Mosegrodd mekanikk
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2005-11-07 20:14:18
    Versjon #2
Utstyr
  • Canon EOS 300D
  • Canon EF 50 mm makro
  • Brennvidde50mm
  • Blenderf/11
  • Lukker1/2s
  • Filmtype(ISO100)
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger548
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_163480} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (25)
Steinulf L.
Her har du lagt skarphetsplanet tålelig bra. Skal jeg pirke, så ville jeg kanskje ikke hatt det fullt så langt frem på toppen av røret. Fin kontrast mellom organisk og uorganisk forfall i flere varianter. Det uskarpe bladet nede til venstre gir en fin avslutning på bildet. Bra dette.
Inger Anne Maritsdotter V.
Artig og annerledes, men 2-3 cm av nedre del forstyrrer, grunnet uskarphet og bladet i venstre nedre hjørnet burde vært klona bort.
Ellers fin kameravinkel,
litt flatt og kjedelig lys i bildet.
-Inger Anne-
Øyvind A.
Friskt og fint. Men feltet ute av fokus nede, med barnåla (eller hva det er), er bare forstyrrende. Jeg ville også fjernet bladet, slik at det grønne ble eneste referanse til natur. Det ville etter min mening både gjøre komposisjonen bedre, og bidra til at effekten av det grønne ble enda sterkere. Men det er du sikkert ikke enig i?
Ø.
Roger V.
Hei
Et spennende motiv med flotte detaljer. Kansje ikke det mest spennede lyset, men, men.
Tror og jeg ville tatt bort det øverste bladet, det ble i mine øyne for voldsomt og delvist utbrendt.

Mvh Roger
Hans-Petter L.
Slike bilder liker jeg godt, men jeg støtter dem som ønsker å fjerne barnål n.t.v og bladet øverst. Mosen gjør seg godt som eneste fargeklatt.

mvh
hpl
Lars-Anders M.
Meget fint. Liker det grønne som er selve bildet. Ok.
Espen A. I.
Artig motiv du har funnet her. Et kutt nedenfra på 2 cm hadde gjort bildet mer rent og skuet hadde bare vært mot midten. Liker at du har sansen for de små ting i ''naturen''.

Mvh Espen
Rolf J.
Liker lyset og refleksene fra de våte, rustne metalldelene, er nok enig i at en beskjæring nede og kanskje litt i venstre kant hadde vert verd å prøve.
Flott detaljrikdom og farge på den grønne mosen. Bladet som stikker opp over hjulet, eller hva det nå er, skjemmer ikke for meg og jeg kan ikke se at det er utbrendt.
Rolf
Kurt S.
Flotte kontraster mellom myk natur og hardt stål.
Veldig fin fargekontrast mellom det grønne og sorte.
Tror jeg ville klonet bort det gule bladet i bakkant og foretatt en liten beskjæring nede, som nevnt.
Det ville gitt et litt roligere bildeutrykk.
Uttrolig hvordan slike småvekster kan slå rot.
Fin tittel som står godt til bildet.
Mvh Kurt
Stig B.
Artige former, litt hardt lys. Ville her faktisk beskjært ganske kraftig, slik at hovedformen og den grønne mosen ble med, men uten både bladet og det som stikker inn nede fra venstre.

Mvh Stig
Odd Tore S.
Takker for kommentarene!
Blant råfilene finnes også bildet uten blader, jeg fjernet disse etterhvert av samme grunner som dere angir. Så kom høljregnet, og jeg kom ikke lenger enn til f/8. Det gir ikke nok dybdeskarphet, og det gjorde heller ikke f/11 med blader.
Legger ut versjon med vekklonete blader og mye tettere utsnitt nå. Jeg synes begge har noe for seg, avhenger av om man vil legge vekt på høst eller ikke.
Angående lyset:
Stort bløtere kan det ikke bli: Formiddag, fullstendig overskyet og ganske mørkt, tåke og yr som gikk over i sprutregn. Da blir det blanke overflater, men det er jo egentlig en annen sak.
Bedre lys? Inne i forholdsvis tett kratt, muligens et direkte solgløtt om morgenen før kamera og resten av slåmaskinen lager skygge. Hvilken sol?
Forøvrig samme slåmaskin som i bilde nr. 158916 , men ett år senere.
Utrolig mye krøll her på dotten i kveld!!!
Odd Tore
Stine J.
Hei Odd Tore,

Jeg tenkte først at kanten i front og bladene forstyrret, men når jeg ser v2 så ble den litt mer ''ordinær'' og da likte jeg i grunnen v1 best allikevel. Artig motiv og fint med det grønne innslaget i alt metallet. :-)

mvh Stine
Hans Jacob H.
Toern ble severdig med kun den grønne lille dusken mot gammelt skrapjern. Jeg ville kuttet bort luften på høyresiden også jeg. Blikket mitt detter liksom mot hver side når bakgrunnen synes på begge sider. Fin stoffelighet i jernet.
Oddvar B.
Likte godt denne akslingen din, faktisk svært så dekorativt.
V2 er det beste med klar margin i mine øyne, mye ryddigere og fin detaljering.
Kurt S.
Etter mitt syn ble V2 en klar forbedring.
Forresten bra at du lot det lille gule bladet over det grønne være igjen.
Bildet ble helt enormt klart og fint. Nesten som man får lyst til å berøre det kalde metallet. Får også en følelse av at hele den svære greia nesten vil ut av skjermen og deiser ned i fanget mitt-:)
Veldig bra å få til et så pass bra bilde ut av et så enkelt motiv.
Mvh Kurt
Eirik H.
Eg trur du er inne på noko i v2. Motivet i seg sjølv er svært fotogent og du har fått mykje ut av det. Eit tips er å prøve deg fram i svart/kvitt. Slike gamle rør og mose er perfekt utan fargar (prøv med grøn filtrering (channel mixer) for å få fram nyansane i grønfargane). Men då må du jobbe meir med komposisjon sidan fargane ikkje kan hjelpe deg.
Stig B.
Likte V2 bedre, ble et renere motiv som fremdeles har god komposisjon.

Mvh Stig
Torbjørn K.
Jeg også liker bedre v2. Her får du rendyrket det enkle i bildet bedre. Fine linjer og ''metallic'' farge. Kan nesten kjenne moselukta komme ut av skjermen her.

Torbjørn
Ketil K.
Går for toern jeg også. Det er vel en stund siden den mekanikken har rørt på seg?
Nina S.
Jeg også går for toern, utrolig på hvilken grunn det kan spire og gro, flott struktur i dette gamle jernet.
Mvh Nina
Odd Tore S.
Takker for alle kommentarene og tipsene, det var positivt overrraskende at dette enkle motivet skulle vekke så mye interesse!
Jeg heller nok sterkt i retning v2 jeg også, det var slik det var planlagt, men bladet som hadde satt seg på baksiden av flensen var litt uventet og spennende. Mosedotten er på størrelse med en lillefingernegl.
Min egen kommentar er at v2 ble OK, kunne hatt litt bedre skarphet på topp av flensen. Flatt lys og våt rust kler slike overflater, men skarpere lys, lavt fra siden, kunne fremhevet strukturen i metallet bedre.
Pga platen i forgrunnen og annet mekanisk tjafs er det uheldigvis ikke mulig å komme nærmere og heller ikke mulig å forandre kamerastandpunkt så det betyr noe. Kan være verdt å besøke igjen.
Odd Tore

Øyvind A.
V2 ble veldig bra. Fuktigheten gjør mye for helhetsinntrykket. Det ville nok bli mye tammere om det var tørt.
Ø
Ketil M.
Herlig skarpt og vått, litt støy i bakgrunne, bladet som kommer inn i bunnen forstyrrer!
Fred S.
Pent med det grønne som klorer seg fast til metallet; ( men bort med lauvet), og hvis dette er en kanon ( som det sikkert ikke er) ville det hele ha fått en viss symbolk vinkling også, noe a la valmuene som vokste på slagmarkene i Flandern.
Men i og med at dette altså er en slåmaskin ( tok meg en pause og leste kommentaren din) kan en jo alltids finne en slags symbolikk i det også.

vh fred
Chr. G.
Jernet har resignert. Etter å ha maltraktert det grønne i en årrekke er det nå buskvekstene som slår tilbake. Hevn! Forenklingen i V2 for meg, bladene var et unødvending element som bare rotet det til, den uskarpe kanten i forgrunn bidro heller ikke til annet enn å forstyrre. Den gule kladden lurer jeg dog litt på. Synes du har tilstrekkelig stort område som er skarpt nok. Kjenner lukten av vått gammelt jern og vekster...
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu