Novemberlandskap
Utstyr
  • Nikon Nikon D70
  • Nikon Nikkor 70-200 mm f/2,8 G-AFS ED-I
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger377
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_162982} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (18)
Espen A. I.

Dette kan du Steinulf!

Kunne tenkt meg en kraftig beskjæring ovenfra. Men linjene dine er smukke og gjør dette meget personlig. Jeg ser mange bilder av typen landskap hver dag her på dotten, men ingen slår dine med tanke på komposisjon. Stå på og kom med flere slike godbiter! :)

Mvh Espen AI
Åsmund I.

Synes komposisjonen her sitter som et skudd. Usikker på å beskjære i topp, men det er mye hvitt som ikke nødvendigvis tilfører noe spennende der... Nå må ikke nødvendigvis alt tilføre noe da... Jaja, det er bra som det er, og det vil antagelig være bra hvis du beskjærer det og. Fine farger, du får virkelig frem hvor dystert et novemberlandskap kan fortone seg. Bra dette.

Mvh Åsmund
Gunnar H.

Veldig bra bilde. Nydelige linjer. Lekkert med kontrastene mellom det hvite rimet mot mørk bakgrunn. Støtter en beskjæring ovenfra. Gunnar
Reidar T.

Veldig spesiellt med den lyse himmelen, men den må være der har jeg funnet ut:) Ellers flotte linjer og fin stemning. Ser noe kaldt ut:) Tydelig at vinteren er i full anmars.

RT
Tove Å.

Nydelig med rimbelagte trær! Både linjer og kontraster er supert. Jeg liker også komposisjonen slik den er - synes den store flaten med lys himmel er med på å lette opp bildet. Jeg tror nesten dette er den nye favoritten blant landskapsbildene dine:)
Avsluttet .

Ikke noe konstruktivt fra min side her, og det er et godt bilde av et landskap i rimfrost.

Pen utførelse !

Svenn
Odd Tore S.

Bra høststemning med rimfrost, bølgelandskapet og treet i forgrunnen gjør seg her, og treet står logisk riktig.
Jeg har scrollet litt for å teste mindre himmel, synes at det hele blir for trangt da, og går for det du har valgt.
Bra og rutinert utført. Men opptaket må vel være et par uker gammelt nå, i dag ville det glinset av vann overalt i stedet?
Odd Tore
Gunnar G.

I likhet med flere andre har også jeg drevet og beskåret bildet ved hjelp av scrolling og flytting av vindusrammene med musa. Jeg er kommet til at det bildet jeg likte best og framstår som mest ''logisk'' for meg innebærer beskjæring på tre sider. Først litt om beskjæring nede. Bildet ditt har hele tre uavhengige nedre avslutningskanter (egentlig 4, men de to øverste henger helt uløselig sammen). Øverst er den rimfrostdekkete kanten av gressvegetasjonen. Til denne hører også den mørkere delen av denne planterekken. I utgangspunktet kunne dette vært tilstrekkelig som nedre kant av bildet. Uheldigvis står treet på denne rekken, så derfor må bildets avslutning nede gi luft under treroten. Neste nivå er den lysere brune åkeren (eller enga). Og den ville være helt utmerket som avslutning. Vansken er at man da helst bør klone inn mere graseng på kantene hvor det aller nederste båndet går, det som er mørkere, og som nå er bildets avslutning. Men jeg synes selv ikke at bildet blir bedre med tre avslutningsbånd nede, så jeg ville ha fjernet den nederste mørke delen.
For å forsterke det jeg synes er hovedsaken i bildet, frost i et tåkete landskap, ville jeg ha beskåret bildet oppe, noe flere har pekt på. Min beskjæring ville gått like over det siste vi ser av en rund ås, og med like lang avstand fra åsen til øvre kant som det lysere brune feltet nede til nederste kant.
Tilsutt ville jeg faktisk ha redusert bildet noe fra høyre side. Det stikker opp tre strå til høyre for treet. Jeg ville lagt kanten mellom strå nr. 2 og 3.
Dette beskårete bildet ville etter min mening inneholde alle de viktige elementene, men i mer fortettet form enn bildet som er presentert her.
Gunnar
Christian H.

Er ikke enig med Gunnar om beskjæring nedenfra. Det er nettopp innslaget av gult gress i forgrunnen som gjør bildet bra. Ved å fjerne jorda fjerner man også inntrykket av at man står mitdt ut på jordet. Dessuten svekkes budskapet om at året snart er definitivt slutt.
En beskjæring fra høyre kan jeg gå med på, om en ikke så mye som foreslått.
Beskjæring fra toppen bør gjøres, midt forslag er mellom 2 og 3 cm.
Ledningen som bukter seg over jordene irriterer meg litt, men den er det ikke så mye å gjøre med.

Likte dette bildet meget godt; rimefrosten og siste rest av høstfarger er det som hever bildet.
Cristina B.

Jøss, så flott var min første tanke. Og det må være i tillegg til flott landskap, de skjønne farger i brunt, grønt og gult. Fine myke linjer og flater i landskapet, som blir fremhevet av hver sin farge. Og viser akkurat overgangen mellom høst og vinteren som kommer snart.
For meg så ville jeg ikke ha kuttet noe, spesielt ikke nederst.
Ikke noe konstruktivt fra meg heller, kan ikke det når jeg liker det så meget som det er.
mvh Cristina
Steinulf L.

Fint med forskjellige synspunkter om himmelen. Min hensikt er å vise en grå og tung himmel. Den skal utgjøre et vesentlig innslag i bildet, slik som her. Føler heller ikke for å kutte i bunnen. Enig i at det er ergelig med tlf. kabelen, men det er slik det ser ut her i landet.

Odd Tore, du har knepet meg i juks;dette bildet er tatt i oktober og tittelen er derfor misvisende. Ha en fortsatt god helg.
Avsluttet .

Hei Steinulf
Dette var perfekt. Nydelig bilde med masse spennende elementer pent formidlet her.
Vakkert.

mvh arild
Trude H.

Vakkert.
Trude
Stine J.

Hei Steinulf,

Fint bilde som både illustrerer overgangen høst/vinter og viser det flotte landskapet. Bra flateinndeling. Et lite irritasjonsmoment for meg er telefonledningen. :-)

mvh Stine
Torbjørn K.

Rålekkert dette her. Synes du formidler den kalde høststemninga veldig bra. Pen og enkel komposisjon med fin dybde. Liker godt de overlappende haugene. Jeg kunne tenke meg en cm mer i bunn og en cm mindre i toppen. Tror også noe mer usm kunne gjort seg her.

Torbjørn
Tor-Erik E.

Satt lenge og stirret på den tomme himmelen, og lurte på om den egentlig hørte hjemme i dette bildet. Du beveger deg på grensen og kanskje litt over med tanke på utbrente partier, men akkurat i dette bildet skal dæ være slik. Den hvite, tomme himmelen er mye bedre som den er, enn om den hadde hatt mere blåfarge. Den må nok være her, og er med på å heve helhetsinntrykket en del. Kanskje en liten beskjæring i topp. Ellers et godt komponert bilde.

Tor-Erik
Tone A.

Vakkert landskapsbilde med fine linjer og kontrastar. Rimfrosten i forgrunnen i den bua graslinja og på treet er flotte kontrastar til den bare mørke jorda. Dei kvite trea forsterkar seg innover i dette bølga landskapet spedd med grantre og litt gule tre. Rimfrosten lettar litt på seg bakerst, slik at ein skimtar litt av trea, og difor er den kvite avslutninga flott øverst. Fint komponert bilde!
:) Tone
Roger K.

Hei hei Steinulf!
Du har lagt ut en god del bilder siden jeg sist har vært innom dotten. Velger meg dette som en start igjen. Må liksom komme meg igang igjen etter en tid med andre gjøremål. Likte godt bildet ditt her med fint lag med rimfrost i landskapet. Med første øyekast syntes jeg himmel/tåkepartiet ble litt høyt, men ikke sikker etter en litt nøye gjennomgang. Nå sitter jeg nok på en litt lys skjerm så den tåka ble litt lys og hvit her.

Ha en forsatt trivelig helg

Mvh RK
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu