd Tore,

Veldig sent ute her og du har allerede fått mye ros for dette bildet. Å gjennta det som allerede er sagt gjør jeg ikke, men slenger meg på å sier bare at dette var kjempe flott! Enkelt og lekkert!

mvh Tone
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu