er nok ikke helt fornøyd, men legger det ut til dere:)
Bildet inngår i albumet Tåke i naturen - Tåkebilder fra Seriertuva.
Utstyr
  • Canon EOS 350D
  • -
  • Brennvidde300mm
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger490
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_165419} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (14)
Elin I.
Synes det her ble bra jeg Ingbjørg. Din stil det her. Litt mørkt, men likevel stemningsfullt:)
Skulle jeg pirke på noe er det kanskje at jeg kunne tenkt meg litt større kontrast mellom fjellene. Men regner med du utnyttet motivet slik det var.
Synes i alle fall blidet ble veldig bra, litt svak for tåke;)
Stig Børre E.
Flott motiv. Syns kanskje kontrasten blir for hard. Forgrunnen er grei nok men tåken er på grensen til utbrendt.
Jan O Ø.
Hei. Stemningsfullt og fint bilde. Kunne kanskje vært litt mørkere slik at overgangen mellom skog og fjell nederst i bildet hadde blitt borte. Selvsagt uten at det går ut over øverste del av bildet som jeg synes er ganske bra.
Mvh Jan O.
Espen A. I.
Stemningen er her, men kanskje dette ble litt kjedelig?

Kontrasten er for hard i forgrunner og det gror vekk noe detaljer som jeg har lyst å se. Hva med en lysere versjon?

Mvh Espen
Jan Frode A.
Sitter og scroller litt opp og ned, og lurer på om en beskjæring nedenifra vil 'lette' opp motivet litt. Syntes nok forgrunnen blir vel mørk og dominerende. På den andre siden er akkurat forgrunnen det 'Ingebjørgske' i bildet, så sånn sett :-)
Liker landskapet bakenfor, med lave tåkebanker og disse skydottene som skaper stemningen. Her ligger der noe trollsk og mystisk, også dette sånn passe 'Ingebjørsk'. Joda, du har ditt varemerke, også i dette bildet. Allikevel ikke helt i mål denne gangen.

mvh Jan Frode
Fred S.
Hei Ingebjørg: Det ser ut til at du snart er like fanget av tåke som jeg til tider er; skal vi lage en tåkeklubb ? Kjent Ingebjørg- standard, dette, og det innebærer også et røft og litt rett-på uttrykk når det gjelder lyset og detaljtegning. Savner kanskje etterhvert litt mer finesse i finishen, men jeg vet faktisk eda ikke om du har bildebehandlingsprogram som gjør at du kan dra fra flere detaljer i de mørkeste områdene. Tror det hadde gjort seg her, i alle fall på forgrunnen, og du må for all del ikke gå andre veien, slik en av de over foreslår. Ville nok heller sett et mer tydelig skille mellom den skogkledde åsen og fjellsiden til venstre.
Liker best de t bakerste området, fine, lette tåkeskyer der.

vh fred
Kurt S.
Selv om dette ikke er av de aller beste bildene dine blir det absolutt godkjent fra meg. I likhet med Fred tror jeg også det ville blitt bra om du hadde klart å få frem litt detaljer i forgrunnen.
Muligens et ørlite kutt i bunn, ca 1cm, kunne gjort seg.
Tåka i midten ble en anelse for lys.
Ellers ble dette stemningsfullt og et fint tåkebilde.
De løsrevne tåkedottene som fyker oppover fjellsida gjorde seg godt.
Når det er litt vind i tillegg til tåke synes jeg det er fasinerende å betrakte løsrevne tåkedotter som fyker avgårde og stadig forandrer form.
Mvh Kurt
Stine J.
Et pent tåkebilde, men dumt med den lille detaljeringen i frontpartiet. Jeg tok bildet inn i ps og merket det mørkeste partiet med magic wand, brukte feather på 3 og laget en ny layer av det merkede området. Justerte så denne layeren i curves (dro opp høylyset og mellomtonene), da kom det fram fine detaljer. Du kan jo prøve hvis du har bilderedigeringsprogram. :-)

mvh Stine
ingebjørg fyrileiv g.
Takk for kommentarer alle sammen.
Elin: hvem er ikke svak for tåke?
Fred: tåkeklubb? ja, hvorfor ikke!? Hehe.
Joda, jeg har et bildebehandlingsprogram, men ikke ps (som jeg forøvrig har adgang til på skolen). Lurer på om det kan hete jasc paint shop pro 7.

ingebjørg.
Judit W.
Hei Ingebjørg!

Your photo has excellent contrasts and it is still very well balanced. Beautiful landscape – mysterious and picturesque! I like it ...

Judit :)
Odd Tore S.
Tåke gjør seg bra, og du studerer den flittig, med litt annen vinkling enn Fred.
OK det.
Denne utgaven var vel litt mindre velbalansert enn forgjengerne, noe dominert av en mørk og tung forgrunn, og forholdsvis mye blå ikke-tåke.
Forgrunnen kan kuttes en god del, vanskelig å foreså hvor mye på øyemål.
Den blå ikke-tåka synes jeg er litt vanskelig å forholde seg til, den må være med for å beholde tåkedotten, men fargen virker ganske uren, særlig i forhold til den ganske hvite tåka midt i bildet. Kunne den vårt mer grå?
Gråskalaversjonen har mye for seg her, men krever en god del arbeide, bl.a. justering av kontrast, mer kontrast i øvre del av bildet for å få fram både tåke og blåner bedre.
Odd Tore
Daniel M.
Man har jo etterhvert blitt litt bortskjemt på tåkebilder her på dotten. Herr Fred Strømme har vel stått i spissen for det ganske så lenge også har jo du etterhvert ''kommet på banen'', men til tross for at dette ikke er ditt beste i den kategorien, så beviser du ihvertfall at du har noe i 'tåkeklubben' å gjøre, så absolutt godkjent.

-Daniel-
Inge S.
Heisan.
Får og si det kort: Behagelig flott.:-)

Mvh Inge
Avsluttet .
Fint bilde. Synes kanskje du kunne kuttet litt i toppen. Man lurer litt på hva som befinner seg der nede i tåka. Trolsk stemning.

Anders
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu