FREDelig
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2005-11-05 09:52:31
    Versjon #2
Utstyr
  • nikon coolpix 5700
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger874
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_162881} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (26)
Nina S.
Veldig FREDelig, og kaldt og morgen.
Fin komposisjon synes jeg med to gjentagende brune elementer i tåkeheimen, fin antydning av lys bak åsen. Har i grunnen ikke noe å utsette på dette, bortsett fra noen sorte små flekker som kan fjernes for å lage en renere grå flate.
Mvh Nina
John S.
Flott motiv, men det ble litt for mye ''høydemotiv'' - selv om jeg liker dette formatet. Det viser at vi har en fin fototid foran oss - det gjelder bare å utnytte årstiden, like bra som på dette bildet.
John H.
Sorry, dette funker ikke for meg. Et fredfylt sted, men komposisjonen steder ikke øyet til hvile. Det rives mellom de to feltene som stikker inn i bildet fra sidene.
Odd Tore S.
OK motiv å få servert etter at det månedlige økonomiske med faktureringer & co. er ferdig, det er ikke alltid like fredelig.
Motivet er rett og slett FREdelig (har tatt vekk en stor bokstav fordi det litt mindre tåke og litt mindre saturation enn FREDelig skulle tilsi).
Litt kald og matt stemning, ganske typisk. Selve kompen er harmonisk, og likedan utsnittet selv om det er i høydeformat.
Tydeligvis ble også jeg harmonisk, siden jeg ikke fant noe å pirke på.
Odd Tore
Christian H.
Liker øverste halvdel godt, men som Johnene er inne på er det et eller anne med komposisjonen som ikke faller helt i smak. Tror det er noe med hvordan sivet i forgrunnen er arbeidet inn. Det må definitivt være med, men kanksje helst på en anne måte. Tonenen og stemningen ellers er fin.
Espen A. I.
En kraftig beskjæring på midten hadde skapt to gode bilder, men det øverste motivet hadde dratt i land mange gode skussmål. Alikevel syns jeg du skildrer et miljø på en god måte med begge motivene, men som John sier, man rives mellom to motiver. Eksponeringen er veldig bra og tonene i bildet tilsier tiden vi er på vei inn i. Liker meget godt den rolige stemningen du formidler. Kan du også legge ut en versjon der kun det øverste motivet er med? Det tror jeg hadde blitt veldig fint.

Mvh Espen AI :)
John-Tore G.
Halla Fred! Jeg så at det var to John''er her fra før av, og da kunne jeg ikke dy meg;-)
Jeg synes at gresset som var med tilførte dybde i bildet. Jeg liker godt lyset og disen som er her. Det er flere muligheter men jeg synes denne funka bra for min del. Jeg har litt skjeve hornhinner, så er kanskje derfor jeg ikke føler noe problem med flakkende blikk her! Skulle du beskjært noe her mener jeg at du kunne skavet av litt øverst i bildet. Tett oppunder lysflekken som er øverst til høyre?
mvh John-Tore
Ketil M.
Synes dette ble for nakent i fargetonene! litt for mye mot hvitt, men det er muligens meningen?
Fred S.
Takk for kommentarer, synes jeg får svært mye konstruktivt tilbake her !

vh fred
Hans-Petter L.
Nesten uvirkelig kaldt og vakkert! Jeg synes formatet fungerer fint, og at gresstustene i for- og mellomgrunn balanserer hverandre.

mvh
hpl
Hans Jacob H.
Riktig så koselig dette her, med kjølige avstemte fargetoner.

Jeg ser en (motsatt) S-form i vannet, rundt de to gress-halvøyene som stikker så fint inn fra hver sin side. En form som muligens hadde blitt enda tydeligere med et ørlite lavere standpunkt. Litt mer kvadratisk format altså.

Alternativt flytte hele siv-stasen foran noe lenger inn i bildet, eller eventuelt foreta inngrepet med innleid mudderpram og graveutstyr, hvis flytting i ps er et tabubelagt område. :)

Spøk til alvor: Et nydelig stykke arbeid med en sedvanlig FREDelig atmosfære. .)
Nils G.
Slike bilder beundrer jeg. Det er rent og fint i innhold. Det er rent og fint i farger. Og det er rent og fint i utsnitt. Misunnelsesverdig er det for meg.
Litt pirk: Helt nederst og nede helt til venstre er det et par sorte flekker som jeg ville ha klonet vekk.
Supert bilde.

Nils
Avsluttet .
Joda dette var bra. Flott komposisjon med sivet i forgrunnen som gir god dybdefølelse for bildet.

Kaldt og fint motiv med riktige farver.

Veldig bra

mvh arild
Johan K.
Fantastisk stemning du formidler med bildet!
Ser ideen med de to sivene som stikker inn, men føler blikket flakker litt opp og ned her. Så et litt lavere standpunkt ville gjort susen tror jeg.

Liker godt de kalde fargetonene

Johan
Fred S.
Takk for nye og igjen konstruktive kommentarer. Vil jo ikke at dere skal være nødt å flakke alt for mye med blikket, så etter flere forslag om å flytte nederste grastust gjør jeg det, og ender opp med noe mer kvadratisk i versjon to. Denne versjonen har heller ikke den antydningen til blått som jeg la på i versjon 1.

vh fred
Gunnar H.
De 3 ''mørke'' elementene i bildet samarbeider på en måte bedre i din siste versjon. Jeg synes denne komposisjonen løfter bildet flere hakk og gjør det til et enda vakrere bilde. Gunnar
Stine J.
Hei Fred,

V1 er kommentert opp og ned og i mente, så jeg lar den være. :-)

V2 synes jeg ble riktig så flott, fin stemningsformidlig i en flott komposisjon. Høy dekorasjonsfaktor og hadde passet i stort format på en vegg.

mvh Stine
Avsluttet .
Fin stemning og velbalansert komposisjon. Gresstua i forgrunnen danner det nødvendige skarphetspunktet. Det er ok at tua i forgrunnen fortsetter ut av billedkanten til høyre, siden mellomgrunnen også går helt til billedkanten (venstre side).
Versjon 2 er den som virker mest balansert etter tradisjonelt komposisjonsmønster. Liker fargene fra versjon 1 best.
ingebjørg fyrileiv g.
Dette var det lett å like..Skarpt og diffust på samme gang.
Liker det kalde og rene uttrykket.

Men det er ''noe'' med tuene. De kan virke litt for plassert, på
v2 stemmer vel dette. Vet ikke helt hvordan jeg skal ordlegge meg her,
men du forstår nok hva jeg mener.
''jeg må ha noe i den andre siden for å balansere''.

Liker stemningen.

hilsen ingebjørg
Fred S.
Takk til dere fire siste også. Joda, Ingebjørg, jeg skjønner hva du mener, og jeg er troende til å legge ut tuer for å få til den balansen du snakker om. Akkurat disse to tuene var imidlertid ''på plass'' da jeg tok bildet, så eneste flyttesjauen jeg har hatt her var å flytte den nederste tua oppover i versjon 2.

vh fred
Espen A. I.
V2 ble mine forslag smeltet sammen og det synes jeg fungerte
veldig bra Fred! Hva synes du selv?

mvh Espen
Johan K.
Komposisjonen i v2 funker bra den. Men jeg foretrekker tonene fra v1

Johan
Kristel S.
Hei Fred.
Jeg så på dette bildet den dagen du la det ut, men har ikke hatt tid til å skrive. Jeg har kost meg over den finurlige tittelen, du er jammen god på dette! Inspirerende rett og slett, jeg har jo tenkt veldig på hvordan mitt KRISTELig skal se ut ;)

Bildet sleit jeg mer med; motivet er kjempefint, fargene likeså, men jeg tror det både er litt skeivt, altså heller mot høyre, og det virker høyre-tungt, noe som framhever skeivheten. Skeivheten har jeg opplevd som ganske forstyrrende i dette bildet, og har vært overrasket over at ingen har nevnt det. Høyre side av fjellet ligger tydelig lenger bak, og jeg tror det kunne blitt veldig bra om du rettet dette opp, at du ordner perspektivet. Da får jeg også FRED, ha ha ha!
#2 synes jeg ble unaturlig med tanke på skarphet kontra uskarphet. Tusten foran, og den speiling er sylskarp, mens vannet ved siden av er ikke. Det glir også veldig raskt over i det uskarpe bak denne. Men, det er ikke sikkert jeg hadde reagert på dette om jeg ikke hadde sett #1, det skal sies!

Mvh Kristel.
Fred S.
Takk for nye:
Espen: Nei, hva skal jeg si... Er egentlig ikke særlig glad i kvadratiske formater, men det gjorde seg selvsagt bedre å flytte tusten oppover i verden.
Johan: Det gjør jeg også, men glemte å legge på en dash blått i farten.
Kristel: FRED være med deg, regner med at du fremdeles er oppe, selv på en såpass uKRISTELig tid....( sånn, nå har vi brukt opp den morsomheten begge to, men apropos denslags; jeg har for moro skyld søkt på navnet mitt på Kvasir en gang i blant, og i tillegg til diverse treff som for det meste refererer til dot.no eller andre bildesider, får jeg svært ofte opp snutter fra bibelsitater/ salmesitater, som f.eks. ''la den himmelske FRED STRØMME...'' (Hvorfor ble jeg ikke døpt Per eller Ola...? )
Skeiv, sier du ? Jo, når jeg kikker etter så har du nok kanskje rett, men SÅ skeiv er den da ikke..? Jeg som stort sett ser på verden med et skeivt blikk legger i alle fall ikke merke til slikt.

vh fred
Kristel S.
Hei igjen Fred.
Nei, det er ikke så veldig skeivt, men jeg synes effekten er stor. Fjellet sklir ut i vannet, og tror at årsaken er en kombinasjon av det jeg tidligere skrev, + linjene i fjellet, og tåken til venstre som visker ut konturen av fjellet. Men det kan være en slik ting som en ikke klarer å la være å se når en først har sett det.
Jeg lo godt av din navne- fortelling, men jeg tror mange Per og Ola'er skulle ønske de het Fred :)
Fikk lyst til å fortelle en liten historie; Da min mor traff sin kjæreste for 25 år siden, het han Per Reidar. Han ble umiddelbart omdøpt av henne, til Manfred, noe hun forklarer med at ''hun kunne jo ikke være sammen med noen som het ''Per Reidar''!''. Jeg tror de fleste fant dette som et varmere, koseligere og mer personlig navn, han heter nå det den dag i dag for mange av oss ;)
Vh Kristel.
Janne L.
V 2 ble virkelig bra. Jeg har kikket nøye etter, men kan ikke finne manipulerings feil heller. Virkelig bra.
Janne
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu