Portrett av apportør.
Oppstilt bilde.
Tja.. ruskete bakgrunn, men får fram svart hund.
Bildet inngår i albumet flatcoated retriever -
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2005-11-16 20:22:20
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2005-11-17 13:40:35
    Versjon #3
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDyr
  • Lastet opp
  • Visninger381
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_164467} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (13)
Christian H.

Heisan, ser du er relativt ny her og at du ikke har satt kritikknivå enda. Jeg vil derfor skrive tre kommentarer, en for hvert nivå, så får du stoppe å lese der du føler for.

Grønt kritikknivå:
Tett og nært utsnitt av hunden. God øyekontakt. Mangler litt skarphet; dette kan fikses i et bilderedigeringsprogram. Pluss for rett strandlinje.

Gult kritikknivå:
Litt synd med de utbrente partiene på posen, i himmelen og på stranda(?). Skarpheten er ikke god nok; dette bør fikses i et bilderedigeringsprogram. Greit nok at du viser at hunden driver med noe, men likevel litt kjedelig oppstilling.

Rødt kritikknivå:
Dette bildet har begrenset interesse - om noe i det hele tatt - for meg. Det er bilde av en hund - hva så? Skarpheten og detaljeringen er dårlig. Mange utbrente områder uten informasjon. Skyggepartiene er ikke gjengrodd, det skal du ha pluss for. Å få frem en svart hund kan likevel umulig være så veldig vanskelig å få til, med mindre det er bekmørkt.

Har du lest til hit, og føler jeg kommer med vel hard kritikk, så anbefaler jeg at du finner ut hvordan du setter kritikknivå :)
Stig B.

Hei Ann-Olaug, litt enig i din egen karakteristikk her, litt uheldig med bakerste fjellet i bakgrunnen, det gjør bakgrunnen litt urolig.

Du har fin detaljering og skarphet i pelsen, noe som er vanskelig på svart hund. Lite felt på venstre del av dummyen ser litt utbrent ut, men ellers fine farger. Fint og våkent blikk.

Mvh Stig
Ann-Olaug T.

Hei !
Takk for tilbakemelding, det er det eg vil ha. Bakgrunnen er utbrent, det ser eg. Eg må innrømme at eg ikkje tenkte over at dummyen også var utbrent, men ser det tydleg no etter at det blei nemnt.
Til Christian, no har eg sett nivå på kritikken ;-) Har funne ut i ettertid at oss amatørar bør holde oss på gult. Einig at oppstillinga kan virke kjedeleg, men symbolikken på ein apportør som ser lyst på livet, ser eg i dette bilde. For meg er det å ta hundebilde ein utfordring.
Til Stig, kjekt at du ser og legg merket til at hunden har eit vakent blikk, og den skarpheita i pelsen. Dette bilde, likte eg på grunn av at svart hund viset godt. Og i tillegg seg eg roa i hunden, ho må tross alt sitte ei lita stund konsentrert medan eg gjer klar kamera.
Mvh Ann-Olaug
Christian H.

Ankepunktene mine under grønn/gul kritikk faller bort, bra jobba! Siden du har ''reservert'' deg mot rød kritikk skal jeg holde den for meg selv :)

På hvilken måte er bakgrunnen fæl? Litt vanskelig å komme med tips til en forholdsvis åpen karakteristikk. Et tips som alltid funker er å ta bildet på nytt, slik at bakgrunnen blir som du ønsker.
Ann-Olaug T.

Hei!
Takk for den nye kommentaren, det eg meinar med fæle bakgrunn er det utbrente vatnet, det forstyrrar bilde, har prøvt å tilføre litt meir farge, men … har ikkje lykkast med det. Ta bilde oppatt er eit godt tips, men eg vil gjerne behalde dette og;-)
Mvh Ann-Olaug
Stig B.

Hei igjen. Bakgrunnen ble litt bedre i v2/v3. Skulle gjerne sett litt mindre oppskarping i enn i v3, men mer enn i v2. Jeg ville også beholdt dette bildet, men tror rådet til CH her er bra. Det er sånn man kommer et lite steg videre hver gang, ved at man blir litt mer bevisst for hvert bilde man får diskutert. Her ville f.eks endring i kamerastandpunkt (høyere eller lavere) forandret på bakgrunnen som kom med i bildet.

Jeg er ikke flink til å manipulere bildet i etterhånd, men det finnes muligheter til det.

Fortsett systematisk innsats, noe jeg vet du er dyktig til.

Mvh Stig
Ann-Olaug T.

Hei !
I prinsippet er eg ikkje så topp begeistra for å manipulere for mykje. Råde om å ta nytt bilde er best.
Ein lærer utroleg mykje av andres kritikk av bilde det er sant.

Litt fiksing kan eg godt gjere. I dette bilde gjore eg det, er einig i at det er for mykje oppskarpa, men når bilde likevel er fiksa på så synast eg at det ikkje gjer så mykje. Har ein versjon på heimesida mi der eg har gitt vatnet også litt farge.
Mvh Ann-Olaug
Steinulf L.

Flott hund. Vil nok ikke kalle oppskarping og justering av bakgrunn for manipulering. V#3 er den som tiltaler meg mest, men muligens litt mye usm.
Ann-Olaug T.

Når eg nemne manipulering tenkte eg på å byte heile bakgrunnen eller legge bilde på ny bakgrunn ;-)
Det eg har gjort, blant anna klona bort snøen i fjellet, ser eg på som litt fiksing. Ta nye bilde er heilt ok, men det utrykke eg har i dette bilde er ikkje sikkert eg får i neste, derfor er det verdifullt for meg.
Mvh Ann-Olaug
Bente K.

Versjon 3 ble et herlig og godt bilde av en hund som ser rett i kamera. (Hadde du godbit på linsa?) Intet er bedre enn å se en fornøyd og stolt hund som har fått en oppgave å jobbe med.

Jeg synes også at det er fint at den er litt lurvete i pelsen, det vitner om at den har vært ute i friluft.
Hadde dette vært min hund ville jeg forstørret bilde og hengt det på veggen. Jeg synes det var kjempebra.
Mvh Bente
Ann-Olaug T.

Takk for god kritikk, eg likar også bilde nr 3 best. Det at eg har klippet meir på venstre side tykte eg forandra bilde til det betre ;-) Godbit får ho, men den kjem nokk frå lomma når jobben er unnagjort.
Mvh Ann-Olaug
Toril Walker N.

syns alle bileta av hunden din er njuudelige :), skjeldan å sjå så fine bilder av ein flat, dei er jo kjende for å sjeldan vere i ro. Likte spesielt godt fartsbilda. takk for kommentar til mitt bilde
Ann-Olaug T.

Hei..
Takk for kommentaren, flatt er jo ein apportør, og skal klare og forholde seg roleg, slik skal den være, i tilegg er den lett trent.
Masse motor har den, og min ligg nokk i det øverste sjiktet når det gjeld det, men med trening går det fint og kontrollere det.
Tenker vi etter då skal det være ein enkel hund å ta bilde av, ser vi bort frå fargen då..
Mvh Ann-Olaug
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu