'' søtvatn ''
Storsjøn i Jãmtland, Sverige, august 2005.
Bildet inngår i albumet Landskaper - - med hav og fjord,
og fjell og jord
med ting som gror.
Utstyr
  • Nikon D70
  • Nikon Nikkor AF 18-70 mm ED
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger286
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_163671} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (6)
Jonny E.

Hei Knut

Eg va innom det her bildet i går kveld og hadde ei umiddelbar oppfattning
av at forgrunnen blei for midstilt rund i forhold til de rette linjan bakover.
Den oppfatninga e der no og, kanskje litt mindre forgrunn eller et standpunkt/utsnitt litt til siden hadde gjort seg....

Ellers synes eg hinmmel og hav er vellykket.

Ha en god kveld

. JonnyE
John-Tore G.

Hei. Meget skarpt både i forgrunnen og i bakgrunnen. Jeg savner kanskje en tydelig mellomgrunn. Noe som kan gi litt spenning (med tanke på komp). Det tekniske her ser jo bra ut. Ser forresten litt støv tror jeg, oppe i høyre hjørne.
mvh John-Tore
Kristoffer L.

Et flott panorama, dette. Og fine, lave skyer med mye drama i.

Slik bildet fremstår her, må jeg si meg enig med J-TG i at det blir mye blankt vann i mellomgrunnen. Jeg tror jeg ville tatt dette bildet med et lavere kamerastandpunkt. Dette ville komprimert sjøpartiet, og tillatt enda mer himmel/skyer. Samtidig ville også forgrunnen kunnet spille en større rolle i bildet.

Er litt usikker på fargebalansen, spesielt i skypartiet. Det blir jo gjerne fargeforskyvinger, enten en bruker hue/saturation eller levels/curves. Her ser det ut til at du har hentet inn en god del tegning i skyene, og fått endel forskyvning på kjøpet. Dette er en av grunnene (men ikke den viktigste) til at jeg gjerne velger s/h på slike bilder. Gråskalavisning så slett ikke ille ut, tonemessig... ;-)

- Kristoffer
Hans Jacob H.

Mye tomt vann var det nok her ja. Men jeg tror det hadde fungert likevel med en forgrunn valgt med litt mer omhu, som hadde spilt mer på lag med det enkle visuelle uttrykket som horisonten og sjøen gir. Fant et eksempel her som illustrerer mine tanker om dette: bilde nr. 157433
Judit W.

Hei Knut!

Fantastic landscape what you have posted here! The forms and colours of the clouds are amazing and the surface is beautiful as well. My favourite part is the light-greyish stone in the foreground; it has a face on its left side :)

Ha en fin kveld!

Judit :)
Knut L.

Hei til alle sammen og takk for hyggelige kommentarer og mange forskjellige og interessante innspill som dere harlagt tid og engasjement i. Disse tar jeg med meg til inspirerende ettertanke, overveielse og læring.

Ellers må jeg bare si at Storsjøen ER STOR med mye ''søtvatn'' (svensk for ferskvann i motsetning til saltvann, - tror jeg) og utstrakt overflate.

;-)
Knut
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu