Bølger
Bølger på Reviksanden
Likte fargane her.. har forsterka dei litt på dette bildet..
Venta og venta på den perfekte bølga, men så ville ikkje batteriet mitt meir.... Så då får denne duge.. :)
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2005-11-12 12:19:22
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2005-11-12 12:36:18
    Versjon #3
  • Lagt inn: 2005-11-14 16:38:01
    Versjon #4
Utstyr
  • Canon digital ixus 750
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger369
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_164178} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (5)
Knut-Ivar J.

Hei Gro!
Synes du har vert lit hard med fargemetningen her. det ser du spesielt på at de grå skyene er blitt blå, det røde taket og den røde bilen skriker mot deg. Det normalt grå berse, høst gresset har fått en oransje farge. Bilde er også flatt, på tross av at du har dybdeelementene med. Det på grunn av at toppen på bølgen går i kant med strand linja på andre siden av ''fjorden''.

Stå på, det er prøving å feiling man lærerav.
Gro Anita N.

Er enig med det med fargane, og syns versjon 3 blei mykje bedre.. Der har eg latt grønnfargen i bølgene komme frem, samtidig som resten av bildet har fått litt meir farge..
Prøvde å skille bølga fra det vesle blå havet bak, men veit ikkje om det har gjort bildet mindre ''flatt'' .. sånt ser eg ikkje så godt enda.. :)
-GroA-
Knut-Ivar J.

Du må være veldig forsiktig med å ''presse'' bildene i PS. Jeg liker best #2, i #3 har du mettet så mye i bølgen at du har fått en fargeforvrengning. Når du jobber med bilder må du stoppe før du ser at bilde blir ''sprengt'
Jan v.

Dette er et fasinerende bilde. Jeg liker det kraftige, naivistiske utrykket, og de fire hovedelementene gir et virkningsfult samspill i form og farge. Steinene i forgrunnen er i seg selv et flott motiv. Min første tanke gikk til Nikolai Astrup.

Et fotografi er etter mitt syn en gjengivelse av et motiv, og naturen er den egentlige kunstneren, fotografen bare formidler det slik han/hun ser det. Jeg skulle gjerne sett originalbildet, eller aller helst originalen, før jeg går i detalj om fargene i motivet. Jeg foretrekker å endre minst mulig og begrenser meg til å avgjøre hvilket utsnitt som skal være med, forutsatt at hvitbalansen var riktig i utgangspunktet. Jeg godtar gjerne de farger som fremkommer originalt og ofte blir jeg positivt overrasket. Jeg liker gjerne litt undereksponering, det gir kraftigere farger og mindre utvaskete detaljer i lyse partier.

På ditt bilde ser jeg en solnedgang, og det forklarer de sterke fargene, men det er kanskje noe for kraftig fargemetning, særlig i det røde. Jeg har selv et motiv med kraftig blå skyer, så det kan jeg leve med. Den fornuftige dempningen av det røde i versjon #2 gir et realistisk, men tamt uttrykk, både i bakgrunnen og i steinene på stranden. Den selvlysende grønne bølgen blir grå og kjedelig. Men i versjon #3 blir bølgen for grønn.

Jeg foreslår at du går tilbake til originalen og forsøker med en forsiktig økning av fargemettning og kontrast om nødvendig. Jeg har mitt Canon kamera innstilt på Auto med -1/3 undereksponering, AWB (automatisk hvitbalanse) og Effect off for vanlig utendørs fotografering. Jeg tror kameraet analyserer motivet raskere og mer presiste enn jeg noen sinne kan klare. De ulike kameraene gir imidlertid også ulike resultater og takler ulike forhold forskjellig.

Forøvrig må vi være oppmerksom på at PC skjermene gjengir nyansene i bildene ulikt selv om en bestreber seg å kalibrere dens farge, lysstyrke og kontrast. Med ulikt lys i omgivelsene til skjermen du ser på, vil også bildene oppfattes forskjellig. Så hvis du er fornøyet med det du ser på din skjerm hjemme hos deg, så ikke la andre påvirke det du lager.
Jan v.

Hei Gro Anita,

Jeg ser du har lagt ut originalbildet, som er nokså tamt. Jeg forstår godt at du hadde lyst å friske det litt opp.

Jeg bruker iblandt et Ixus 400 som er en tidligere variant av ditt kamera, men med ''bare'' 4 megapixler. Min er faring er svært positiv med mitt kamera, og ikke minst fordi jeg lett kan ta det med meg. Jeg liker også at det har optisk søker, selv om den viser betydelig mindre utsnitt enn det som kommer med på bildet. Jeg har innstilt mitt slik at det undereksponerer litt, det gir dypere og fyldigere toner i bildene som i snitt passer meg bedre.

Jeg lastet ned ditt originalbilde og prøvde med litt mer kontrast og mettning, men ikke så mye som du hadde på det første. Akkurat hvor mye du vil endre på originalen er det du som avgjør. Mitt råd er å gjøre minst mulig, men nok til at du er fornøyet. Fordelen er at så lenge du har originalen kan du fortsette å leke med bildet og finne nye varianter.

Du har forøvrig en flott utsikt til Hornelen hjemmenfra. Jeg har dradd forbi med båt et par ganger og det er alltid et like fasinerende skue. Jeg har noen bilder tatt tidligere helt inntil fra sundet.

Hilsen Jan
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu