på tynn is
Bilde er tatt på Østensjøvannet 18.11.05. Der var vannet delvis dekket med tynn is, og endene testen isen.
Et vanlig motiv, men teknisk er jeg godt fornøyd med bilde. Jeg prøvde ut Canon 70-200 2,8 med 1,4 x II konverter, og det fungerte fint.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2005-11-18 21:16:44
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2005-11-18 21:30:46
    Versjon #3
  • Lagt inn: 2005-11-19 14:55:33
    Versjon #4
  • Lagt inn: 2005-11-19 22:43:37
    Versjon #5
Utstyr
  • Canon 20D
  • Canon 70-200 f2,8 L IS med 1,4 II konv
  • Brennvidde240mm
  • Blenderf/8
  • Lukker1/800s
  • Filmtypeiso 200
  • Nei
  • Annetmonopod
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger516
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_165057} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (19)
Marius R.

Hei Ole Birger!

Her har du truffet bra! Bra skarphet og bra gjengivelse av farger.
Eneste minus er kanskje at det er litt vel mørkt i nakken og bakhodet.

Passende tittel også... :)

mvh Marius
Ina W.

Sylskarpt bilde, med klare, fine farger! Den ser jo faktisk ut som den tripper forsiktig bortover for å teste isen.. :)
Jonas L.

Litt hardt lys, men det har du taklet bra. I det hele tatt et enkelt og fint bilde av stokkand på tynn is.

mvh JL
Frank K.

Ser at du har truffet godt med fokuset på beina og bakkroppen, men det er noe ''skurrende'' på hodet og bryst. Dette bekreftes vel også av isen under disse partiene. Nydelige farger i lav vintersol. Pent med de myke bølgene diagonalt ved iskanten bak. Et litt hardt stopp i refleksjonen nærmest, men det siste er det vel lite å gjøre med, om du da ikke velger å ta med hele denne.
Ole Birger S.

Takk for kommentarene. FK: Ja, fokus er ikke perfekt her. Jeg tok en serie bilder, og noen av de andre bildene har bedre fokus, men jeg likte posituren best på dette bilde. Kompromisser er en del av det å fotografere, eller? Her valgte jeg positur forran skarphet.
Morten W.

Severdig, dette!
Christian H.

Kanskje jeg skal ta meg en tur dit likevel; slike motiver kan jeg leve med.
Litt av kunsten er å få gode bilder av allminnelige motiver, det syntes jeg du har klart her. Fine fargekontraster, men dessverre litt utbrent (mest plagsomt i den røde kanalen). Litt dårlig skarphet i detaljene er nevnt. Morten sier det greit.
Frank K.

O.B.S: Du sier: ''Kompromisser er en del av det å fotografere, eller?'' -Absolutt helt enig!
Torbjørn K.

Meget fin positur og passe tett utsnitt. Jeg liker de sterke fargene i bildet og speilinga. Kan være enig i at skarpheten ikke er helt 100%, men dette likte jeg godt likevel.

Torbjørn
Ole Birger S.

Takk igjen.CH: Jeg kan ikke se at noen partier er utbrent. Jeg kan ikke se det på bilde, heller ikke på histogrammet. Jeg setter pris på om du forklarer meg hva du mener. Noen få piksler er hvite riktignok, men det er vel ikke plagsomt, heller ikke uvanlig skulle jeg mene. Jeg har lagt ut et bildet av den røde foten, ubehandlet i PS.
Christian H.

Jeg kunne kanskje understreket at det var pirk på mikronivå. Ved å dra den sorte bryteren i levels helt til høyre ser du hvilke pisler som har verdien 255 i den røde kanalen. Det er fort gjort og jeg sier egentlig ikke at det er plagsomt, jeg bare påpekte at det var mest plagsomt i den røde kanalen. Det er vel omtrent det som ofte skjer når man tar bilder av gule blomster; gult blir utbrent.

Du får hanke meg inn om du mener jeg er helt på jordet. Det var som sagt mikropirk - det lille å strekke seg etter til neste gang.
Ole Birger S.

Takk Christian. Jeg setter pris på at du er pirkete, og jeg skal lære meg å lese histogram bedre. På rødkanalen ser jeg det er en liten kort vertikal strek helt i høyrekanten, og nå skjønner jeg at det er denne du viser til.
Carsten A.

Avgjort bra, ser du har forsøkt å kompensere en anelse svak skarphet med litt tunng bruk av USM. Det gir dessverre oppskarpingskonturer i overgangene fra lyst til mørkt. Slikt kan hindres, enten manuelt eller f.eks. med en av Fred Mirandas oppskarpingsplugin.

MVH CA
Ole Birger S.

Takk Carsten. Da har jeg forsøkt å klone bort USM-kanten i versjon #5#. Jeg får vel skaffe meg plugin til CS2 for oppskarping, så jeg slipper å gjøre denne jobben manuelt. Jeg trodde at smart sharpening ikke gav USM-rand, men det gjør den jo tydeligvis.
Stine J.

Hei Ole Birger,

Super skarphet, spesielt bra i v5. Neppe det mest spennende bilde i sjangeren, men et fint artsbilde. :-)

mvh Stine
Maria A.

Helt fantastisk skarphet og nydelig lys... De vannpærlene på anda er jo bare flotte, fine klare farger osv osv. Et flott bilde. Det eneste jeg kanskje savner er hele speilbildet, men det er bare småpirk. Et knallbilde=)

mvh Maria
Marius F.

Skarpt, og ikke minst fin bevaring av farger og detaljer i mørke områder i fjærdrakten. Pent!

Mvh MF
Kent G.

Dette var et bra blde. Syntes du lykkes godt når det gjelder skarphet og fargespill. Nevt er speilingen i forkant som kanskje jeg setter mer pris på i et fullendt bilde enn andre, men det er som sagt hovedmotivet og noen kompromisser som du selv skriver det, som gjør bildet her. Jeg syntes det var et bra bilde, og morsomt hvordan andefar's øyne nærmest forteller at han er sikker nok til å mestre denne situasjonen.
Hilsen KEnt
Avsluttet .

Dette bildet var direkte lekkert!!
keep up the good work
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu