Sensommer og syre
Utstyr
  • Canon EOS 300D
  • Canon EF-S 17-85mm IS USM
  • Brennvidde85mm
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger505
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_164663} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (28)
Torbjørn K.
Jeg synes du er flink god på slike flora-bilder i lav sol. Jeg liker de røde og grønne fargene i bildet og synes generelt sett at sort bakgrunn er fint. Jeg er litt usikker på bakgrunnen her, og tror jeg ville hatt den nærmest helt sort. Slik det blir nå så forstyrrer det litt etter min mening. Linjeføringa er fin og elegant, og en ensfarget bakgrunn tror jeg ville fremhevet nettop dette.

Torbjørn
Nina S.
Lekkert, lett og delikat, men synes ikke bakgrunnen var like bra her, litt mange elementer, gir et litt rotete inntrykk, særlig i nedre del.
Ellers vakkert lys på rød gren, liver opp med et sommerbilde.
Mvh Nina
Stig B.
Flott lys på denne stengelen, med fine farger, Enkel og fin komposisjon. Er ellers enig her med NS i at bakgrunnen her med fordel kunne vært enklere / softere. Den stjeler litt av fokus fra den rene komposisjonen.

Minner om at det kan komme en sommer igjen er forresten uansett bra, når det sludder og blåser ute.

Mvh Stig
Espen A. I.
Gjentagelsen er bra bakover i billedflaten og lyset her er veldig vakkert. Stå på!

Mvh Espen
Magnar B.
Artige former på dei syrene… ganske elegant denne. Syns bakgrunnen er med og fyller ut bildet. Den er ikkje så sterk at den forstyrrar… men ein del av miljøet. Ville blitt litt for stussleg med knallsvart bakgrunn… syns eg.
Eirik H.
Fin bruk av lyset her. Teknisk bra. Eg likar at ein kan skimte andre plantar i bakgrunnen. Heilt svarte bakgrunnar kan fort bli kjedelege.
Bente K.
Det er første gang jeg ser at noen har tatt bilde av denne planten. Den legger vi ofte ikke merke til om sommeren fordi den er så vanlig og ''kjedelig''. Å få den framstilt i skjæret av varmt sollys ble en positiv overraskelse. Dette lyset har fått fram særegenheten til syre slik at den også får sin fortjente plass her på dotten. At vi også ser noe av omgivelsen til planten i bakgrunnen synes jeg virker naturlig og ikke forstyrrende.
mvh Bente
Jan R O.
Greit nok, men ikke det helt store. Tror det er uheldig at planten vokser innover bildet og ikke oppover. Synes bildet mangler det lille ekstra. Muligens blir kontrasten mellom plante og bakgrunn også litt stor,
Jan
Roger V.
Hei
Syntes dette rett og slett ble for kjedelig. Det gav meg ikke det helt store.
Mulig en annen kameravinkel ville løftet bild noe hakk, men vet ikke....

Mvh Roger
Kurt S.
Jeg får assosiasjoner til barndommens sommer.
Vi gomla og åt mye av denne-:)
Veldig fint lys. Synes du må ha bakgrunnen som den er. Gir dybde, rom og sommerfølelse.
Likte bildet.
Mvh Kurt
Øyvind A.
Pent og greit bilde av engsyre (?).

Belysningen er fin. Sol og mørke skygger stiller store krav til eksponeringen, jeg synes du har kommet ganske bra fra det. Men en noe knappere eksponering og rett etterbehandling kunne nok likevel bedret resultatet, nå er enkelte av høylysene utbrent.

Bakgrunnen er alltid en avveining med slike motiver. Å gjøre den helt svart gir et pent og ryddig inntrykk, men ofte ganske kjedelig. For mye liv i bakgrunnen bare distraherer. Sånn sett synes jeg bakgrunnen din er et passe kompromiss, såpass liv bør det være. Kanskje med unntak av gresset oppe til venstre.

Ø.
Inger Anne Maritsdotter V.
Brennvidde 85 ? ( med 18-55 objektiv....:-)

Forøvrig meget severdig der lyset satt bra på planten, ville imidlertid foretrukket en helt mørk bakgrunn, da hadde det vært optimalt, men dette er langt på god vei;-)

Inger Anne
Johan K.
Enkelt og pent. Og flott lys på stengelen.
Angående bakgrunnen synes jeg ikke den er spesielt rotete. Fint at man kan skimte litt i bakgrunn. Hører jo med i miljøet det. Hadde den vært helt mørk kunne det straks blitt litt kjedelig.

Johan
Odd Tore S.
Takker for kommentarer med mange forskjellige synspunkter!
Min målsetting med dette bildet var å vise fargespillet i syren og samtidig få fram at nå var det sensommer. Lysretning (skrått motlys) og vokseretning bestemte kamerastandpunktet.
Jeg valgte en plante med nokså uvanlig form, fordi jeg syntes at formen var mer interessant enn vanlig rettvoksende (har div opptak av slike også, mer artsbilder).
Bakgrunnen med rødnende strå skulle antyde sensommer. Den ligger i dyp skygge, med streiflys på noen strå.
Brukte mest mulig tele og forholdsvis stor blender for å få uskarp bakgrunn og skarp plante.
Etterjustert i PS på middels lys skjerm. Det viste seg senere at på min vanlige PS skjerm ble bakgrunnen da lysere enn det jeg ønsket, særlig venstre side. Ellers er bildet slik jeg ønsket det, på godt og vondt.
Øyvind:
Mulig at det er engsyre, den holder til på solsiden utenfor hytta på Haugastøl, 1000 moh. Der er det også mange andre lavlandsvekster, som blomstrer mye senere enn hjemme.
Det var forøvrig nesten umulig å få lagt inn dette bildet, og nå kommer det ikke opp på skjermen her lenger.
Odd Tore

Inger-Lise S.
Fin komposisjon,-nært og fint motiv. Veldig godt lys og fine fargetoner. Det gjorde seg godt mot den mørke bakgrunnen. Fint at bakgrunnen ikke er ensfarget, men har litt liv.
Som du skjønner, kommer det opp på skjermen:)

Inger-Lise
Lars-Anders M.
Lite intressant syns jeg. Men smaken er ikke lik for alle.
ingebjørg fyrileiv g.
Som Kurt: dette vekket minner..
Bildet er veldig kontrastfyllt.
Interessant form, som du også sier.
Liker lyset.
Gleder meg til vinter og snø, men nå fikk jeg lyst på sommer..

hilsen ingebjørg
Knut-Ivar J.
på min skjerm er dette bilde VAKKERT rødfargen, grønnfargen og de hvite kanten på blomsten gjør dette raffinert og lekkert. For meg ser det ut som du har fargemettet bilde noe, har du det?
Odd Tore S.
Knut-Ivar:
Jeg behandler så bildet i PS sånn at det skal bli slik som det inntrykket jeg ville ha av motivet da jeg fotograferte det.
Med lys som dette hører øket fargemetning til. Hvor mye husker jeg ikke, tas på øyemål fra gang til gang.
I tillegg var bildet litt undereksponert, (u)vane fra diastiden.
Odd Tore
Jonny E.
Hei hei

Mitt første inntrykk var at bildet virker uryddig
og det inntrykket henger enda ved i dag,
mye pga av at bakgrunnen inneholder planter
der noen heller motsatt vei og noen e loddrette
En slik vegetasjon e jo ''uryddig'', men her villa eg, med min
smak, ha konsentrert meg om en mye mindre del av planten.


Ha en god dag

. JonnyE
Janne L.
Du traffe meg nok ikke helt hjemme denne gang. Bakgrunnen blir for mørk. Og hovedmotivet er ikke spennende nok til å holde på interessen.
Janne
Avsluttet .
Hei
Trodde først når jeg så thumb nailen at det var piggtråd, men dette var jo ganske så lekkert. Her er det lyset som spiller en stor rolle for bildets kvalitet, samt at jeg synes du har en fin linjeføring, men syntes at det ble enda bedre å flippe bildet andre veien.
Med den mørke bakgrunnen får du også fremhevet motivet ytterligere.

Bra.

mvh arild
Stine J.
Hei,

Det jeg liker best ved dette bildet er lyset på planten som er med å framheve den som hovedmotivet. Skulle ønske at bakgrunnen var mindre forstyrrende. :-)

mvh Stine
Thorfinn B.
Greit nok, men synes at både lys og bakgrunn blir for hardt til at jeg får den store naturopplevelsen. Fin form og bra komp.
Steinulf L.
Fint lys, som kanskje kunne vært litt mykere. Liker gjentakelsene i bakgrunnen. De understreker hovedmotivet, men forstyrrer ikke.
Fred S.
Er i tvil om surgrass skal ha syrlige kommentarer, men dette er såpass pent at jeg står over det, selv om det kanskje ikke er verdens mest spennende motiv jeg har foran meg. Du skal forresten ha pluss for det også, ikke alle som klarer å se, og også gjengi på en rimelig respektabel måte, skjønnheten i denne planten.
Som Kurt forbinder jeg den også mest med smaken; som unger kunne vi stappe i oss uhorvelige mengder med surgrass, og vi spedde gjerne på med litt gauksyre også. I det hele tatt, tror vi hadde et både syrligere og morsommere liv enn dagens unger har.

vh fred
Ketil K.
Ingen sure miner herfra. Tror dette er engsyre?
Ketil K.
Ser nå at du også tror det.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu